Şimdi Ara

Ünide Finaller Nasıl Olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günaydın, bildiğiniz gibi YÖK bahar döneminde ünileri kapattı. Şimdi finaller için alınması kararı bekliyoruz sizce nasıl olur finaller, okulda mi olur veya online olarak mı yapılır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bizim bazı dersler online final diğerleri okullar açılırsa yazın yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okulun dediğine göre yök okullarda sınav olmasını istiyormuş. Dekanlık ise online sınav demiş. Son sözü rektör söyleyecekmiş. Başta yazın olmaz dendi, sonra ise yazın olacak. Şimdi ise tekrardan belirsiz oldu çünkü Almanya okulları açtı ve virüs daha hızlı yayıldı. Diğer ab ülkeleri de bu dönemi kapattı. Ama bizde avm açılacak vs dendiğinden okulların açılması biraz olası gibi. Sonra da ağır sonuçları olacak herhalde diye düşünüyorum.

    Bir de Yeditepe ve İzmir’de bir üniversite adını unuttum, final takvimini yayınlamış bile. İzmir’deki üniversite Ağustos sonu sınavlar başlayacak demiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an vize tarihleri belirleniyor bizim okulda. Hoca isterse online sınav yapacak isterse ödev verip o şekilde notlayacak. Finaller henüz belirsiz. Yazın okullar açılacak gibi olursa yazın final olur yoksa yine bu sekilde olacak gibi duruyor ki bence de yine bu şekilde olacak. Çünkü vaka sayısı çok az olsa bile ikinci dalga riski hep var. Sıfırlanmadığı müddetçe normal final olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocaya bıraktılar bizde, isterse yazın sınav, online sınav veya ödev verebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vizelerin yarısı online sınav diğer yarısı ödev şeklinde, finaller ise okulda yapılacak, Finallerden sonra 5-6 haftalık yaz okulu açılıp geri kalan uygulamalı dersler ve meslek içi eğitimler verilecek

    Kısaca bu bizim üniversitenin aldığı karar, tek bilinmeyen yaz okulu başlama tarihi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

    Bizim okulun dediğine göre yök okullarda sınav olmasını istiyormuş. Dekanlık ise online sınav demiş. Son sözü rektör söyleyecekmiş. Başta yazın olmaz dendi, sonra ise yazın olacak. Şimdi ise tekrardan belirsiz oldu çünkü Almanya okulları açtı ve virüs daha hızlı yayıldı. Diğer ab ülkeleri de bu dönemi kapattı. Ama bizde avm açılacak vs dendiğinden okulların açılması biraz olası gibi. Sonra da ağır sonuçları olacak herhalde diye düşünüyorum.

    Bir de Yeditepe ve İzmir’de bir üniversite adını unuttum, final takvimini yayınlamış bile. İzmir’deki üniversite Ağustos sonu sınavlar başlayacak demiş.
    Dokuz eylul yayinladi hocam, benim universitem, kesin degil ama o takvim.%90 degisecek yani YÖK'un kararina gore. 1 haziranda sinavlar basliyor takvimde ama, bizim hocalarda 1 haziranda acamazlar okullari diyorlar ne olacak belirsiz yani. Bizim okul takvim yayinladi da oylesine bir takvim bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çurablraını çıkra -- 3 Mayıs 2020; 13:6:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vizeleri Safe Exam Browser ve pc kamerası açıkken, elimiz suratımız ve arka planda odanın gözükebildiği kadarı gözükürken oluyoruz biz. Kağıda işlemleri vs yapıp sonrasında verilen 10 dk içerisinde telefondaki scanner uygulamasından fotoğrafları tarayıp pdf yapıp drive'a yükleyip oradan okulun sistemine yüklüyoruz. Finalleri de benzer şekilde yaparlar heralde, çünkü cidden kopya çekmeye bir yeri yemiyor insanın. Eliniz kamera kadrajından çıkarsa, herhangi bir elektronik aletle temas halinde olursanız, sınav başladıktan sonra uzun süre bilgisayar ekranınıza bakarsanız, odada başka birisi olursa 0 alırsınız diyorlar bizde açık ve net şekilde. Sınav oturumu kayıt altına alınıyor zaten. Kaçış yok yani. Sınav başlamadan önce öğrenci kimliğinizi suratınızın yanında tutarak kameraya bakıyorsunuz okuyup teyit ediyorlar. Sınav bittiğinde de yaptığınız kağıtları yine kameraya sırayla gösteriyorsunuz. Sınav bittikten sonra yükleme için verilen ek sürede ekstradan yazı vs yazılmış mı gibisinden kontrol etmeye.




  • Hocalar ortalama 150-200 kişinin kağıdıyla haşır neşir olacaklar. Bana bir şey olmaz diyen hoca sınav yapabilir, bence büyük cesaret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TherafluForte kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, benim fikrimce virüs tamamen bitmediği sürece öğrencileri okula sokmak çok mantıklı değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bizde de vize yerine ödev verildi %30 etki ediyor, finaller %70 oldu fakat durumu belli değil daha YÖK'ten açıklamayı bekliyor okul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ape1281

    Vizeleri Safe Exam Browser ve pc kamerası açıkken, elimiz suratımız ve arka planda odanın gözükebildiği kadarı gözükürken oluyoruz biz. Kağıda işlemleri vs yapıp sonrasında verilen 10 dk içerisinde telefondaki scanner uygulamasından fotoğrafları tarayıp pdf yapıp drive'a yükleyip oradan okulun sistemine yüklüyoruz. Finalleri de benzer şekilde yaparlar heralde, çünkü cidden kopya çekmeye bir yeri yemiyor insanın. Eliniz kamera kadrajından çıkarsa, herhangi bir elektronik aletle temas halinde olursanız, sınav başladıktan sonra uzun süre bilgisayar ekranınıza bakarsanız, odada başka birisi olursa 0 alırsınız diyorlar bizde açık ve net şekilde. Sınav oturumu kayıt altına alınıyor zaten. Kaçış yok yani. Sınav başlamadan önce öğrenci kimliğinizi suratınızın yanında tutarak kameraya bakıyorsunuz okuyup teyit ediyorlar. Sınav bittiğinde de yaptığınız kağıtları yine kameraya sırayla gösteriyorsunuz. Sınav bittikten sonra yükleme için verilen ek sürede ekstradan yazı vs yazılmış mı gibisinden kontrol etmeye.
    Vay be. Hangi üni hocam orası.

    Bizim finaller nasıl ve ne zaman olacak belli değil. Bazı "" evladı hocalar vizeyi bile yüz yüze yapmayı tercih etti. Hadi finali anlarımda vizeyi ödev ver geç.




  • Hocam yalnız sistem güzelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SpaceX Engineer Odtü

    @_Gmn_ Kopya ihtimali nerdeyse olmayan bir sistem evet, ancak bizi aşırı stres altında tutuyor bu durum da. Bağlantısı iyi olmayan arkadaşlar vs var, onları düşünemiyorum bile. Ben herhalde sürekli bağlantım koptu mu diye ekranı kontrol edip sonrasında gözetmenden azar işitirdim ekrana uzun süre bakmaktan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.