Şimdi Ara

Ülkeyi kurtaracak tek şey yazılım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkeyi ekonomi batağından kurtaracak tek şeyin yazılım olduğunu düşünüyorum. Devletin ivedi bir şekilde yazılım mühendislerini ve kendini yazılımda geliştirmiş kişileri toplayıp projeler geliştirmesi lazım. En azından kendi televizyon kumandanı kendin üret. Bir yerden başlayın be kardeşim. Hala aynı vurdumduymazlık devam ediyor. Bizim milletimiz sindire sindire batmaya alışmış heralde dolar birden 7.20 ye fırlayınca herkes yerinden kalkıp ne oluyor diye devlete çıkıştı. 5.7 ye düştü sonra yavaş yavaş tekrar 6.8 e geldi. Şu an kimsenin umurunda değil gene. Sesimizin çıkması için %200 falan bir artış olması lazım herhalde. Nasıl göz yumuyorsunuz benim geleceğim ile oynamaya ? Ben refah seviyesi yüksek bir ülkede yaşamak istiyorum. Malum partiye verdiğiniz her oy ile bizlerin geleceğini çalıyorsunuz. Hakkımı bu partiye verenlere helal etmiyorum. Atamın açtığı fabrikaları sat sat bitiremediniz. Tüm yerli markaları özelleştirdiniz. Şuursuzca betona para gömüp araplara yatırım yaptınız. Cemaat liderlerine peygamber gözü ile baktınız laf ettiğimizde dinsiz vatan haini olduk. Sonra gün geldi o cemaat lideri başınıza çöktü "kandırıldık" sözüne hemen inandınız. Çiftçilerin isyanlarına bile vatan haini bunlar, hükümet yol yaptı köprü yaptı diye kendinizi avuttunuz. Çiftçi anasını alıp gitti. Ne oldu sonra ? Patates oldu 6 tl soğan oldu 7 tl sonra gene suçu muhalefete attınız. Yok efendim patatesleri saklıyorlar. Çiftçi anasını alıp gitti ne olacak ? En çok hastanede sıra beklemeden muayene oluyoruz ' a ayar oluyorum. Bak tek hücreli arkadaşım "internet" diye bir şey var bilmem biliyormusun ? Bunu görüyorsan demek ki biliyorsun. Burası googleden geldiğin bir yer değil internet. Bu internet ile randevu alabiliyorsun. Eskiden internet çok yaygın olmadığı için randevular hastaneye gidip alınıyordu o yüzden sıralar oluşuyordu. Malum kişi getirmedi yani interneti ülkeye zaten vardı ve yavaş yavaş zorunluluk hale geliyordu bu internet. Sinirden yazamıyorum daha say say bitiremiyeceğim çok şey var. Bunları göre göre sırf bizi küçük düşürmek için "nasıl koyduk ama" demek için hala aynı partiye oy atanlar. Siz varya siz insan değilsiniz asıl vatan haini sizsiniz. Tarih sizi iğrenerek kaleme alacak. Torunlarınız sizden utanacak.

Bir nesilin geleceğini çaldınız. Buna ortak olan her kim varsa kimseye hakkımı helal etmiyorum.

• of kim okucak bu kadar yazıyı moruQ
  • Dışarıya yazılım satamayız bu saatten sonra kolay kolay. Anca dışa bağımlılığımızı azaltacak yerli alternatifler üretiriz. Ya da bugüne kadar yapılmamış şeyler yaparsak ihracat o zaman mümkün olur. bu kafayla zor tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Dışarıya yazılım satamayız bu saatten sonra kolay kolay. Anca dışa bağımlılığımızı azaltacak yerli alternatifler üretiriz. Ya da bugüne kadar yapılmamış şeyler yaparsak ihracat o zaman mümkün olur. bu kafayla zor tabi...
    Benim bahsetmeye çalıştığım şeyde tamamen o. Devletin marka oluşturup dışarıya satmasından bahsetmiyorum. Türkiyede ki yazımcıları dışarıya kaçıracağına bunlara destek ol. Kendi ürünlerini yazılımlarını çıkartsınlar. Vatandaşa satsınlar. Böyle olduğunda ise emin ol Türkiyede bir Ar-Ge oluşmaya başlar. Kendi tecrübelerimizi örnek alırız. Yabancıların tecrübelerini değil. En basitinden bir televizyon kumandası üret. Şu an bir bilgisayar fanı yapmak çok basit. Bunu bile yurt dışından ithal ediyoruz. Yurt dışında inanılmaz komik fiyatlar ülkemizde pahalıya satılıyor.
    Gelecek yazılımda yazılım daha çok gelişmiş değil. Bundan 2000 yıl sonra da yazılım olacak. Ama hangi türde olduğunu kestiremiyorsun.

• Türkiye bir Hindistan olur mu? Tüm yatırımları yaparsak bir 20 sene sonra belki.
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Hindistan mi ? Çapın bu mu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarsin -- 6 Eylül 2018; 21:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Türkiye bir Hindistan olur mu? Tüm yatırımları yaparsak bir 20 sene sonra belki.
    Dünyada sayamadığım kadar ülke varken gidip Hindistanı örnek almak vizyonsuzluk olsa gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazılımdır, donanımdır o trenler çoktan kaçtı bu saatten sonra ucuz iş gücünde çinle yarışırız
  • spartan hoplite kullanıcısına yanıt
    Ona gerçekçi olmak denir. Türkiye gibi Sanayi Devrimi dahi yapamamış bir ülkenin Silikon Vadisi olabileceğini düşünmüyorsun herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 7 Eylül 2018; 8:55:23 >
  • korkusuz daredevil senmi kurtarcan ülkeyi
  • Heeeh geldi sen mi kurtaracan ulkeyi,neme lazim, bana dokunmayan yilan bin yasasin, duzenim bozulmasin, basima is almayim... jffjfjjfjf ulan jfjfjf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mek. -- 7 Eylül 2018; 10:12:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartan hoplite

Dünyada sayamadığım kadar ülke varken gidip Hindistanı örnek almak vizyonsuzluk olsa gerek

Alıntıları Göster
    2023'de süper güç olacaz moruq abd diz çökecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mek.

Heeeh geldi sen mi kurtaracan ulkeyi,neme lazim, bana dokunmayan yilan bin yasasin, duzenim bozulmasin, basima is almayim... jffjfjjfjf ulan jfjfjf
    sen ne diyon kayu
  • Mek. kullanıcısına yanıt
    Furkiye laf yok.
  • Seninki boş beleşler oldukça bi seyler degismez diyom polat abi :)

• Fabrika açmak,üretim tesisleri kurmak milyarlarca TL kaynak gerektirir.Fakat yazılım için bilgisayar ve internet yeterli oluyor.Arge,sunucu,donanım gibi masraflar tabi ki olacak ama diğer alanların yanında devrede kulak kalır.

• Adamlar Hindistan'ı küçümsüyor ya ahahahahah sizin etiniz ne budunuz ne beyler ahahaahahaha Hindistan'ı örnek almak vizyonsuzlukmuş güldürmeyin beni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.