Şimdi Ara

Ülkede Adam Kalmayacak Herkes Göç Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
9
Favori
9.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
137 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Suriyelilere vatandaşlık vericez aralarında akademisyenler var mühendisler var bırakalım da bu beyinler başka ülkelere mi göçsün?" diyen Erdoğan'ın umrunda mı bilmiyorum ama şu an ülkede hayatımda görmediğim çok büyük bir göç dalgası var. Suriyelilerden bahsetmiyorum bizim vatandaşımız doktor,mühendis,akademisyen ülkede nitelikli adam kalmayacak şirket sahibi adam şirketi bırakıp sıfırdan başlıyor. Burada rahat bir hayatı olan yüksek maaşı olanlar burdaki imkanlarını bırakıp yurtdışına yerleşiyor. Ben ilkokuldayken "beyin göçünü nasıl önleriz" konulu ödevler verilirdi şimdi ülkede adam kalmıyor kimsenin umrunda degil. Beyoglunda Kadıköyde dükkanlar kapanıyorken kimsenin umrunda olmadı şimdi dükkan kalmadı haber oluyor. Aynısı insanlara da olacak gibi görünüyor insan kalmayınca görürüz 10.000lira maaşı bırakıp neden gittiler? biz bu insanların yenisini kaç senede yetiştiririz? diye. Gidenlerin çoğu akp karşıtı, hükümetin işine geliyor heralde karşı tarafın oyları azalıyor falan da önümüzdeki seçimi %80 oyla kazansan ne olacak 10 yıl sonra bu ülkenin hali ne olacak? Giden karşı taraf o %500 vergiyle kitledigin elektronigi arabayı alan taraf iphone 7'yi 48 ay taksitle asgari ücretli seçmenine satarsın artık. O ülkenin en büyük gelir kaynagı inşaatçılar da milyon liraya sattıkları evleri doblolu seçmenine satar. Esnafla, memurla, köprü dikmekle ekonomik büyüme sağlanmaz bu ekonomiyi büyüten o giden insanlardır. Etrafımda çalışkan başarılı ne kadar insan varsa ya gitti ya gidiyor.

Paramızın değeri kalmamış dolar olmuş 3 lira gidebilirsem ben burada okulumu bırakıp alt sınıf işçi olmaya gidecegim çünkü orada fastfoodcuda kazandıgım para tl hesabıyla burdaki en elit mesleklerin aldığı maaş ediyor. Başlamayın oranın yaşam masrafları çok yüksek demeye bura çok mu ucuz? İstanbulda ailenle kalma kiralar çok mu ucuz? Yemek burda çok mu ucuz? Meyve pahalıysa tüm gün fastfood yer obez olur yine yaşarım. Oradaki çöpçünün, amelenin, otoparkçının aldığı paradan kenara attıgıyla burda krallar gibi yaşanır.

