Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE İÇİN ALMANYA'YA GELDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba değerli forumdaşlar.Bilgisayar Mühendisliği için Paderborn Üniversitesi'ne başvuru yapmıştım.Kabulüm gelmişti ve vize bekliyordum.Geçen hafta vizemin de gelmesiyle birlikte dün Almanya'ya uçtum.Sabah saatlerinde Almanya'daydım.Dün üniversitenin dil kursuna kaydımı yaptırdım.13.07.2015 tarihinde kurs başlıyor.

Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Not;SS'ler gelecek.Telefonumun şarjı bittiği için çekemedim.

EDİT;Evet arkadaşlar size ilk günde neler yaşadığımı anlatayım.
    Uçağım gece 3.20de Esenboğa'dan havalandı.3 buçuk saatlik yolculuktan sonra Dusseldorf Havalanına iniş yaptı.En çok heyecanlandığım konu pasaport kontrolünde Alman polislerin soracağı sorulardı.Almancam fazla yok fakat ingilizcem iyidir.Valizimi aldıktan sonra pasaport konrol bölümündeki sırama girdim.Gişedeki bayan polis genç ve güzeldi.Sıra bana gelince Almanca selam verdim ve pasaportumu uzattım.Güleryüzlüydü ve bana almanca olarak ne için geldiğimi sordu.Bense dil eğitimi ve ardından üniversite eğitimi almak istediğimi söyledim.Pasaportumu ve vizemi önündeki cihaza okuttuktan sonra havalanında beni bekleyen biri olup olmadığını sordu bense halamın beni beklediğini söyledim ardından pasaportumu verip teşekkür etti.Normalde pasaport kontrolünde rahat olun ve sorulan sorulara cevap vermeye
    çalışın şunu unutmayın ne kadar da vizeniz olsa girişteki polisler isterse sizi ülkeye almama hakkına sahipler.
    Havalanından çıkıp yola koyulduk.Eve eşyaları bıraktıktan sonra doğruca üniversiteye kayıt için gittik.Üniversitenin İnternational Office bölümünde kayıtımı tamamladım ve dil kursuna başlamak için iznimi aldım.07.07.2015 tarihinde bir seviye belirleme sınavı yapılacak ve sınav sonucuyla hangi kur seviyesinden başlamam gerektiği belirlenecek.13.07.2015 tarihinde ise kursum başlayacak.Kurs başlayana kadar etrafı gezmeye ve keşfetmeye başlayacağım.Şimdilik bu kadar.Gelişmeleri bu başlık altında yazmaya devam edeceğim.

Edit 2 (07.07.2015)
    Evet arkadaşlar bugün seviye belirleme sınavı vardı.Sınav da gramer sordular ve bilgisayar ortamında girdik.Hiç Almancam olmadığı için sınavda birşey yapamadım.Sınav çıkışında iki Türk arkadaş buldum.Biri master biri lisans için gelmişti.Sinavdan sonra semester ticket adı verilen NRW eyaletindeki tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecegimiz kartı aldık.Yarın universite tanıtımı ve beraber öğle yemeği yiyeceğiz.Şimdilik bu kadar gelişmelerden haberdar edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkitiko -- 7 Temmuz 2015; 21:56:34 >

• nasıl başvuru yaptın hangi sınavlara girerek ?

Orijinalden alıntı: tomysawyer

nasıl başvuru yaptın hangi sınavlara girerek ?

Normal üniversite sınavına girerek okuyacağınız bölümü kazanmanız yeterli.Ayrıca bir sınav yok.Fakat dil bilmiyorsanız burada dil kurslarına giderek DSH adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor aksi takdirde eğitime başlayamıyorsunuz.

Orijinalden alıntı: Berkitiko

quote:

Normal üniversite sınavına girerek okuyacağınız bölümü kazanmanız yeterli.Ayrıca bir sınav yok.Fakat dil bilmiyorsanız burada dil kurslarına giderek DSH adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor aksi takdirde eğitime başlayamıyorsunuz.

yani diyelim lys mf4 puanımız 400 almanyadakide 380 diyelim nasıl başvuruyoruz ösym sitesinden mi yapıyoruz ayrımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

yani diyelim lys mf4 puanımız 400 almanyadakide 380 diyelim nasıl başvuruyoruz ösym sitesinden mi yapıyoruz ayrımı

