Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE İÇİN ALMANYA'YA GELDİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam hayırlı olsun öncelikle. Ben de bu sene ekim gibi falan gelip dil kursuna başlayacağım. Şu an LYS sonuçlarını ve tercih sonuçlarını beklemem gerekiyor. Daha sonra başvurumu yapacağım. Benimde amcam orada yaşıyor ve gititğime onun yanında kalacağım. Şu anlık garantör belgesini çıkartması için gerekli olan evrakları gönderdim. Ben de Georg-August Üniversitesi'nde Informatik için başvuru yapacağım. Vize süreci vs avantaj sağlamam için gerekli şeylerden dikkat etmem gereken şeylerden biraz bahsedebilir misin rica etsem?

Orijinalden alıntı: Mr. Olympia

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Ben de bu sene ekim gibi falan gelip dil kursuna başlayacağım. Şu an LYS sonuçlarını ve tercih sonuçlarını beklemem gerekiyor. Daha sonra başvurumu yapacağım. Benimde amcam orada yaşıyor ve gititğime onun yanında kalacağım. Şu anlık garantör belgesini çıkartması için gerekli olan evrakları gönderdim. Ben de Georg-August Üniversitesi'nde Informatik için başvuru yapacağım. Vize süreci vs avantaj sağlamam için gerekli şeylerden dikkat etmem gereken şeylerden biraz bahsedebilir misin rica etsem?

Evrakların tamam olur olmaz vizeye başvur çünkü uzun sürüyor.Bir an önce garantör belgeni de al.Bunlar dışında dikkat edilebilecek özel bir şey yok yolun açık olsun.Konsolosluğa giderken belgelerin tamam olsun yoksa zaman kaybedersin.

• Berkitiko kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun hocam

Ben de 2 hafta sonra Almanya'ya gideceğim gezmek için ama İngilizce konusunda biraz tereddütlüyüm.Almanca'm zaten yok.Çok az biliyorum ama yetmez.İngilizce ile idare etmeye çalışıcam ama listening konusunda zayıfım ve orada rezil olmaktan korkuyorum.Gerçi ordaki akrabalar bana tercüme yaparlar ama ben tek başıma yapmak istiyorum.

Cümle kurma grammer ve orta derece kelime bilgisine sahibim ama listening konusunda kuşkuya düşüyorum.Bu ingilizce için ne yapmam lazım?Tek başıma konuşamayarak rezil olmak istemiyorum.Ne önerirsiniz hocam bir de bu Almanlar'ın İngilizce'si nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: EnigmaJeff

Öncelikle hayırlı olsun hocam

Ben de 2 hafta sonra Almanya'ya gideceğim gezmek için ama İngilizce konusunda biraz tereddütlüyüm.Almanca'm zaten yok.Çok az biliyorum ama yetmez.İngilizce ile idare etmeye çalışıcam ama listening konusunda zayıfım ve orada rezil olmaktan korkuyorum.Gerçi ordaki akrabalar bana tercüme yaparlar ama ben tek başıma yapmak istiyorum.

Cümle kurma grammer ve orta derece kelime bilgisine sahibim ama listening konusunda kuşkuya düşüyorum.Bu ingilizce için ne yapmam lazım?Tek başıma konuşamayarak rezil olmak istemiyorum.Ne önerirsiniz hocam bir de bu Almanlar'ın İngilizce'si nasıldır?

Ingilizce uzerine pratik konuşma rehberleri var nerede hangi cumlelerin kullanildigi (mesela restaurant tren istasyonu vs) birtane bundan edinebilirsin listening dinleyerek gelişir internette dinleme parçaları bulabilirsin benim kendi kanaatim ama ben pek dizilerden ingilizce öğrenme taraftarı değilim.Almanların ingilizcesine gelecek olursak çok güzel konusanda var ne diyo lan bu adam dediğinde oluyor ama gelmeden diyalog vs cumlelere bak hem almanca hem ingilizce mutlaka aklında birşeyler kalacaktır.En önemlisi kendine özgüvenin olsun ben de çok korkuyordum rezil olmaktan ama pasaport kontrolünde içimdeki cevherin farkına varınca özgüvenim tavan yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkitiko -- 25 Haziran 2015; 6:35:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Berkitiko kullanıcısına yanıt
    İnternette şöyle bir söylenti var:Almanlar,İngilizce konuşanları pek sevmezler ve bazen İngilizce konuşsan bile Almanca cevap verir gibisinden.Bu doğru mu sizce?