15 Temmuz sonrası akpli olmayan fetullahçı olmayan insanların kafasında bir soru belirdi. "Ben neden bedelini ödüyorum?" Birkaç yıl önce gayet iyi anlaşan iki grubun arası bozuldu diye neden benim kafamda sonik bombalar patlıyor? Soruları çaldıklarında kadrolaştıklarında mağdur olan benim. Sen güvenliği sağlayamadığında bombalarla havaya uçan benim. Sen dilenci suriyelileri şehre doldurduğunda evinin önünden ayakkabası çalınan benim. Sen Rusya'ya posta koyacaksın diye ekoniminin kötüye gitmesinin bedelini ödeyen benim, sen meydanlarda çocuğu ölmüş anneyi ıslıklatıyorsun kutuplaştırıyorsun diye toplumun her yanından saçan nefretle karşılaşan benim. Neden bedelini ben ödüyorum? Bu ülkede çalışan üreten vergi veren alışveriş yapan benim senin kadrolaştırdığın senin kayırdığın adamların yükünü çeken benim neden bedelini ben ödüyorum? Bu iki tarafa mensup olmayan insanlar ülkeyi terk ediyor çünkü yıllarca bütün içinde bulunduğu durumları "geçici" olarak gören insanlar hiçbir değerlerinin yaptırımlarının olmadığını, ülke geleceğine dair de hiçbir umut olmadığının farkına vardı. Kalıp savaşın gibi boş edebiyatı geçin artık, neyle savaşıcan? Kaç bin tane twit attın ne değiştirdin? Misal şimdi giden insanlar gezi parkında daha büyük bir zafer kazansaydı fetullah abdden gelip ülkeye el mi koyacaktı? Böyle güç savaşlarının olduğu ve bireyin bu kadar silik ve önemsiz olduğu yerde ben ne yapabilirim? Ahmet Hakan gitsin bunu yazsın. Birsürü "korkak", "gemiyi terk ediyor" "defolup gidiyor" yazsın malum darbe girişiminden en karlı çıkan grup doğan holding oldu hisseleri 2 katına çıktı. Erdogan "at izi it izine karıştı" desin, Kılıçdaroğlu "KHK'lar için AİHM'e gidecegiz" desin, Nurettin Veren verdiğim üst düzey imamlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı desin, Beyaz Tv'de bile birçok ilde feto'cuların korunduğu tutuklananların salındığı iş adamlarına dokunulmadığı söylensin, ülkeyi nitelikli adamlar suriyeli dilencilere terk etsin. Ama biz, "fetöyle mücadele sonrası ülke uçacak", "15 temmuz sonrası yaşanan toplumsal beraberlik" falan diye uyutulalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 8 Eylül 2016; 2:10:21 >

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie

• 15 yıldır bu ülke sürekli kötü yönde ilerlemesine rağmen "iyiyiz iyi, avrupa kıskanıyor yhawww, emperyalist amerika, israilin oyunları bunlar, siyonizm" gibi laflardan başka ne duyduk? Hiçbir şey. Düzelmek yerine daha da kötüye gidiyorsa ülke valla kurtulabilen kaçsın, kimsenin de laf söylemeye hakkı yok. 60 70 yıl yaşıyoruz zaten şu dünyada, sonrası yok.
  • hep derim kacabilen kacip kendini kurtarsin. orada copcu dahi olsaniz turkiyede yasadiginizin on kati daha rahat yasarsiniz.

geri kalanlar da suriyeliler ile kardes kardes yasar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 7 Eylül 2016; 19:29:52 >

PSN : Jeopol
  • Anca kaçmayı bilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Anca kaçmayı bilirsiniz...

15 yıldır bu ülke sürekli kötü yönde ilerlemesine rağmen "iyiyiz iyi, avrupa kıskanıyor yhawww, emperyalist amerika, israilin oyunları bunlar, siyonizm" gibi laflardan başka ne duyduk? Hiçbir şey. Düzelmek yerine daha da kötüye gidiyorsa ülke valla kurtulabilen kaçsın, kimsenin de laf söylemeye hakkı yok. 60 70 yıl yaşıyoruz zaten şu dünyada, sonrası yok.

Orijinalden alıntı: abc123xyz

quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Anca kaçmayı bilirsiniz...

15 yıldır bu ülke sürekli kötü yönde ilerlemesine rağmen "iyiyiz iyi, avrupa kıskanıyor yhawww, emperyalist amerika, israilin oyunları bunlar, siyonizm" gibi laflardan başka ne duyduk? Hiçbir şey. Düzelmek yerine daha da kötüye gidiyorsa ülke valla kurtulabilen kaçsın, kimsenin de laf söylemeye hakkı yok. 60 70 yıl yaşıyoruz zaten şu dünyada, sonrası yok.