Oradaki üniversitelerin puanı yok Türkiye deki gibi.Siz mesela mimarlık okumak istiyorsunuz.Türkiye'de bir üniversiteyi kazandığınızı gösteriyorsunuz tercih yaparak.Kazandı belgesiyle oradaki üniversitelere başvuruyorsunuz. Onlar diploma puanı ve lys puanınıza göre size cevap veriyorlar ama çok uçuk üniversitelere başvurmadığınız taktirde kabul almama gibi bir durum olmuyor genelde.
    Bazı çok iyi üniversiteler de ise NC uygulaması var.Orada senin lys ve diploma puanını Alman sistemine göre hesaplayıp sana bir puan veriyorlar.(1 en iyi, 5 kötü)bu puanla sıralamaya girip kontejana göre alıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

Almanyada okumaktansa turkiyede okumak daha mantikli
    1 almanca cok zor ve almanca ders alacaksin
    2 ailenin sana yolladigi para orda yasamana yetmeyecek calisman lazim 1000 lira yollasa baban 300 euro ediyor 800 900 euro para lazim.

Egitim ingilizceyse sorun yokta almanlar ingiluzceyide ugandaca gibi konusuyor gittim ordan biliyorum herife no i cant speak germanisch diyorum bon bon bakiyor bunu bile bilmiyordu bilende ne diyor anlasilmiyor. Kuzenim orda yasiyor daha can cant in ne anlam ifade ettigini bilmiyor adam bence uniyi turkiyede okumak her turlu avantajli

Ya niye almancayı hemen öğrenemesin ? Dünyanın en gelişmiş varlıkları olan bizler böyle basit şeylere takılıyoruz anlamıyorum. Adam kursa gidecek , sürekli almancanın ortasında olacak , çalışacak . Dil öğrenmek için ne yapması lazım daha ? İngilizce bilmek için bile bazen ingilizce konusulan yerde olmak gerekiyor . Bende biraz almanca var gerçekten çok zevkli bir dil bir kere. Artikeller biraz can sıkıyor sadece o kadar . Das auto , der tisch , die tafel , das auge , der lemb vs gibi .

Ailesinin maddir durumu iyiyse çocuğu için güzel birşey yapıyoru. Avrupa'nın en gelişmiş hatta dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinde eğitim görecek. Keşke bende orada eğitim görebilsem.

Almanların ingilizcesi gayette iyi. Adamlar çatır çatır konuşuyor. Öğrenmemiş veya öğrenememiş kimseleri söyleyip Almanlar böyle konuşur demek saçma . Kuzenin can , cant ne anlama geldiğini bilmiyor peki öğrenmek için çaba göstermiş mi ? Kimseye gökten bilgi inmez .

• quote:

Orijinalden alıntı: fıkrasınagülünmeyenadam

Almanya dogumluyum yani dogal olarak cifte vatandasligim var ancak dilim yok hukuk okumak istiyorum ve de iyi sayilacak derecede bir ogrenciyim almanyda universiteyi okumak icin ne yapmam gerekir

Hukuk konusunda fazla bilgim yok ama bir şey var önemli sayılabilecek.Hangi ülkede çalışmak istiyorsan o ülkede hukuk okumalısın çünkü derslerde oranın kanunlarını işliyorlar.

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

2 ailenin sana yolladigi para orda yasamana yetmeyecek calisman lazim 1000 lira yollasa baban 300 euro ediyor 800 900 euro para lazim.

Egitim ingilizceyse sorun yokta almanlar ingiluzceyide ugandaca gibi konusuyor gittim ordan biliyorum herife no i cant speak germanisch diyorum bon bon bakiyor bunu bile bilmiyordu bilende ne diyor anlasilmiyor. Kuzenim orda yasiyor daha can cant in ne anlam ifade ettigini bilmiyor adam bence uniyi turkiyede okumak her turlu avantajli

Ya niye almancayı hemen öğrenemesin ? Dünyanın en gelişmiş varlıkları olan bizler böyle basit şeylere takılıyoruz anlamıyorum. Adam kursa gidecek , sürekli almancanın ortasında olacak , çalışacak . Dil öğrenmek için ne yapması lazım daha ? İngilizce bilmek için bile bazen ingilizce konusulan yerde olmak gerekiyor . Bende biraz almanca var gerçekten çok zevkli bir dil bir kere. Artikeller biraz can sıkıyor sadece o kadar . Das auto , der tisch , die tafel , das auge , der lemb vs gibi .

Ailesinin maddir durumu iyiyse çocuğu için güzel birşey yapıyoru. Avrupa'nın en gelişmiş hatta dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinde eğitim görecek. Keşke bende orada eğitim görebilsem.