Son olarak da Alman insanı biraz soğuktur ama samimiyet kurmaya çalışsak yabancı birine nasıl tepki verirler?

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

quote:

Orijinalden alıntı: tomysawyer

quote:

Orijinalden alıntı: Berkitiko

quote:

nasıl başvuru yaptın hangi sınavlara girerek ?

Normal üniversite sınavına girerek okuyacağınız bölümü kazanmanız yeterli.Ayrıca bir sınav yok.Fakat dil bilmiyorsanız burada dil kurslarına giderek DSH adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor aksi takdirde eğitime başlayamıyorsunuz.

yani diyelim lys mf4 puanımız 400 almanyadakide 380 diyelim nasıl başvuruyoruz ösym sitesinden mi yapıyoruz ayrımı

Puan onemli degil sen burda dis hekimligine kayit yaptir sonra git almanyada de ki ben orada dis hekimligini kazandim burada okuyacagim kabul alirsin %90 sonra go to germany 1 sene dil icin gider almanca cok zor ingilizce gibi degil derslerden bi halt anlamayabilirsin + orda senin paran degersiz ailenin yollayacagi 1000 lira 300 euro ediyor calisman lazim ki siz buyuk ihtimal ulkeden kacmak icin istiyorsunuz da burda sen okulu butirince yine gidebilirsin nitelikli beyin gocunu her ulke kabul ediyor burda rahat okuyabilirken orda zorlanmaya gerek yok maas olarakta burda devlet 3000 veriyorsa orda 3000 nin euro seklini veriyor almanya tabi burda 3000 ile normal gecinirsin orda iyi gecinirsin

Almanya için konuşuyorum dış hekimi neysede mühendis yada başka bişey olacağına Tekniker ol direk havada kapar seni almanya teknik elemanlara çok önem veriyorlar iyide maaş veriyorlar

• Takip, bende düşünüyorum. İngilizcem iyi sadece, Almanca 0. Kelimeler benzer olduğu için sıkıntı çekmezsin diyorlar.

THIS IS MY DESIGN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

Almanyada okumaktansa turkiyede okumak daha mantikli
    1 almanca cok zor ve almanca ders alacaksin
    2 ailenin sana yolladigi para orda yasamana yetmeyecek calisman lazim 1000 lira yollasa baban 300 euro ediyor 800 900 euro para lazim.

Egitim ingilizceyse sorun yokta almanlar ingiluzceyide ugandaca gibi konusuyor gittim ordan biliyorum herife no i cant speak germanisch diyorum bon bon bakiyor bunu bile bilmiyordu bilende ne diyor anlasilmiyor. Kuzenim orda yasiyor daha can cant in ne anlam ifade ettigini bilmiyor adam bence uniyi turkiyede okumak her turlu avantajli

ÇOĞU kişi size katılmayabilir ancak ben Viyana'da okudum ve biliyorum Dediğin gibi durum

Ne bakhtin gülüm?
    - Mikhail Mikhailovich Bakhtin
  • quote:

quote:

quote:

nasıl başvuru yaptın hangi sınavlara girerek ?

Normal üniversite sınavına girerek okuyacağınız bölümü kazanmanız yeterli.Ayrıca bir sınav yok.Fakat dil bilmiyorsanız burada dil kurslarına giderek DSH adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor aksi takdirde eğitime başlayamıyorsunuz.

yani diyelim lys mf4 puanımız 400 almanyadakide 380 diyelim nasıl başvuruyoruz ösym sitesinden mi yapıyoruz ayrımı

• Cinéma kullanıcısına yanıt
    Şuan da halamda kalıyorum bu yüzden kalma parası odemedim fakat ortalama 300 euro olarak hesaplayabilirsiniz yurt vs yeme içme dahil deil

Şuan da halamda kalıyorum bu yüzden kalma parası odemedim fakat ortalama 300 euro olarak hesaplayabilirsiniz yurt vs yeme içme dahil deil

Peki universiteye belli bir ucret oduyor musun?donemlik 5-10bin euro falan?

Ne bakhtin gülüm?
    - Mikhail Mikhailovich Bakhtin
  • Cinéma kullanıcısına yanıt
    Devlet üniversitesi olduğundan ÜCRETSİZ sadece belli seyler için harc aliyorlar cuzzi rakamlarda

• Almancanın kendine has bir felsefesi var.. Felsefe ve sosyoloji dilidir.. Bilim dili, üretim dili falan.. Almancaya, Almanca rüya görecek ve düşünecek kadar hakim olursanız felsfe üretebilir, sosyolojik tahliller yapabilirsiniz.. Lakin sonradan şöyle bir sıkıntı çekersiniz: Düşüncelerinizi Türkçeyle anlatamazsınız.. Çünkü karşılığı yok.. Dilde karşılığı olmayan kavramın beyinde ve kültürde de karşılığı olmayacağı için uzaylı gibi ortada kalırsınız..

