Şimdi Ara

UNIGINE SUPERPOSITION BENCHMARK | ÇIKTI !! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
5
Favori
5.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3Dmark denemedim bilmiyorum fakat buna bir önlem alınacağını sanmam çünkü dediğim gibi heaven ve valleyde de aynı şekilde var, herhalde unigine de klasik bir durum bu fakat söylediğim gibi sorun teşkil edecek birşey değil, çünkü testin dosyalarına direk olarak hiç bir müdahalede bulunmadım hiç alakasız birşeyden yola çıkarak aynı tepkinn bu yazılımdada olduğunu keşvettiğim bir çeşit trick denebilir buna, belki bir açık demek bile doğru olmaz. @ahmetfx in düşündüğü şekilde grafik ayarlarına da hiç bir müdahalem olmadı çünkü gerek olmadı.

@ahmetfx

nvidia kendi ayarlarını buna dayatıyor olamaz keza öyle olsa burada bu testi yapan 1050/60/70/80/80ti kullanıcısı olmuş yada nvidia kullanan herkes bu işi nvidia nın ayar dayatmasına bile bırakmadan kendileri basitçe grafik ayarlarına girip ayarları performans moduna alıp 8 kattan fazla performansı şak diye elde ederlerdi ki illaki ayarlarını performansa çekerekte test alanda olmuş olabilir ama bu hareket böyle bir performans kazanımı sağlamaz çünkü yok öyle bir dünya, ayarları performansa çekmek genelde 3-5fps oynatır ama oyunlarda böyle yazılımlar sürücü ayarlarını performansa çektiğinde bile zaten genel manada o ayarları kullanmıyorlar.

Kısaca bu tarz testler grafik ayarlarında büyük farklar yaratacak ayar değişikliklerine müdahale ettirmezler en fazla doku süzme kalitesi ayarıyla oynanabilir onnda fazla bir getirisi olamaz v.s.
    Bu test yazılımı çözünürlüğü ve preseti extreme olarak algılayıp teyyit ediyorsa aksi bir durum sözkonu değildir, zaten ayarlarla veya çözünürlükle filan oynandığını direk algılayıp belirtecek kadarda hassas ve katıdırlar.

Zaten ben bu kartın normal şartlarda bu performansı alacağınıda iddia etmedim ama alıyor olması mevzusudur bu ve bu hareket bu karta özel değil marka model farketmeksizin en düşük onboard GPU larda dahi yapılabilir yani kart her ne olursa olsun 8-9 kart daha yüksek performansı unigine testlerinde alabilirsiniz fakat sadece nasıl yapıldığını bilmeniz gerek.

Ben aslında hiç gerek olmadığı halde sırf seni tatmin etmek adına komple bir video aldım aşağıda ama kayıt ayarlarında pek kullanmadığımdan sesi devredışı bırakmışım yerini müzikle doldurdum gerçi ama oda zevk işi sarmaz ise kısarsın.

Dakika 3:18 de masaüstüne çıkıyor orada nvidia panelinn sürücü kurulumu halinde yani default olduğunu görebilirsin.

@massacrer

Hocam ben öyle birşey hiç söylemedim, sadece @ahmetfx snn bahsettiğin gibi birşeyden kaynaklandığını düşünüp görmek için benden pannel ayarlarının videosunu istedi okadar, bnm kontrol paneli ayarlarım sürücü kurulumundaki default halde.

Bu arada video kaydı ile testi yapınca skorum düştü.

UNIGINE SUPERPOSITION BENCHMARK | ÇIKTI !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 14 Nisan 2017; 3:12:47 >

• YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Geleceğe yani 5 nesil sonrasına ucuz olsun diye giriş seviyesi kart siparişi vermiştim erken yollamışlar bende durum çakılmasın diye windowsa sürücüsünü kurarken 960 olarak tanıttım öyle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 14 Nisan 2017; 1:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Maşallah 1070 altı kart yok forumda Giriş orta segement kart sahipleri nerde

Kendime rakip bulamıyorum . Nerde RX 460, GTX 950 , 1050 , R9 270X HD 7870,7950 gtx 760 ,770 ciler nerde

7870 Hawk var müsait bir zamanda test ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem Amd Fx 6300(Stok hız), Amd Radeon HD 7870(1100/1250), 8GB Ram, 120GB SSD (2013 Eylül)

1080P Extreme

1080P High

1080P Medium

Bu sonuçlara bakarak bilgisayarı atmam gerekir . Maddi durum düzelene ve bilgisayarın gittiği yere kadar devam . Aslında Rx470 ayarında kart ve ilave 8GB ram takviyesi ile diğer parçalarında bozulmadan çalışacağını varsayarsak daha sistemin kullanım ömrü var diye düşünüyorum

• Powercolor R9 290 PCS+

1080p extreme

4K optimized
  • Bugün ilk defa imzamdaki sistemi aldığımdan bu yanadır kullandığım Windows 8.1'den Windows10'a geçiş yapacaktım, bari w8.1'e veda etmeden şu testi hem format öncesi windows 8.1'de hem de format sonrası windows 10'da yapacağım. Formatı akşama doğru atarım (2 gündür hazırlığını yapıyorum )

Bu yüzden iki testin sonucunu da akşama doğru atarım.

