Şimdi Ara

ULTIMATE TEAM CUSTOM TAKTIK AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
13
Favori
7.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Costum taktik hakkında bildiklerimi sizlerle paylaşmak amacıyla kısada olsa bi yazı dökümanı hazırladım
    Uzun zamandır bazı arkadaşlar bu konu hakkında kimsenin bildiklerini paylaşmadığını ve doğru dürüst bi rehber bulamadıklarını bana PM ile iletiyorlardı.
    Bende hep yardımcı olmak istiyordum fakat detaylı bir rehber bir türlü hazırlayamadım.En son dün akşam bi kardeşimiz sordu burdan bende kendisini ve diğer soran kardeşlerimizi kırmamak için Costum taktik adına bildiklerimi paylaşmak istedim.Yazımda eksik varsa paylaşıp dahada güzel hale getirebilirsiniz.Yazımda herhangi bir yazım hatası ve diğer türlü imla hataları varsada özür dilerim.
    Çünkü ben karşımda siz varmış gibi konuşurcasına yazdım yazıyı.Umarım faydalı olur.

1.Speed :

Slow mode
    bu demektir ki ben bir oyuncuya pas atınca en yakınımdaki oyuncu bana taraf gelsin koşmasın uzun oynamıyacam.
    Fast
    adamlarım top bendeyken sürekli koşsunlar tek pasla uzun topla gole gidecem.

2.passing:
    Yine speed ayarına göre ayarlandığı üzere short moduna getirirsek.
    Demekki Ben ara pasıda uzunca atmıyacam yine yakınımdaki oyuncum aralara koşmasın yakına gelsin sahamdan paslaşarak çıkacam.Diğer yüksek şekli seçersek söylediğimin tam tersi zaten.

3.Organised başlığıda takım top bendeyken organize çıksın herkes istediği yere çıkmasın tarzıdır.
    ki ben şahsım her zaman FREE FORM oynatırım çünkü bazı oyuncuların kimyalarında ekstra özellik olarak sahada serbest oynamak vardır.Misal ramires bi bakarsın solda bi bakarsın sağda top çalıyor.Dani alves hakeza sol bekde boşluk mu gördü sağdan taa sola doğru adama hucüm eder.Vs..
    Ekstra olarakda top bizde iken oyuncularımız serbest olduğu için sürekli boş alan oluşturmaya bakıcak bize daha iyi pas atmaya imkanı sağlayacak yerlere koşacaklar.

Chance creation başlığı (fırsat oluşturma)
    1.Passing:burda 3 özellik var.Safe normal risky (güvenli,normal ve riskli)
    safe:ben çok paslaşıyorum tek pas oynuyorum o şekil alan oluşturup gole gidecem oyuncular o tarza oynasın bana yakın olsun.Ayrıca misal orta sahadaki oyuncularımda fazla içeri dalmasın ki ani atak yiyince oralarda oyuncum bulunsun
    normal:fifanın belirdeği oyuncuların özelliklerine bağlı olarak durması gereken yerde durup paslaşarak alan oluşturmak
    risky:ben bol bol pas atacam etrafımda çok oyuncu olsun.orta sahadaki oyunCularımda içeri kat etsin ben risk alarak oynayacam o şekilde gol bulmaya çalışacam orta alan burda hep ileride olacak paslacağım oyuncu çok olacak etrafımda.Bunuda yapmanızı tavsİye etmem.Bunu yaparsanız defansınız dahi ileri gelir.İki uzun pasda golü yersiniz.Heleki defansınız HIGH/MEDIUM bir oyuncuysa adam topu sizden aldığı gibi tek uzun pasda gole gider.

2.Crossing:
    düşük yapıp little yi seçerseniz kanatta top sizdeyken forvetteki adamlarınız ve forvet arkası adamınız top ayağında olan oyuncunun yakınına gelip sizden kısa pas bekler.Yüksek dereceyi seçip ayarları lots a getirirseniz fovertleriniz top kanatteyken içeriye olabildince kat edip kafa golü bulmanızı sağlayacaktır.Normal modu seçersende fifanın ayarlarına göre basit çapraz koşular yaparlar.

3.Shooting:burda en yükseyi seçerseniz ki her ne ayar yaparsanız yapın %90 lara getirmenizi tavsiye ederim lots modu yani.Çünkü hucüm ederken pas atacağınız en olası oyuncu kendisine en iyi şut atabileceği alanı oluşturmaya çalışıyor.Heleki iyi defans yapan birine karşı tabiri caizse etden duvar örmüşse seçiminiz mutlaka bu olmalı.

4.Positioning:Yine bununda kesinlikle FREE FORM olması taraftarıyım çünkü özgür bir futbol sergiliyorsunuz.Solda bi reus bi ribery sağda bi navas bi nani varsa elinizde adamlar mutlaka boş alana doğru muazzam koşular yapıyorlar.