Cumhuriyet döneminde dil devrimi diye yapılan katliamdan sonra aptal nesillerin yetişmesi bundan dolayıdır. Bu durumda dil fakiri beyinsiz toplumların bakışları, yürüyüşleri dahi değişir. Artık onun anlıyacağı tek dil, imaj dilidir. Tek bir resim üzerinden nereye çekersen koyun gibi gider. Önüne bir imaj dikersin, ona bakar bakar durur. Duran adam, bu psikonun en heykelleşmiş halidir. Doğru olduğuna inanmış gururlu aptal kadar trajikomik bir şey yok arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 26 Haziran 2015; 14:09:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Almancanın kendine has bir felsefesi var.. Felsefe ve sosyoloji dilidir.. Bilim dili, üretim dili falan.. Almancaya, Almanca rüya görecek ve düşünecek kadar hakim olursanız felsfe üretebilir, sosyolojik tahliller yapabilirsiniz.. Lakin sonradan şöyle bir sıkıntı çekersiniz: Düşüncelerinizi Türkçeyle anlatamazsınız.. Çünkü karşılığı yok.. Dilde karşılığı olmayan kavramın beyinde ve kültürde de karşılığı olmayacağı için uzaylı gibi ortada kalırsınız..

Cumhuriyet döneminde dil devrimi diye yapılan katliamdan sonra aptal nesillerin yetişmesi bundan dolayıdır. Bu durumda dil fakiri beyinsiz toplumların bakışları, yürüyüşleri dahi değişir. Artık onun anlıyacağı tek dil, imaj dilidir. Tek bir resim üzerinden nereye çekersen koyun gibi gider. Önüne bir imaj dikersin, ona bakar bakar durur. Duran adam, bu psikonun en heykelleşmiş halidir. Doğru olduğuna inanmış gururlu aptal kadar trajikomik bir şey yok arkadaşlar..

Sen ne konusuyon la degisik?

• quote:

Orijinalden alıntı: DörtiSançez

Seneye ben de gidiyorum,

Almanyada okumak için türkiyede o bölümü yada ona benzer bir bölümü ösymnin sınavıyla kazanmanız lazım, ardından dil sınavını vermeniz lazım.Ben textdaf sınavını vericem.

Almanyada mühendislik okumak odtüde okumaktan daha avantajlıdır, ikinci bir yabancı dilin daha olur, ve en önemlisi almanyadaki mühendislik türkiyedekilere on basar, para konusunu dert etmeyin, orada staj yaparak çıkartabilirsiniz, her öğrencinin staj hakkı var.

Fakat dersler çok zordur, örneğin bir dersten iki üç kez kalırsanız ilk önce hocalar toplanır, bir şans daha vermezlerse okuldan atılırsınız.

Çok fazla sallamışsınız türkiyedeki üniversitelere. Odtü, boğaziçi, koç, bilkent, sabancı gibi marka üniversitelerimiz gayet de avrupa kalitesinde ve hatta birçok avrupa ve amerika üniversitesinin de üstünde eğitim veriyor.

Almanyadaki her üniversitenin ütopik bir mühendislik eğitim kalitesi yoktur. Oranın da markaları vardır, oranın da sütçü imamı vardır.

Fazla dil bilmek mühendislik için aman aman bir avantaj değildir ve ülkemizde de gayet ileri mühendislik projeleri sadece ingilizce ile üretilebilmektedir. Almanca öğrenmek, alman firmalarının gözünde bir avantajdır.

Dediklerinizi tamamen reddetmiyorum ancak kendimizi de küçümsemeyelim.

• Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Bizde bu sene Pederborn'den informatik bölüümünden şartlı kabul aldık ve yurt konusu ile dil okulu tarafında yardımına ihtiyacımız var.

Bu sen tr'de osym sınavına girdik ve bil. muhendisliği kazandık yerleştik, aynı tarihlerde almanyada şartlı kabul alan ünv.'lere başvuru yaptık ve pederborn'den kabul aldık, şimdi nasıl ilerliyoruz bu konuda yardımcı olabilir misin. mail adresim : ismailaksu@thy.com ve tlf: +90539 969 55 59, görüşebilmek dileğiyle.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.