Almanların ingilizcesi gayette iyi. Adamlar çatır çatır konuşuyor. Öğrenmemiş veya öğrenememiş kimseleri söyleyip Almanlar böyle konuşur demek saçma . Kuzenin can , cant ne anlama geldiğini bilmiyor peki öğrenmek için çaba göstermiş mi ? Kimseye gökten bilgi inmez .

Çok haklısın dil öğrenmenin en kolay yolu dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır.Fakat bazı dikkat edilecek konular var.Mesela arkadaşlarını Türk yerine Almanlardan seçmek Almanca öğrenimini kolaylaştıracaktır.Türk mekanları yerine Alman mekanlarına gitmek vs.Yani Türkçe'yi kısa süreliğine hayatından çıkarmak gerekir.
    Bir şanslı yanım ise halalarım ve amcam Almanya'da yaşıyorlar ve her konuda bana yardımcı oluyorlar.Yoksa maddi anlamda beni zorlardı babam memur sonuçta ama yinede bana elinden gelen desteği verdi.

• Seneye ben de gidiyorum,

Almanyada okumak için türkiyede o bölümü yada ona benzer bir bölümü ösymnin sınavıyla kazanmanız lazım, ardından dil sınavını vermeniz lazım.Ben textdaf sınavını vericem.

Almanyada mühendislik okumak odtüde okumaktan daha avantajlıdır, ikinci bir yabancı dilin daha olur, ve en önemlisi almanyadaki mühendislik türkiyedekilere on basar, para konusunu dert etmeyin, orada staj yaparak çıkartabilirsiniz, her öğrencinin staj hakkı var.

Fakat dersler çok zordur, örneğin bir dersten iki üç kez kalırsanız ilk önce hocalar toplanır, bir şans daha vermezlerse okuldan atılırsınız.

quote:

quote:

quote:

Puan onemli degil sen burda dis hekimligine kayit yaptir sonra git almanyada de ki ben orada dis hekimligini kazandim burada okuyacagim kabul alirsin %90 sonra go to germany 1 sene dil icin gider almanca cok zor ingilizce gibi degil derslerden bi halt anlamayabilirsin + orda senin paran degersiz ailenin yollayacagi 1000 lira 300 euro ediyor calisman lazim ki siz buyuk ihtimal ulkeden kacmak icin istiyorsunuz da burda sen okulu butirince yine gidebilirsin nitelikli beyin gocunu her ulke kabul ediyor burda rahat okuyabilirken orda zorlanmaya gerek yok maas olarakta burda devlet 3000 veriyorsa orda 3000 nin euro seklini veriyor almanya tabi burda 3000 ile normal gecinirsin orda iyi gecinirsin

devlet para veriyor mu her yurt dışında okuyana

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil.Blade

Parasal anlamda nasıl yıllık ucret falan veriyor musun? Öğrenci yurtları yani barınma işini nasıl hallettin?

Üniversiteler devlet üniversitesi olduğu için yıllık ücretleri yok sadece harç adı altında az miktar para alıyorlar.Benim gittiğim üniversitede 3 aylık kur 450 euro bir yıl gidersen 4 kur yapıyor 4*450 1800 euro dil kursu tutuyor.Yurt fiyatları herşeyi içinde tek kişilik oda 275 euro aylık(Paderborn için geçerli)bu ücrete elektrik sıcak su dahil.

quote:

quote:

quote:

quote:

Puan onemli degil sen burda dis hekimligine kayit yaptir sonra git almanyada de ki ben orada dis hekimligini kazandim burada okuyacagim kabul alirsin %90 sonra go to germany 1 sene dil icin gider almanca cok zor ingilizce gibi degil derslerden bi halt anlamayabilirsin + orda senin paran degersiz ailenin yollayacagi 1000 lira 300 euro ediyor calisman lazim ki siz buyuk ihtimal ulkeden kacmak icin istiyorsunuz da burda sen okulu butirince yine gidebilirsin nitelikli beyin gocunu her ulke kabul ediyor burda rahat okuyabilirken orda zorlanmaya gerek yok maas olarakta burda devlet 3000 veriyorsa orda 3000 nin euro seklini veriyor almanya tabi burda 3000 ile normal gecinirsin orda iyi gecinirsin

devlet para veriyor mu her yurt dışında okuyana

Bildiğim kadarıyla vermiyor ama kyk dan kredi alabiliyorsun.

• Abilerini iyi dinle bak anlatiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Ben sigara almaya bakkala gitmeye üşeniyorum , millette ne azim var be , helal olsun kardeşim...

Teşekkürler.

Sen almancaya Deutsch değil de Germanisch dersen tabi bon bon bakarlar

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.