Şimdi Ara

Üniversite için Fransa’ya gitmeyi düşünüyorum 🇫🇷 🇫🇷 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
11.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    İlk önce yönetenler ırkçı diyordun şimdi lafı çevirdin :D Fransızlar ırkçı değil milliyetçidir. Özellikle dil konusunda. Eğer orada yaşamak istiyorsanız kültürlerini, dillerini benimsemeniz lazım. En doğal hakları bunu istemek zaten. Ayrıca Macron hep centrist liberal olduğunu söylüyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sozelciyks kullanıcısına yanıt
    In the past, Macron has called himself a socialist, but since August 2015, he has labelled himself as a centrist liberal.



    İrkcilik ve milliyetcilik arasinda cok fark yok bence.

    Kultur konusunda ben farkli birsey dusunmuyorum zaten. Onlarin kulturunu kabul eder kendi koklerinizi reddederseniz sizi kabul ederler. Buna da ne denir diz soyleyin.



    Fransiz bi arkadasimla bu muhabbeti etmistik. Cogunlugun Turkiye'yi bile pis ,ortadogulu, sevilmeyen insanlar oldugunu dusundugunu soylemisti.



    Konudan uzaklasmadan. Arkadasa dedigim sey su; Fransaya gittiginde Turkum dediginde yuz eksitenlere alditmayacaksa, aksani yuzunden dalga oldugunda uzulmeyecekse, kendi koklerini reddedip tamamen o kültürü benimseyebilecekse hic sikinti cekmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Orada yaşamak isteyen biri zaten Fransız olmayı benimsemeyi göze alarak gider. Hem Türk olayım hem Fransa'da yaşayayım gibi saçmalıklar içine girilirse iki ülkeye de yaranılamaz. Ayrıca Türkiye'de yaşayan biri olarak sokağa çıktığımda ben bile lanet ediyorum elin Fransızı ne düşünsün hakkımızda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sozelciyks kullanıcısına yanıt
    Gayet hem Turk olayim hem de yabanci ulkede yasayayim diyebilir. Kuzenim 3 senedir isvicrede yasiyo esiyle. İsvicre vatandaslik konusunda dunyanin en sert ulkesi olabilir ayrica. Dili mukemmel konusucaksin,kulturu taniyacaksin ve o kantondan kurulla mulakat yapicaksin. O bolgedeki golleri bile bilmen gerekiyomus. Bunlara rağmen ayni zamanda diger kulturlere asiri saygililar. Kuzenimin ramazanda hristiyan ,ateist komsulariyla iftar yapmisligi var. Bi komsusu da onlari sukran yemegine davet etmisti. Yani her ulke ayni degil. Hem kendi kulturunu yasayip hem de mutlu bi yasam surebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Şükran yemeği mi :))) aynennn güzel kardeşim kuzenin İsviçre'de. Hangi kantonda şükran günü kutluyorlarmış acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sozelciyks kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba sukran gunu ne bilmiyosun. İsvicrenin demografik yapisini da bilmiyosun. Merak etme anlatiyorum ogreniceksin.



    Şükran Günü, ABD ve Kanada'da hasata ve geçmiş yılın tüm nimetlerine şükretmek için kutlanan bir ulusal bayramdır.



    Kuzey amerikada kutlanan bi bayram. Allahin isine bak ki isvicre de yasayan kuzey Amerikali insanlarda var. Ve yine surprize bak aman allahim: bu kuzey amerikali insanlar isvicrede yasamasina ragmen sukran gununu kutlamaya devam ediyo. Evinde o aksam cagiriyo yakinlarini bi hindi pişiriyor geleneklerini surduruyo. Ve yine cok sasiricaksin biliyorum ama Cenevre de kuzenimin komsularindan biri de o kuzey amerikalilardan birisi. Allah allah ise bak yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pony Hunter -- 27 Temmuz 2018; 23:22:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sozelciyks