Kart: Gigabyte G1 GTX970 (stok)
    Driverlar mecburen farklı olacak w10'da şu anki kullandığım sürücü yok (368.61). Onları da sonuçların yanına yazacğaım.
  • Frozzy45 kullanıcısına yanıt
    Sürücün biraz eskiymiş zaten 378.88 veya 378.92 kurduğunda şu anki windowsunda bile bariz performans artışın olur, son sürücüde performnans düşüyor onn için bu 2 sinden birisini kurmanı tavsiye ederim ve 3dmarks olsun unigine ler olsun önerdiğim 2 sürücü arasında da 378.88 en yüksek puanı alan sürücü ve bütün GPU serileri için bu durum geçerli, son sürücü (381.65) sadece SLI de birkaç sıkıntıyı gideriyor ancak SLI olsun tek kart kullanımı olsun genel manada diğer 2 sürücüye nazaran performans düşüşü yaratıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Sürücün biraz eskiymiş zaten 378.88 veya 378.92 kurduğunda şu anki windowsunda bile bariz performans artışın olur, son sürücüde performnans düşüyor onn için bu 2 sinden birisini kurmanı tavsiye ederim ve 3dmarks olsun unigine ler olsun önerdiğim 2 sürücü arasında da 378.88 en yüksek puanı alan sürücü ve bütün GPU serileri için bu durum geçerli, son sürücü (381.65) sadece SLI de birkaç sıkıntıyı gideriyor ancak SLI olsun tek kart kullanımı olsun genel manada diğer 2 sürücüye nazaran performans düşüşü yaratıyor.

Hocam genelde nVidia'da bu sürücü işi çok karmaşıklığa ve soruna yol açtığı için ben de artık sürekli takip etmekten yeni güncellemelere bakmaktan sıkıldığım için bana sıkıntı yaratmayan bir sürücüyü yükleyip öyle bıraktım. Normalde DH'de falan her çıkan sürücüden sonra yorumlara bakardım ama nvidia sağolsun dakika başı güncelleme çıkarttığı için yoruldum. Bir de yeni güncellemerin çoğunda özellikle de eski nesil kartlara performans düşüklüğü ve stabilite sorunu yaşattırdıkları için eskide kalmak istemiştim. Yeni kartlarda bile güncellemelerde mavi ekran, stabilite sorunları olabiliyor. Ama tavsiyenize uyacağım mutlaka. Windows10'da 378.78'i kurarım direk. (siz sanırım bunu kastettiniz 378.88 yok)

• Frozzy45 kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış yazmışım 378.78
    Çok sık sürücü takip etmiyorsan daha güncel olması adına dilesen 378.92 yide kullanabilirsin, oyunlarda bir farkları yok.
  • test sağlam sağlam olma sebebide yeni kart sattırma işimi nedir bilemiyorum kartların canını okuyor resmen

• Evet dün söylediğim gibi Windows 8.1 ve Windows 10'da testlerimi yaptım. Kart Gigabyte G1 GTX 970

Win8.1:

Win10:

Sürücüler, Windows sürümü falan her şey resimde mevcut.

Aradaki sıcaklık düşüşünün sebebi bu testi yapmadan hemen öncesinde kasayı açıp 1-2 saat süren kaba bir temizlik yaptım. İnce temizliğe girmedim hatta baya da toz kaldı ama yine de etkilemiş olabilir sıcaklığı yani belki ondandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 16 Nisan 2017; 16:27:0 >

• UNIGINE SUPERPOSITION BENCHMARK | ÇIKTI !!
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Stock sanırım hocam. GTX 960 la @CoNaR-X 1500 civarı skor almıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 17 Nisan 2017; 20:2:43 >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    GPU ayarlarım bu şekilde

• Comaa kullanıcısına yanıt
    Skor bu gpu ayarlarına göre düşük kalmış. Keza gpu boost 3.0 ile kart muhtemelen 1800-1900mhz'a çıkmıştır test boyunca. Testi tekrarlayın derim. Oc li bir 1050Tİ için biraz düşük geldi. Overclocklu R7 370 ile bile 1250 puan alınıyor.
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    son testim

• alin size bi 380 4gb testi 1050 ti ile kiyaslayin.oc'li olabilir hatirlamiyorum.

• UNIGINE SUPERPOSITION BENCHMARK | ÇIKTI !!
  • benim esas sistemim yukarida 380 olan ve bir de pek sallamadigim ikinci sistemim var.o sistemle asagidaki puani alinca 280x'le kucuk emrah'a bagladim size baba diyebilir miyim amca filan oldum.

karta voltaj veremedigimi farkettim o yuzden 1130 oldu yoksa 1240 mhz firestrike almisligim var bu kartla.ikincisi test baslamadan 3gb yetmez kardes karismam bak diye uyari veriyor.bir de ram yetse ne olurdu acaba?6gb 7970 olmasi lazim sapphire ama TR'ye gelmedi.surucu bir halt oynatmiyor 16.11.5 denedim resimdeki 17.4.2 ve windows creators update.su oyun modu mudur nedir onu kapattim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.