Şimdi Ara

Üniversite Bölüm Tavsiyesine İhtiyacım Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene tam burslu ilk ve acil yardım bölümü kazandım (istanbulda) ama bu meslekte başlangıç ücreti 2300 civarı çok fazla olmadığını (bu miktara az mı diyorsun diyenler tecrübeyle maaş artmıyor memursunuz en fazla 100*200 tl oynar memur zamlarıyla vs biz hiç mi evlenip aile sahibi olmuycaz bu açıdanda bakmak lazım ) ve bölüm değiştirmem gerektiğini düşünüyorum yatay geçiş ile ,

Ben örnek olarak bilişim sektörü ve sağlıktada anestezi, odyoloji vb. getirisi güzel bölümler düşünüyorum ya sizce hangi bölümler tercih edilmeli ?

Not: Sağlık bölümleri, teknolojik bölümler (bilgisayar ve telefonla aram bayağı iyi yazılım ve donanım olarak) ve ekonomi (finans, borsa) bölümlerinde ilgim var

Not2: Herkese duyuruyim de belki kendime faydam olmadı başkalarına olur, Yatay geçiş tarihleri 30 ağustosta bitiyor , bide 3-7 ağustosta kayıt yapanlar (ben 1 ağustosta hafta sonu yapmıştım üni. özel olduğu için yoğunluk yaşanmasın diye 28 temmuzda kayıtları açmıştı ) üni. ye bir dönem okumak zorundalar okul vakıfsa yine erkenden şubat ayları gibi yatay geçiş olanağı sunuyor (çoğu vakıflar böyleymiş)

Yerleştirme puan tablom:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 14 Ağustos 2015; 11:06:58 >

• 2300 ile başlarsan şükret.Bu ülkede nice mühendisler,mimarlar 1500 maaş ile başlayıp sürünüyor.Tıp ve harp okulları hariç hiçbir bölümün garantisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 14 Ağustos 2015; 10:00:07 >

130 bindesin
    Madem bmw mercedes e binmek istiyorsun çalış adam akıllı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 14 Ağustos 2015; 10:00:33 >

Orijinalden alıntı: Emir M.

Kolaysa buyur hodrimeydan 2 milyon sinava giren ogrencinin arasinda gormek isteriz seni

Benim cevremde ilk okul terk gram medeniyet bilmez sozde adamlar var parayla oynuyor

50binden mezuna kaldım

Yani bahanen 2 milyon kişinin sınava girmesimi

Merak etme benimde çevremde anasından 2 trilyonluk tarla kalan var
    Mantığın bu mu ailem de ne o kadar miras var nede para bu yüzden elimde iyi Üniversite okumak gibi fırsat var ve ben bunu değerlendirmeliyim

Eğer zengin doğmadıysan bu hayatta her şeye çalışarak sahip olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 13 Ağustos 2015; 23:29:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Edit: gereksiz mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 14 Ağustos 2015; 10:02:25 >

Orijinalden alıntı: Emir M.

herkes sıralama diye tutturmuş kimse de demiyor hayatımızı iki saatlik sınav üzerine kuruyoruz küçüklüğümüzden beri 430 puanla liseye yerleşemediğimden yanlış tercihler sonucu bütün lise hayatımı düz lise de okumak zorunda kaldım son 2 sene kala imam hatip oldu okul hatta bu olaylrdan sonra ders çalışma gibi bi isteğim yoktu anlayamadığım nokta inek gibi çalışıcam sıralamaya giricem meslek hayatımda işime yaramıyacak dersleri full doğru yaparak ee sonra

almanyadaki kuzenim de uni başladı kızın sadece 5 ana dersten mezun olması gerekti okuycağı meslekte işine yarayacak dersler aramızda ülke dışında hiç bir fark yok

kusura bakmayın arkadaşlar ama ben öküz gibi çalışıp didinicem türkiyedeki b*ktan eğitim sistemi için ki yeter artık kafam kaldırmıyor

ben sıralamam iyi demiyorum yada size çamur atmıyorum ama bir insanın tüm hayatıda 2 saatlik bir sınav üzerine kurulması da saçma

neyse konumuza dönelin tavsiye yapacaksanız sıralamamı bu yüzden paylaştım sizle tavsiyelerinizi dinliyorum, yoksa sorumluluklarımın ve hayatın ciddiyetinin farkındayım ders çalış demenize gerek yok

İlk cümlen için cevap vereceğim hayatın boyunca ağlayacaksın bu kafayla gidersen.

Bende tekrar hazırlanıyorum ygs de çok büyük aksilik yaşadım ve 170bin oldum lys de elimden geldiğince yaptım ve 50bine çektim şimdi mezunum benim ygs de emeğim 170bin değildi o 2 saat içinde yapamadım sadece peki ben pes ettimmi hayallerim için mezuna kaldım ve tekrar çalışacağım
    Bence senin bir hedefin yok hayattan tek beklentin zengin insanlar gibi yaşamak

Eee madem zengin doğmadın çalışacaksın
    Millet bilkent tam burslu ee kazanıyor 610 tl okul bursunun yarısını ailesine yolluyor böyle fakirlikten kitap bulamayan insanlar nasıl yaptı peki o 2 saatlik sınavı bence hayatın sadece bahane üzerine kurulu.
    Ama böyle gidersen 10 yıl sonra keşkeler dolu bir hayatın olacak

Ya benim arkadaşım var ygs den önce ki gün annesini kaybetti cenazesine bile gidemedi ertesi gün o moralle ygs ye girip 60 bin yaptı sonra lys ile 40 bine çekti şuan benimle birlikte mezun neler ve şu hayatta sen sadece bahane üstüne bahane sanki o 2 saatlik sınavı emeğini sonuna kadar verdinde böyle konuşuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 14 Ağustos 2015; 9:15:00 >

• La ben 20 bininciydim eczacilik kazandim 2300 maas versinler kosarak giderim.

