Şimdi Ara

Ülke öyle bir hale geldiki döngüden çıkamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKP'nin izlediği her politika sayesinde kenardaki köşedeki değerleniyor. Ama ben bunca insan sefaletle mücadele ederken, yetimlerin hakkı sürekli olarak gasbedilirken gözümü kapatıp bunlara oy atamıyorum.

Deprem oldu onca insan öldü yine Akp de Akp dediler.Hani Allah korusun yine deprem olsa ben kendimi biliyorum yine yardım etmeye çalışacağım.

Vicdanımı komple öldürmek için ne yapmam gerekiyor manâ suyu mu içmem lazım.Başkalarını umursamayı bıraksam hayatın keyfini çıkarırım ama şu lanet vicdan duygusundan kurtulamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• değerlenen nedir mesela?

• kangroo kullanıcısına yanıt

Kendi yatırımlarımı kastettim Yoksa ülke genelinde AKP'nin ekonomi politikaları sırf zarar.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

somut örnek var mı? ev araba vs.

• şimdi furandor,şakacı,babus zor durumda kalsa yardım edecek miyiz?

Birkaç dönüm tarla, konut vb falan var tasinmazları soruyorsanız.Ama zaten bunların çok getirisi yok.

• Deprem vb durumunda yardım etmem desem yalan söylemiş olurum.Ondan soruyorum bu vicdandan nasıl kurtulurum diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum nasıl bu hale geldi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

dolar bazlı olarak satın aldığınız ürünler ilk fiyattan düşünülünce bugün kaç dolar ediyor?

Neyi kastettiginizi anlamadım. Fiyatlar dolar bazlı yükseliyor zaten. Misal "Big Mac endeksine göre" 2007 Big Mac 3 dolarken şuan 5 dolar.Dediğim gibi aman aman bir varlığım yok ama olan da bana insan gibi yaşayacak şekilde yetiyor. Güzel bir Yemeğe verdiğim paraya bakmam ama gereksiz harcama yapmaktan kaçınırım.Bonfile 25dolar olmuş eğer eskiye göre fiyatlar nasıl diyorsanız fiyatlar çok artmış durumda 15-18 dolardı.

Hani ekonomi iyi demiyorum zaten zamanında köşeye attıklarım 1 nebze olsun daha hafif etkisini görmemi saglıyor.

• şimdiki satış dolar fiyatı / enflasyonel oran , alış dolar fiyatından fazla mı az mı eşit mi?

• akp yönetimi bu ülkenin en iyi zamanını yaşadığı dönem. demekki eski türkiye yönetimlerinde yaşasan şimdiye kendine kıydıydın

bunlar gibiler için vicdan yapılmaz bunlar düştüklerinde bi tekmede biz vurmalıyız

Satsan satamazsin ki
    Teyzemlerin 2 arsasi 5 6 aydir satılmıyor
    Akp faizin dengesini bozdugu icin gayrimenkul satilmiyor satmak isteyen ucuzdan satmak zorunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamayanlar va rama gerçekten hayat bitti,

• bir kaç sene önce genç bir arkadaşın sevgilisine bir grup sığınmacı sarkıntılık etmiş ve taciz etmeye kalkmışlar... genç bunlara müdahale etmiş fakat tek başına olduğu için ve silahı da olmadığı için bir şey yapamamış, bu bir grup sığınmacı bu genci çok fena dövmüşler, her yerini kan içinde bırakmışlar, ayaklarını öptürmüşler...

olayın ardından ne oldu biliyor musunuz? Bu darp edilen gencin babası "korkudan sokağa çıkamıyoruz" diye açıklama yapmış haberlere...

ben bu olayı duyduktan sonra hiç kimseye acımıyorum, ben de genç birisiyim ve şerefsizleri yola getirmek için kimi zaman canımı ortaya koyuyorum ve kimi zaman ise hapse girme tehlikelerini hiçe sayıyorum. bu şerefsizler ile mücadele edecek delikanlı insanlara ihtiyacımız var...

bu yüzden daha kendini bile koruyamayan insanlara sakın acıma, istedikleri kadar sevimli ve masum olsunlar, sakın acıma. acıman gereken kişiler kötülük ile savaşıp ama gücü yetmeyenler... mücadele vermeyen kimseye acımayın sakın...

gariban mı gördün? yere mi düştü? abi bir tekme de sen atıyorsun, adalet bunu gerektirir. yani herkesin artık güçlü ve cesur olması lazım yoksa ülke başka türlü düzelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 22 Mart 2024; 20:1:53 >

• Ülke öyle bir hale geldiki döngüden çıkamıyorum.

Ah şu nas mus falan devam etseydi Ülke öyle bir hale geldiki döngüden çıkamıyorum.  Çek düşük faizle krediyi, hiçbir şey yapmayıp KKM bile yapsan kardaydık.. Ahhh şimşek ahhh... Sırf KKM sayesinde devlete ödediğim verginin fazlasını KKM ile geri aldım. Akp çok güzel servet transferi yaptı, fakirden aldı zengine verdi.. Ülke öyle bir hale geldiki döngüden çıkamıyorum.  Kızıyorum kendime neden daha fazla kredi kullanmadım diyeÜlke öyle bir hale geldiki döngüden çıkamıyorum. 

• kabakara61 kullanıcısına yanıt
    AKP öncesi dönemde teknoloji olmadığı için hayat konforu düşüktü. ama şimdiki gibi mülk ve gelecek korkusu sıkıntısı yoktu.

mesela 90'lara kadar ciddi bi lojman kavramının varolmasının nedeni şu: eskiden kiralık ev kavramı pek yoktu çünkü herkes kendi evinde otururdu.

benim babam daha 20 yaşıan geldiğinde, dedem babama bir müstakil köy evi hediye etti (direk üzerine yaptı tapusunu) bir arsa hediye etti. babama sorsan: "biz çok çektik, şimdiki nesil çok şanslı" diyo. halbuki babam hayatını yatarak geçirdi. sonradan üzerine aldığı mirasları saymıyorum bile. kendisi bana zerre bişey vermedi, üniversite okurken para bile yollamadı. ama sırf günümüzde teknoloji var diye beni şanslı sayıyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

bunun sebebi eskiden bir evde 10 kişi kalınırdı şimdi insanlar kendi evine geçiyo tek başına yaşıyor yada 2-3 kişi yaşıyor bundan dolayı ev fiyatı artıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.