İngiltere kral -kralicesi yada İspanya kralı , Almanya c.baskanı tarafsız olması çok mu garip acaba? Bizde c.baskanın yetkileri ordan alınma zaten ama 2017'deki referandumla çok saçma bir noktaya geldik < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ülkedeki Sorunların Başlıca Ana Nedeni : Partili Cumhurbaşkanlığı ve Tek Adamlık (2. sayfa)

-
-
Başlıca sorun cehalet. Sonra Atatürk'ün devamında kendisinin de arzu ettiği gibi Celal Bayar'ın değil, İnönü'nün CB olması. Sonrasında karizmatik olduğu kadar dürüst ve vatansever bir lider olmaması. Biz kendi başımıza Türk milleti olarak bir şey başaramayız. Bize güçlü bir lider gelecek, alın diyecek size medeniyet ve haklar.
Dolayısıyla ben de tek adamlığın çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca chp kesinlikle kapatılmalı. Adamların %20-25 oyu zaten kafadan chp nefretinden + CHP'nin ölüsü %15-20 alıyor, böylece belli bir memleket veya etnik/mezhepsel gruptan insanlar kadrolasip ülkeyi sömürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 29 Haziran 2025; 2:53:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet uçuyorduk. Uçmasak bile uçmaya çalışıyorduk. Ülkeye yurt dışından yatırım yağıyordu. Avrupa Birliği ile müzakereler yapılıyordu. Şuan Avrupa Birliğinin hayalini bile kuramazsın.
Daha sistemin adı bilmiyorsun CB sistemi eski sistemdi, şuan ki sistem başkanlık sistemi. Siyaset bilgin sıfır, boş yorum atıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken SeçimEvet uçuyorduk. Uçmasak bile uçmaya çalışıyorduk. Ülkeye yurt dışından yatırım yağıyordu. Avrupa Birliği ile müzakereler yapılıyordu. Şuan Avrupa Birliğinin hayalini bile kuramazsın.
Daha sistemin adı bilmiyorsun CB sistemi eski sistemdi, şuan ki sistem başkanlık sistemi. Siyaset bilgin sıfır, boş yorum atıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.
Uçuyorduk dediğin görseller Ak Parti dönemi. Attığın görsellere göre senin Ak Parti'yi desteklemen gerekiyor bu bir.
İkincisi bu sistemin adı benim dediğim gibi CB hükümet sistemi, eski sistemin adı parlamenter sistem.
Daha yorum yaptığın sistemin adını bile bilmiyorsun, uçuyorduk dediğin dönem de Ak Parti dönemi. Çok övdüğün parlamenter sistem 1980-1990 senelerini enflasyonunu koysana hadi!
Nerenden tutsak dökülüyorsun git benden alıntı yapma, senin benden alıntı yapman için seksen fırın ekmek yemen lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 29 Haziran 2025; 10:38:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ilk cümlen ne güzel. devamında altını doldurmuşsun. argümanının sağlamasını yapacak uçuk şeyler yazmışsın. güldük, geçtik.
cumhurbaşkanının partili olması bir yana, devasa yetkilerle donatılması ile, alenen padişahlığa geçmiş olduk.
siz konuda neyi tartışıyorsunuz?
ya c.başkanı partili OLAMYACAK.
ya da bu kadar devasa yetkileri OLMAYACAK.
ikisi birden olunca, monarşi olmuş oluyor.
Öyledir belki, teşekkürler ama ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sürecinde de çok büyük hata olduğunu, Mansur Yavaş'ın halk nezdinde en doğru aday olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun Dersim isyanının bastırılmasından ötürü TC'den intikam almaktan başka bir hedefinin olmadığını söylüyordum.
Sonuçta yanıldığımı sanmıyorum. Yine yanılmıyorum. Dün Kılıçdaroğlu attı kazığı, yarın başkası atacak. Binlerce insan da rant için o partiye ve devlet kadrolarına doluşacak. Hiç bir parti Atatürk'ün partisiyiz diyerek siyaset yapamaz. Zaten şu anki chp de Atatürk'ün partisi değil. Ideolojik olarak da hukuken de. Bırakalım yepyeni bir parti filizlenerek doğsun.
İmamoğlu'nun durumu işleri bozdu tabi, ama ilk seçime Mansur Yavaş önderliğinde girilip, Erdoğan sonrası süreçte akp'nin dagilmasiyla birlikte chp'yi de kapatmak geleceğimiz için en doğrusu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
aşırı saçma ve uçuk şeyler yazıyorsunuz. eğer , sizde yoğun bir mansur yavaş aşkı varsa, gidip konuşun . bir parti kursun, siz de oraya katılın. ülkeyi ve Atatürk'ün kurduğu partiyi de lütfen rahat bırakın.
not: siz inanmıyorsunuz diye, gerçekler değişmez. valla bak.
Rambonun ak-demli olduğu Mansur yorumu ile iyice tescillenmiş oldu. Amaçlarının CHP ye çökmek ve ilkelerinden uzak bir şekilde adını kullanmak olduğunu her daim dile getirdik. Rambo da bu olayın forumdaki ayağı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye saçma, Kılıçdaroğlu'nun hem geçen seçim sürecinde, hem şu an yaptıklarının daha mantıklı bir açıklaması var mı? Yok koltuk hırsı yok bilmem ne. Bu adam memur zaten, gelmiş 70 küsürüne, öyle cahil bir adam da değil, bir ajandası olmadan koltuk moltuk niyeti olmaz.
Mansur Yavaş'tan da hiç hazzetmiyorum, kendim de etnik milliyetçiliğe karşıyım. Geçen seçim Kılıçdaroğlu kadar onu da hatalı görüyorum. Söylediğim oy alma potansiyeli üzerine sadece.
Normal şartlarda İmamoğlu'nun adaylığını arzu ederdim, ama seçime kadar salmayacaklari açık.
ülke ormanları yanarken.....
-
Ucube Başkanlık sisteminin bu ülkede işlemeyeceği ve ülkeyi batıracağı 90'ların başından beri söylendi.
-
neyse, az kaldı. aqp ile birlikte bu acayip yönetim şekli de ortadan kalkacak. yeter ki bir seçim olsun.
Çok isterim Partili Cumhurbaşkanlığı ve Tek Adamlık devam etsin ve SOL bir parti lideri tek adam olsun. İşte o zaman anlar bu SAĞ partiler bu sistemin ne kadar yanlış olduğunu.
Ama yok, düşündüm de yine anlamazlar...
Ancak SOL bir lider Eğitim sistemini ve Sağlık sistemini düzeltebilir. Bu da en az 10-15 yıl alacaktır. SAĞ devam ettikçe sadece asfalt ve beton devam eder. Mülteciler de keyfini sürer. Tarım, turizm zaten baş düşmanları SAĞ partilerin.
Yukarıda yazdım, anlamazlar...
-
Bu asla bir sorun değil, öncesinde yoktu ve hiç mi sorun yoktu?
Dev gibi bürokrasi vardı, hızlı kararlar alınamıyordu,
koalisyonlardan bir hükümet yüzü göremeyen bir devlet ve halk vardı.
şu tabloya iyi bakın lütfen,
bir ülke nasıl yönetilemez'in bir tablosu ve nerdeyse 70 yıl böyle gitti.
-
kent uzlaşısı seçmeni ve sol zihniyet sorunu var ,
millet aç deyip , aylık 300 bin tl kira ödeyenleri sorgulamak gerek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkesin yazdığı hikaye.
Ahlaklı insanların olduğu bir toplumda zaten bu tip siyasetçiler barınamaz. Gerisi lafügüzaf.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X