Is yok is.

Bir de 5 sene okuyacaz :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 14 Ağustos 2015; 9:27:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Açıkçası son derece haklı olguğunuda söylemek istiyorum ben ve ailemde %100 sana katılıyoruz hatta ders çalış diyorsun ya; ben sürekli oturup ta ders çalışamıyorum bi kastığım kafama dank etti birden sevgilimden şubatta ayrıldım kariyerimin daha önemli olduğunu düşünerek, şubat ve mart ayı arasındaki süreç okuldan çıkıp koşa koşa otobüse yetişip dershaneye gidiyordum dershane kapanana kadar full ders dershaneden sonra saat akşam 9 a kadar açık olan kütüphaneye son hızla ulaşmaya çalışıyordum tabi bunların hepsi arasında 20-25 km mesafe var toplu taşımayla mecbur , orasıda kapanana kadar ders , ordan sonra eve git akşam yemeği ye gece 3 e kadar ders çalış düşüncelerden uyuyamıyordum sabah 6 da kalkıp yarım saat daha ders çalışıp ta okula gidiyordum şimdi belkide inanmıyorsundur ama o zamanlar beni korku sarmıştı bir ay boyunca bu tempo devam etti 30 netle üni yerleşemiyceğimi hayatımın b*k olacağını biliyordum halen biliyorum 30 dan 100 net e kadar bir ayda yükseldim ygs de 65 net yaptım o ayrı konu bir ay robota bağladığıma yandım çünkü beklediğim 40 bin gibi bi sıralamaydı 140 bin geldi lys de hiç çalışmadım canım istemedi sadece beyin cimnastiği yapmak amaçlı matematik çalıştım lys olarak ondada sıralamam belli zaten değişen bir şey yok, ilk öğretim yılında kastığım da aynı şekildi 6-7-8 de ,

Yani bunları yaşamış biri olarak şu saatte ders çalışmak bana koyuyor ( hiç kitap açmıyorum değil ingilzice çalışma gibi bi hobi edindim yıllardır günün 4*5 saati çalışırım her gün, ara sırada beyin cimnastiği yapmak için ygs ye hazırlanan arkadaşlarımın whatsapp tan vs sorularını çözüyorum halen )

• Hocam ben şuanki bölümümü işin kolaylığı açısından seçtim kafam kaldırmıyor diye kolaya kaçtım 24 saat mesai 48 saat te izin bana kebap iş gibi geldi ama yanlış tercih olduğunu düşünüyorum şuan 2 sene sonra yatay geçiş yapıp farklı bölüme gitmezsem görücez kolaymı zor mu :)

• Ya bu benim yapmak istediğim bi meslek değil aklımda senelerden beri yurt dışında ADAM GİBİ EĞİTİM almak var bu da paraya bakıyor 19 yaşında mezun olur bu işte biraz para biriktirir de yurt dışında eğitim alırım dedim yök mart ta bi kara aldı denklik konusunda bütün planlar suya düştü o yüzden farklı bölüm arayışındayım ya

not: yatay geçiş için başvurular 30 ağustosa biticek
  • Valla kıçı kırık fabrikada bile 10 yıllıklara ikramiye vb veriyorlar sen ki okul okumuş olacaksın sana kim maksimum 200 tl zam gelir demişse de yalan gibi bişey demiş. İlla ki artar. Yardımlar vb alırsın gene artar. Kaynağın dandirikten bi internet sitesiyse çok bel bağlama. Ayrıca 2300 değil 1500 falan da verirler 2300'e inanmıyorum. bir bakmışsın şirketinde takla atmışsın 3500 alıyorsun. değişir yani.
    Her sitede aynı rakamlar var bu meslek için değişmiyor (hastane döner sermaye eklenmiş hali 2300) , memura zam olayını ben pek fazla bilmiyorum o 100*200 oynamayı kendim yazdım biri söylemedi , şirketimde derken pek anlamadım hastaneye bağlı çalışacak bi memur olucam işte :D

Ama hakkaten ne biliyim bi ekonomici bi borsacı olmak isterdim daha doğrusu insanlığa faydalı bir şey yapmak istiyorum kariyerim odaklı o yüzden ilk ve acil yardım bölümünü seçtim hayat kurtarıcı olarak yada ben kendimi kandırıyorum kafam bi hayli karışık zaten ben direk üni başlar başlamaz yatay geçiş yapamıyorum kanun gereği bi dönem okumam gerek okulu o zamana kadar iyice düşünmek istiyorum belki tekrardan sınava hazırlanırım iyi bir kariyer için

• Up

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.