DEFENCE

1.Pressure:Oyunun bel kemiği defans ayarlarından en önemlisi .Bunu %15 lere Deep moduna getirin.Top adamlardeyken vay efendim defans yerinde mi feci uzun toplar yermiyim diye bir derdiniz kalmayacak.Hepsi çivi gibi olduğu yerde çakılacak.Ne david luizi ne ramosu Ne hummelsi hepsi görevini yapacak.Yani bir dani alves bile düşünün orta saha çizgisini geçmeyecek.
    Ki alves ile oynayan bilir maç başlayınca sağ bektedir maç içinde bir bakarsın RW ye gitmiş gelmiyor.Hatta çoğu zaman adam gol arıyor.
    İşte hepsini durduracasınız.Kardeşim sen yerinde kal forvetlerim gol bulsun seni ne alakadar eder sen defansında kal gibi.
    2.Agrresion:Bunuda yine yüzde 15 lere getirirseniz top karşı taraftayken adama sadece ilerdeki oyuncular baskı yapıyor.Ki buda bazıları için sıkıntı olabilir.Ben baskılı oynarım gibisinden o zaman yine agresifliği düşürüp pressuere yi yükselmek daha mantıklı çünkü diyelim ramos gole giden adamın peşinden koşoyur diğer cb oyuncumuzda çok agresif oyuncu ağır abi sinirinden bakıyor ki ramos alamıyor topu oda hucüm ediyor bu sefer rakip bir adam boşta kalıyor.Yani agresiflik her halükarde düşük olmalı.
    3.Team width:Takım genişliği
    Geniş ayarlarsanız ki geniş ayarlanmalı çünkü dar yaparsanız takım yanyana çok gelir kanatlardan rüzgar gibi atak yersiniz tavsiyem yine %85 lerde olması.

DEFENDER LINE

Bu ayarıda cover olarak tercih etmeniz kesinlikle önerilir.
    Misal rakip adam sağ kanattan geliyor.Bizim Lb buna baskı yapıyor.
    Aynı şekilde Cb lerimiz de kalemize doğru koşan adamları takip edip yada boşlukları doldurduğu gibi
    RB deki adamımız bile defansın imdadına hızla koşacaktır.Kalemizin içene doğru koşu yapıp ordaki boşluğu kapatıp defansta hiç bir açık bırakmayacaktır.

OFFSIDE modunada getirincede malum defansıfımız rakip forveti ofsayta düşermeye çalışcaktır.Ki rakip adam doğru zamanda uzun pas atmayı başırırsa kaleciyle karşı karşıya kalır.Buda tamamiyle sizin tercihiniz.Fakat Cover olması kesinlikle tavsiyemdir.

CUSTOM TAKTIK KURMA VE OYUNDA AKTİFLEŞTİRME

1.Herhangi bir offline maça giriyoruz.KICK OFF

2.TEAM MANAGEMENT seçeneğini seçiyoruz.

3.CUSTOM TACTICS'e Geliyoruz.

4.Alttaki seçenekleri yukarıdaki yazdığım yazdığım yazıya bakarak oyun tarzımıza göre ayarlıyoruz.(Speed,passing,crossing... vs..)

5.Geri Tuşuna basıp çıkıyoruz bizden kaydetmemizi soruyor.EMPTY yazan yerlerden birine basıyoruz ve ayarlarımızı kaydediyoruz.(CUSTOM TAKTIKLERIMIZ KAYD OLDU ARTIK BU AYARLARLA İŞİMİZ YOK.HER MAÇA BAŞLADIĞIMIZDA SADECE AKTİF ETMEMİZ YETERLİ OLACAKTIR.)

6.SIra geldi CUSTOM TACTICS ayarlarımızı maç içinde hangi hızlı ayarlarla seçmemize.QUICK TACTICS seçneğini seçiyoruz.

7.Sağ tuşa mı sola mı aşağı mı yukarı mı seçeneği size kalmış değiştirmek istediğimiz ayara tıklayıp ordan Kaydettiğimiz custom taktik ayarını seçiyoruz.(GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BEN YUKARI TUŞUNA ATAMIŞIM AYARLARIMI)

8.Yine görüldüğü üzere maç başlamadan kendi CUSTOM TAKTIK ayarlarımı aktif hale getiriyorum.Yukarı tuşuna atadığım için ayarlarım yukarda gördüğünüz gibi.

Herhangi kafanıza takılan bir şey vasa Pm atın onuda ekliyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab63 -- 9 Mart 2014; 13:00:44 >

Xbox One GT: i30ALP

• Eline emeğine sağlık hocam.. On numara açıklamışsın.. Senelerdir fifayı online oynarım, bukadar detayını bilmiyordum.. Bu halle yeniyosam demmek ki bu ince ayarlardan sonra ağlatabilirim

@|Mavera| Rica ederim dostum yardımcı olabilceğim bir şey olursa her zaman sorabilirsin.Ben teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: musab63

@angelus26 Ben teşekkür ederim dostum.Beğendiğine sevindim.Gönül isterdiki daha geniş bir rehber hazırlayayım ancak iş okul fifa derken vakit kalmıyor :D

@|Mavera| Rica ederim dostum yardımcı olabilceğim bir şey olursa her zaman sorabilirsin.Ben teşekkür ederim.

