Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE BİTİRME PROJEM ; 4 KATLI BİNAYA UYDU ( YARDIM )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim, bu sene okulumu bitirmem bu projeye bağlı, şimdiden bana yardımcı olan herkesden Allah razı olsun..

Olay şu;

4 katlı binaya tek bi noktadan 4 katada uydu bağlayacakmışım, hiç anlamadığım şeyler hoca hazırda alabilirsin bu devreyi dedi, hazır almam benim için daha iyi olacak çünkü pek fazla anlamıyorum bu meselelerden, ben bu projeyi nereden alabilirim, ?

Atmega 8 ve aurdino due,mega veya uno sayesiinde

servo, step veya DC motoruda kullanarak falan bu uydunun çanağı sağa sola otomatik olarak dönderecekmişim, hocanın anlattııklarından kağıda yazdıklarından anladıklarım bu.. böyle bir projeyi nasıl temin edebilirim yada nasıl yapabilirim nerden başlamam lazım ? kasım ayının sonuna kadar vaktim var..

ÜNİVERSİTE BİTİRME PROJEM ; 4 KATLI BİNAYA UYDU ( YARDIM )

• Merhaba projedeki çanak olayı kolay çanaktan kabloyu çekmek ve montajı çok kolay hiç bilmeyen bir insan bile rahatlıkla üstesinden gelebilir o yuzden o konuda korkmanıza gerek hiç yok ,sanırım bu programlama kitleriyle arduino vb. servoların,ve motorların kontrolünü yapıcaksınız motor kontrol şemaları,dökümanlarını internette bulabilirsiniz kitleri programlamak kitlere özel programlarla olucağından kolay olur tabi bilen birine danışman lazım ve kontrol edeceğin nesne çanak olduğudan sana bayağı güçlü servolar ve motorlar lazım ve çanakları sabitleyeceğin yer ne kadar rahat hareket edebilirse ve mühendisliğine bağlı olarak kontrol okadar kolay olur bence siz herşeyden önce arduino ile yapabileceklerinizi bi araştırıp gözden geçirin bilen birilerine danışın gerekli araştırmayı yaptıktan sonra proje için temrininizi hazırlayıp montajı en son yaparsınız temiz düzenli bir çalışma olsun ve projeyi satın almak yerine biraz emek verip doğru araştırmayı yapıp kendiniz hallederseniz bir kaç aksaklık olsada okulu rahat bitirebileceğinizi düşünüyorum sonuçta bunlar birşeyler kazanıp tecrübe edinmek için verilen ödevler bu arada ben bir lise 3. sınıf öğrencisiyim ama yaklaşık 4-5 senelik elektronik geçmişim var 50'den fazla proje yapmışlığım var umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir, Umarım projenizi başarıyla tamamlayıp okulunuzu bitirebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.