Kaçanı bile gider ayak trollüyorlar

Orijinalden alıntı: A2ad

"Suriyelilere vatandaşlık vericez aralarında akademisyenler var mühendisler var bırakalım da bu beyinler başka ülkelere mi göçsün?" diyen Erdoğan'ın umrunda mı bilmiyorum ama şu an ülkede hayatımda görmediğim çok büyük bir göç dalgası var. Suriyelilerden bahsetmiyorum bizim vatandaşımız doktor,mühendis,akademisyen ülkede nitelikli adam kalmayacak şirket sahibi adam şirketi bırakıp sıfırdan başlıyor. Burada rahat bir hayatı olan yüksek maaşı olanlar burdaki imkanlarını bırakıp yurtdışına yerleşiyor. Ben ilkokuldayken "beyin göçünü nasıl önleriz" konulu ödevler verilirdi şimdi ülkede adam kalmıyor kimsenin umrunda degil. Beyoglunda Kadıköyde dükkanlar kapanıyorken kimsenin umrunda olmadı şimdi dükkan kalmadı haber oluyor. Aynısı insanlara da olacak gibi görünüyor insan kalmayınca görürüz 10.000lira maaşı bırakıp neden gittiler? biz bu insanların yenisini kaç senede yetiştiririz? diye. Gidenlerin çoğu akp karşıtı, hükümetin işine geliyor heralde karşı tarafın oyları azalıyor falan da önümüzdeki seçimi %80 oyla kazansan ne olacak 10 yıl sonra bu ülkenin hali ne olacak? Giden karşı taraf o %500 vergiyle kitledigin elektronigi arabayı alan taraf iphone 7'yi 48 ay taksitle asgari ücretli seçmenine satarsın artık. O ülkenin en büyük gelir kaynagı inşaatçılar da milyon liraya sattıkları evleri doblolu seçmenine satar. Esnafla, memurla, köprü dikmekle ekonomik büyüme sağlanmaz bu ekonomiyi büyüten o giden insanlardır. Etrafımda çalışkan başarılı ne kadar insan varsa ya gitti ya gidiyor.

Paramızın değeri kalmamış dolar olmuş 3 lira gidebilirsem ben burada okulumu bırakıp alt sınıf işçi olmaya gidecegim çünkü orada fastfoodcuda kazandıgım para tl hesabıyla burdaki en elit mesleklerin aldığı maaş ediyor. Başlamayın oranın yaşam masrafları çok yüksek demeye bura çok mu ucuz? İstanbulda ailenle kalma kiralar çok mu ucuz? Yemek burda çok mu ucuz? Meyve pahalıysa tüm gün fastfood yer obez olur yine yaşarım. Oradaki çöpçünün, amelenin, otoparkçının aldığı paradan kenara attıgıyla burda krallar gibi yaşanır.

15 Temmuz sonrası akpli olmayan fetullahçı olmayan insanların kafasında bir soru belirdi. "Ben neden bedelini ödüyorum?" Birkaç yıl önce gayet iyi anlaşan iki grubun arası bozuldu diye neden benim kafamda sonik bombalar patlıyor? Soruları çaldıklarında kadrolaştıklarında mağdur olan benim. Sen güvenliği sağlayamadığında bombalarla havaya uçan benim. Sen dilenci suriyelileri şehre doldurduğunda evinin önünden ayakkabası çalınan benim. Sen Rusya'ya posta koyacaksın diye ekoniminin kötüye gitmesinin bedelini ödeyen benim, sen meydanlarda çocuğu ölmüş anneyi ıslıklatıyorsun kutuplaştırıyorsun diye toplumun her yanından saçan nefretle karşılaşan benim. Neden bedelini ben ödüyorum? Bu ülkede çalışan üreten vergi veren alışveriş yapan benim senin kadrolaştırdığın senin kayırdığın adamların yükünü çeken benim neden bedelini ben ödüyorum? Bu iki tarafa mensup olmayan insanlar ülkeyi terk ediyor çünkü yıllarca bütün içinde bulunduğu durumları "geçici" olarak gören insanlar hiçbir değerlerinin yaptırımlarının olmadığını, ülke geleceğine dair de hiçbir umut olmadığının farkına vardı. Kalıp savaşın gibi boş edebiyatı geçin artık, neyle savaşıcan? Kaç bin tane twit attın ne değiştirdin? Misal şimdi giden insanlar gezi parkında daha büyük bir zafer kazansaydı fetullah abdden gelip ülkeye el mi koyacaktı? Böyle güç savaşlarının olduğu ve bireyin bu kadar silik ve önemsiz olduğu yerde ben ne yapabilirim? Ahmet Hakan gitsin bunu yazsın. Birsürü "korkak", "gemiyi terk ediyor" "defolup gidiyor" yazsın malum darbe girişiminden en karlı çıkan grup doğan holding oldu hisseleri 2 katına çıktı. Erdogan "at izi it izine karıştı" desin, Kılıçdaroğlu "KHK'lar için AİHM'e gidecegiz" desin, Nurettin Veren verdiğim üst düzey imamlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı desin, Beyaz Tv'de bile birçok ilde feto'cuların korunduğu tutuklananların salındığı iş adamlarına dokunulmadığı söylensin, ülkeyi nitelikli adamlar suriyeli dilencilere terk etsin. Ama biz, "fetöyle mücadele sonrası ülke uçacak", "15 temmuz sonrası yaşanan toplumsal beraberlik" falan diye uyutulalım.