    Orada yaşamak isteyen biri zaten Fransız olmayı benimsemeyi göze alarak gider. Hem Türk olayım hem Fransa'da yaşayayım gibi saçmalıklar içine girilirse iki ülkeye de yaranılamaz. Ayrıca Türkiye'de yaşayan biri olarak sokağa çıktığımda ben bile lanet ediyorum elin Fransızı ne düşünsün hakkımızda?
    Çok iyi söylemişsiniz.Bir insan başka bir ülkede yaşamak istiyorsa oralı olmak zorunda.Oranın dilini kültürünü davranışlarını birebir benimsemek zorunda.Zaten Avrupa’da yaşayan her yabancı böyle yapsaydı ne İslamofobi yükselirdi ne de ırkçılık ama bakıyorsun Avrupa’ya Türk miliieçisinden,islamcılardan geçilmiyor.Madem Türkçüsün Almanya’da,Hollanda’da işin ne?Madem müslümansın kafir dediklerinin ülkesinde işin ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dabster kullanıcısına yanıt
    Fransada Marsilya'da yaşamıştım. Öğrenmeye dair tavsiyem eğer İstanbulda iseniz Fransız konsolosluğun içeresinde bulunan fransız kültür merkezinden fransızca öğrenebilirsiniz.
  • Dostum iyi yolculuklar. Çok doğru bir karar vermişsin. Benim dini görüşüm yok. Bu yüzden olaylara çok objektif bakabildiğime inanıyorum.

    Buradaki öğrencilere bakma sen. Buradakiler çok ayrı bir ruh halinde. Ve asla objektif değiller. Yav adamın bırak dünya görüşünü falan, adam kafasını soru bankasından kaldırmıyor ki. Çünkü sorgulamaktan nefret ediyor adam. Halbuki sorgulasa, '' Ulan ben en güzel yıllarımı bu boktan sisteme veriyorum.'' diyerek ayılır zaten :D


    Ben de almanyada veya fransada veya başka bir avrupa ülkesinde okumayı düşünüyorum. Ama benim param da yok mesela. Amerikaya work and travel yoluyla gidip paramı kazanıp avrupada üniversite okuyacağım.

    Ondan sonra oranın vatandaşı olmak istiyorum. Bunu ben de konu olarak açmıştım foruma, adamlar beni linç etti ya. Öyle pislik insanlar ki bunlar, adamlar aileme kadar sövdü.

    Sen kendini düşün hocam. Başkası umrunda olmasın. Bunu bana ve sana söyleyen dallamalar daha hiçbir şeyin farkında değiller.

    Güzel bir hayatımızın olması temennisiyle görüşürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl 35 -- 28 Temmuz 2018; 17:41:32 >




  • david12 D kullanıcısına yanıt
    ogleden sonra acarim ama ne yazacagim emin degilim, sanirim direk 0dan konuya girecegim. :)

    bana komik gelen 2 sey var, birincisi her ulkenin irkci olmasi turkleri kabul etmemesi falan. eger gidip orda gram oranin dilini kulturunu yasam bicimlerini kaale almadan ankara istanbul vs gibi yasarsan adamlar tabi senden hoslanmayacak. biraz ayak uydurmaya calissan 3-5 gereksiz insan disinda sirf baska memlekettensin diye dislanacagini sanmiyorum hele hele universitede.

    bir digeri de baraji gecememis ondan bok atiyor diyen tipler. simdi gectin mi gecmedin mi o beni ilgilendirmez ama ben hatirlamiyorum bile ne yaptigimi. kabuller YGS'den sonra LYS'den once aciklanmisti, acikta kalmayalim diye YGS'ye girmistim. uzun lafin kisasi ben de baraji gecmemis olabilirim (cok sanmiyorum - YGS hakkaten genel kulturle halledilebilecek bir sinavdi) ama su anda okudugum okul bolumumde amerika'da ucuncu, muhendislik olarak 6nci.


    aksam ustu nargileciye gidip konuyu yazayim bari. ozellikle deginmemi istediginiz bir konu varsa beyler size zahmet PM atin ekleyim.




  • Bu aralar konu herkes banlanıyor.
  • David naptın lan zırto

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro 7 lira :'(...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • david12 D kullanıcısına yanıt
    O iş yalan hocam maalesef hayal kurma boşuna bi sene daha mezuna kal adam gibi bölüme git sanırım 300 k civarıydınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evlad-ıOsmanlı -- 12 Ağustos 2018; 20:21:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi Fransa Mısır petrollerini aldı götürdü.Siz de ekonomisi iyi,gelişmiş özgür bir ülkezannedin sömürgeci olmasalar tarihten silinirdi bu Ahmak Fransızlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.