tbr emegine saglik musab isminde muazzam sahabe adı orginden eklede mac yapalim orgin isimde ayni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xargusx -- 25 Şubat 2014; 19:41:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

origin ıd : xARGUSx
  • xargusx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim.Malesef platformlarımız farklı ben xboxda oynuyorum.Platformlar farklı dedik ama kalplerimiz bir olsun İnşaAllah
    İltifatınız için ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

Teşekkür ederim kardeşim.Malesef platformlarımız farklı ben xboxda oynuyorum.Platformlar farklı dedik ama kalplerimiz bir olsun İnşaAllah
    İltifatınız için ayrıca teşekkür ederim.

aaa valla ben kacirmisim pc de saniyordum aynen kalpler bir olsu m oldum allah a emanet gayet detayli yazmissin. inceliycem eve gidiyorum isten ciktim simdide bu slider ayarlari ilede oynamayi tavsiye ediyormusun birisi yazmisti yaptim slider ayarlarini ama ne kadar etkiledigi tam kestiremiyorum online maclarda kesin etkilimi slider ayarlari?

origin ıd : xARGUSx
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xargusx kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Slider ayarları malesef onlineda hiç bir işe yaramıyor.Sadece offline maçlarda bilgisayara karşı kullanabilirsin.
    Arkadaşlarınla falan Offline oynuyorsan kendi isteğine göre bazı özellikleri arttırabilirsin tabi.
    Fakat dediğim gibi onlineda hiç bir etkisi yok.

• Defansımda sif benatia ve chiellini gibi iki kale olmasına ragmen inanılmaz üstten ara pasları arkaya kaçırılan toplarla cok sacma basit goller yesim şimdi bu ayarları uygulaycagım fakat online seasonlarda bnun bi etkisi olmaz sanırım

Kardeşim Slider ayarları malesef onlineda hiç bir işe yaramıyor.Sadece offline maçlarda bilgisayara karşı kullanabilirsin.
    Arkadaşlarınla falan Offline oynuyorsan kendi isteğine göre bazı özellikleri arttırabilirsin tabi.
    Fakat dediğim gibi onlineda hiç bir etkisi yok.

Online ayarlarımı kim seçiyo peki adamın terry pique gibi en agır en beceriksiz adamlar taş gibi durup nefes aldırmazken aynı maçta benim defansın yol geçen hanı olmasının sebebi nedir yani daha orta sahadayken iki defansın farkını goruyorm onunki dumduz dimdik benimkiler dagınık ve chem 100

Birde Dediğin gibi defansa iki tane Kale dikmişin nasıl olurda basit goller yersin.Defans zaafiyetin olabilir.Yada maçlara başlarken defansive olarak mı başlıyorsun acaba.O şekilde başlarsan takım hepten çuvallar.Başka oyuncuların CHEMlerinin düşük olmasıda futbolunu etkileyebilir.takımını istersen bi chem sorunun mu var acaba?
    Costum taktik ayarlarını kendine göre burdan bakıp ayarla Ve ONlinede aktif edip maçların tadını çıkar.

• Şimdi senin solediklerini ayarlayıp online da uygulicam dostum emegine saglık durumu haberdar ederim :)

• Emeginize saglik bilmeyen ve merak eden fifacilara iyi bilgiler.

Defansın arkasına uzun top atıldığında artık kolay kolay adam kaçırmıyorlar markajları daha iyi hale geldi.

Yalnız ben Organizasyon ve Posizsyon ayarlarını Free Form yapmadım oyuncuların pozsiyonunu koruması benim oyun anlayışıma daha uygun.

Bakalım şimdilik olumlu sonuçlar aldım belki ilerde değişiklikler yapabilirim.

Aslında birde mağlup durumdayken rakibi bol presle boğacak atak taktiği yapsam fena olmaz.

simdi bu dediginiz ayarlar burasimi oluyor kaca cekmemiz lazim bu ayarlari onu anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayraktar42 -- 26 Şubat 2014; 11:05:01 >

http://www.youtube.com/watch?v=53h_yAxeDwA&feature=youtu.be

musab63 kardeş sana da teşekkürler ,yazdıkların rehber gibi oldu ,bunları da dikkate alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhonus61 -- 26 Şubat 2014; 11:53:52 >
  • @bordo33 Ben teşekkür ederim dostum.

@Bayraktar42 Kardeşim arkadaşın dediği gibi senin bu gösterdiklerin slider ayarları.Online ile hiç bir alakası yok.
    Kostum taktik leri ayarlamak için her hangi bir single maça gir.team management a gir costum tactic var.Ayarlarını ordan yap.KAydedip çık.Maçtada Şu HIGH PRESSURE COUNTRA ATTACK filan olan yerden kaydettiğin taktiği seç.

http://fifaaddiction.com/wp-content/uploads/2011/06/tacticimage.jpg

@furkanfc Allah sendende razı oslun abi.Güzelliği senin gibi abilerimizden öğreniyoruz.

@yhonus61 kardeşim bende sana teşekkür ederiyorum güzel yorumun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musab63 -- 26 Şubat 2014; 13:36:25 >

• Çok sağol hocam :)
    Kimse yapmaz senin yaptığın bu iyiliği
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.