hocam genc insanlar 20lerinde vs kacabiliyor 30larinda da nispeten bazilari kalifiye olanlar goze alip cikabiliyor ama digerleri duzenini bozup cikamiyor. ben de 2013'te avustralyaya geldim 23 yasindaydim geldigimde oyle o kadar kolay bisey degil yurtdisina alismak. hos adamlardan bir gun kotu muamele gormedim Avustralya bir de Turk milletini az cok taniyan bir millet oldugu icin fazla kor onyargilari yok yani iskandinavlar vs kadar yabanci degiliz.

neyse velhasili kelam kacip gitmek de sorun degil ki anan baban memlekette kardesin memlekette. arkadaslarin vs memlekette. onlari umursamayacak kadar gamsiz olabilen insan yoktur. Ayrica goc etmek biraz statuye bakar asgari ucretle calisan adam oyle yurtdisina goc etmeyi goze alamaz. paran olacak paran yoksa diploman/meslegin olacak. simdi benim babam tuccar mesela mali mulku satsa burda bir evi zor alir ne yapsin adam? mecburen kaliyor yani.

Burdaki Turkler'in hic birisi anavatandan kopmus degil. Burda dogup buyumus nesil haric 30 sene once gelenler bile kimisi akp'yi destekliyor kimisi akp'ye muhalif ama herkes'in akli kosesinde Turkiye var. Benim de var ama eksileri bir kenara yazinca mumkun gorunmuyor. Maalesef Turkiye de bu son Ataturk'cu nesiller de ya goc ettigi yada hakkin rahmetine kavustugu zaman Turkiye'de hic Ataturk'cu nesil kalmayacak. umarim haksiz cikarim.
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o göç eden zihniyet gitsin ülke şaha kalkar Allahın izni ile

Ya hayal gordunuz,ya kacan muhtemel fetoculara aciyorsunuz yada kirli propaganda yapiyorsunuz.

• Rusya meselesine kadar iyi gidiyordu onu okuyunca düşüncelerim ağırlaştı. Onlar nükleer bomba atalım dedikoduları yaparken eminim birileri kaçmıştır. Ben size söylüyorum daha yaşanacaklar yanında bunlar devede kulak. Bugün malı ile eğitim ile korkanlar yarın canını koruma telaşına düşecekler. Bugünü değil yarını okuyup içinde endişe ve korku olanlar geç kalmadan ülkeyi terk etsinler. İstediğimiz zaman gideriz nasıl olsa diyen varsa kendisini kandırır. Çıkışlar kapatılacak kimse gidemeyecek yakında.

Orijinalden alıntı: kilicoglu

gidecem diyenlerin cogunun dili yok, isi yok, bi bildikleri yok. bi gitseler de gercek dunyayi gorseler keske

Dostum onu diyorlar zaten adam imkanım olsa direk giderim diyor yani gideceği yerde akrabası veya yapabileceği bi iş filan olsa kimse durmaz burada merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 5 Aralık 2018; 21:47:38 >
    İşlemci: Intel Core i7 10700KF | Anakart: MSI MEG Z490 ACE | Ekran Kartı: MSI Rtx 3070 Gaming X TRIO | Ram: 2x Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB PRO 3600mhz CL16 | SSD: 2x Samsung 500GB 970 Evo Plus | İşlemci Soğutucu: Corsair iCUE H100i Elite Capellix RGB | Kasa: Corsair iCUE 4000X Siyah | Güç Kaynağı: Corsair 650W CX650F RGB CX | Monitör: AOC CQ27G2U 27" 144Hz 1ms | Klavye: Corsair K70 LUX RGB Red | Mouse: Corsair M65 PRO RGB | Headset: Logitech G430 | Ses Sistemi: Logitech 5 1 X-540 |
    NOTHING IS TRUE, EVERYTHING IS PERMITTED...
  • quote:

