Şimdi Ara

Ülke daha ne kadar kötüye gidebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolar almış başını gitmiş, insanların çoğu asgari ücrete çalışıyor ve kimse sesini çıkarmıyor buna üniversite mezunları da dahil. Adam avukat mühendis olmuş 3 kuruşa razı. O parayı Avrupa’da değil çöpçü dilenci bile almıyor. Bir garsonun 5 günlük parası Avrupa’da. Benzin desen uçmuş araba almak zaten benziniyle vergisiyle ayrı masraf. İstanbul’da ev fiyatları adam gibi bir yerde 400.000 binden başlıyor. Adam ülke standartlarında çok iyi denilebilecek 4.000 lirayı bile alsa maaş olarak iyi bir ev alması çok zor. Kimse işini doğru yapmıyor. Milletvekilinden tut tornavidacısına kadar. Herkes dostlar alışverişte görsün hesabı takılıyor ülkede. Bu yüzden ülke olarak bir adım ileri gidemiyoruz. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır boşuna dememiş Atatürk. İşini iyi yapan yok mu var tabi. Ama 100de 1 bile değildir onlar. Dışarı çıkıyorsun eğleneyim biraz kafa dağıtayım diyorsun tek kişiysen en az 50 gidiyor. İki kişiysen 100. Bana 20 yetiyor diyen olabilir mesela. Ama o da eğlenmek olmuyor. Etin kilosu 50 lira. Millet Avrupa’da ete burun kıvırıyor çünkü ucuz. Bize göre 10 kat ucuz neredeyse. Bayramdan bayrama et görüyor millet. Rusya’ya sebze meyve ithal ediyoruz, Ruslar bizim meyvelerimizi bizden ucuz yiyor. Ocaktan itibaren neredeyse her ürünün fiyatı %20 arttı. Peynirinden tut sütüne kadar. Daha da artacak. Ama asgari ücret değişmez değişse bile çok az bir artış olur. Bu ülkenin vatandaşı olarak ülkemi seviyorum ama eğer şansım olsa giderdim. Ama öyle bir şansım yok şu an için. Olur mu zor. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin derler bize deveyi gütmek düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolar dusuyor lutfen yapma boyle seyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dalgalı kurda olur böyle şeyler yersen
  • Daha ne kadar kötüye gider söyleyeyim. Dolar 6-7 lira olur, cari açık katlanarak artar, ekonomideki likitide para akışı duracak kıvama gelir, emekli maaşları ödenemeyecek hale gelir, kemer sıkma politikası ile vergi üstüne vergi gelir. Bir verginin vergisini alıyorlarken verginin vergisinin vergisini almaya başlarlar ve bu kısa süreli değil kalıcı olur, katlanarak artar, büyük ve vergi borcu sürekli affedilen şirketler teker teker iflas etmeye başlar, halktaki memnuniyetsizlik tavan yapar, baskı artar, yabancı yatırımcılar ülkeyi terk eder ve bi anda 2001 gibi bir kriz bizi vurur ve bu sefer o zaman ki gibi satacak birşey kalmadığından ekonomi asla toparlanamaz ve kürtlere özerklik, kıbrısın garantörlüğünden vazgeçme, esadla çatışma, iran işgaline dahil olma gibi tavizler vermek zorunda kalırız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil genel bölümünde yazdım burayada eklemek istedim.

Arkadaşlar hata bizde. Çözümü söylüyorum o kadar zamandır. Alman'lar bile kış yaz bisiklet kullanır, 2016 da münih'deydim hemde kış yerler kar, meydana doğru resim çekineyim dedim, bir sürü bisikletli yüzünden çekinemedim. Bisiklet yoluna girmişim, kar olunca göremedim.
    Çözüm yolları o kadar çok ki. Devlet muhtarlara yazı gönderecek, ve artık ihtiyar heyeti değil aktif bir heyet olacak. Muhtarlar belli zaman dilimlerinde bulundukları mahalle bina yöneticilerine, yazılı belge bırakıp yönetici tarafından doldurulduktan sonra ya teslim edecek yada aktif heyet toplayacak. Belgede binanızda kaç kişi oturmakta kaçı ev sahibi kaçı kiracı yada iş yeri yada hom ofis.
    Muhtar bu belgeleri alıp maliye'ye, maliye bakacak kira geliri var lakin kişi beyanda bulunmuyor mükellef olmaktan kaçıyor, gel bakalım hemşerim diyecek. Dahada devam edeyim stopaj vergisini doğru beyan ediyormu yada hiç beyanda bulunmuşmu iş yeri diye bakacak, ve diyecekki bu dükkana bu stopaj revamı. Dahada anlatayım o kadar iş yaptın be adem kestiğin fatura bumu. Daha çokk anlatırımda neyse. Sonrasında devlet enflasyon artışına neden olan kalemler üzerinde rahatlama sağlamalı, örnek yakıt fiyatları. çözüm zor değil.
    Daha iki gün önce arkadaşın telefon çaldı arayan ev sahibi, arkadaş 2 saat'e evde olurum dedi. Bende sordum ev sahibin beyanda bulunurmu, arkadaş bunu ev sahibine sormuş yaaa bulunurum beyanda lakin üşeniyorum, yok beyanname doldur vezne'ye oraya buraya git kim uğraşacak demiş. Dedim kolayı var girsin internete oradanda yapar, yokkkk yapmazzzz. Durumu iyimi iyi, bunun gibi bi sürü örnek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ataturk'un askeri okullarda okunmasini istedigi bir kitap vardi, kitabin adi “beyaz zambaklar ulkesinde”

Milletce o kitabi okusak kafamiza bi dank etse her sey ne kadar da guzel olur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.