gidecem diyenlerin cogunun dili yok, isi yok, bi bildikleri yok. bi gitseler de gercek dunyayi gorseler keske

kesinlikle ben yurtdışı doğumluyum avrupayı az cok bilirim .. cevremde yurtdışına giden bi çok kişi var abd rusya arabistan avrupa burda atıp tutanlar la konuşmaları lazım bi

bir örnek vereyim 1 kac yıl önce abd new jersey e bir iş çıktı deri işi .. daha önce irlanda da çalışmış bir abimiz dediki senide götüreyim abi dedim sen git önce sonra ben gelirim 1 yıl kaldı geri geldi . neden ? çünkü kalan para türkiyede daha çok elde .. irlandadan da geri dönmüştü 4 yıl içinde ..

abd de dayım var belki 40 yıldır orda .. gecen bir arkadas gitti kısa sürede geri geldi . en son avustralya ya gitti bir arkadasım okul için bakalım komple yerlesecek mi ?

her ülenin kendi şartları var türkiye cennet diyorum millet anlamıyor

youtube ta idris usta var ara sıra izlerim . gelin dio abd ye yapamam deme yaparsın kendi işini başlat slogan güzel .. fakat burdakilerin çoğunun

dili yok mesleği yok bi bildikleri yok gitcem diyorlar gidinde görün bakalım nokta nokta

• gidecekler , gideceğiz tabi niye duralım ki ileri görüşlü olan her insan memleketin nereye doğru yol adığını açıkca görebilir.

Orijinalden alıntı: guvenkab

Giden gitsin biz gitmezük gidenüde sevmezükcülerin kafada güzel! Bulursunuz ermeni usta-mühendis top döktürürsünüz yine...

Bu zihniyetin bu ülkeye katacağı birşey yok. İçlerindende çok okumuş 7-8 dil bilen zehir gibi zeki bilime ilime düşkün adam çıkacakta fetih yapacakta bunlarda hizaya gelecek "tekrar" vay babam vay...

Feto eleman larida hep okumuş çok zeki adamlardı

Ama zihniyet önemli bu kişilerin gitmesi çok olumlu

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

quote:

Orijinalden alıntı: guvenkab

Giden gitsin biz gitmezük gidenüde sevmezükcülerin kafada güzel! Bulursunuz ermeni usta-mühendis top döktürürsünüz yine...

Bu zihniyetin bu ülkeye katacağı birşey yok. İçlerindende çok okumuş 7-8 dil bilen zehir gibi zeki bilime ilime düşkün adam çıkacakta fetih yapacakta bunlarda hizaya gelecek "tekrar" vay babam vay...

Feto eleman larida hep okumuş çok zeki adamlardı

Ama zihniyet önemli bu kişilerin gitmesi çok olumlu

Merhaba,

Feto'nun elemanlari hep okumus zeki adamlar degil, akp icerisindekiler zir cahil olduklari icin onlara gore daha okumus daha zeki adamlardi ki yonetimi onlara teslim ettiler.

Haklisiniz, zihniyet onemli ben de bu kisilerin gitmesi taraftariyim. hatta kimse kalmasin, mevcut sistem icine cokmeden, kendi kendini yok etmeden duzelmeyecek. bu yuzden yurt disinda yasayip turkiye icin oy kullanmamim her ne kadar mantiksiz oldugunu dusunsem de oyum ak partiye!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

dili yok mesleği yok bi bildikleri yok gitcem diyorlar gidinde görün bakalım nokta nokta

gitme sebebim sizsiniz bilader. şu cümlede hayatınız boyunca yaptıgınızı yapıyorsunuz ellerini ovuşturup köşeye geçip insanlar başarısız olsun mutsuz olsun da ben mutsuzluklarından mutlu olayım diyorsunuz. gitme sebebim sizin gibi kötü insanların bu ülkede çoğunluk olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 8 Eylül 2016; 12:40:49 >
    Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie

• kötü insanlar bu ilkede çoğunluk olduğu için ben de gideceğim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.