Şimdi Ara

Ukrayna Lviv mi ? Kiev mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
29.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasım-aralık gibi Ukrayna'ya gitmeyi planlıyorum lakin hangi şehrine gitsem diye karar veremedim daha önceden bir Kharkiv tecrübem var. Tekrar aynı yere gitmek bana cezbedici gelmiyor o yüzden baştan eledim onu, sizce Lviv mi daha iyidir başkent olan kiev mi 5-7 gece arası kalması düşüyorum tek başıma gidicem. Kharkiv gece hayatı 1.numara bu hayatı lviv veya kiev'de kharkiv kadar kaliteli yaşabilirmiyiz. Siz olsanız hangisi seçerdiniz,Diğer avrupa ülkelerininde tavsiyelerini alabilirim lakin tek şartla ukraynadaki gibi 10 verip 70 alacağımız para birimi olan yerler. Vize konusuna gelecek olursak yeşil pasaportum yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler olabilir, ukraynada TC kimlik ile gitmeyi düşüyodum kimlik ile gidenleri baya bir sorguluyorlarmış gidiş-dönüş uçak otel ne kadar para getirdin gibilerinden 2016 kasımda gittiğimde buna bi tarz olay yaşamamıştım, bunları okuduktan sonra pasaport ile gitmeye karar verdim sonuç olarak ülkenin kendi mühürü var diğer ülkelerin mühürleri ve vizelerini gördükten sonra girişte problem çıkartacaklarını sanmıyorum. SONUÇ : LVİV Mİ ? KİEV Mİ ? TEKRARDAN KHARKİV Mİ ? ODESSA'YI UNUTMADIM AMA ORAYA PEK GİDESİM GELMEDİ.







  • 5-7 gece gibi bir süre zarfında her ikisine de gidebilirsin. Bana kalırsa bu süre tek bir şehir için de fazla o yüzden 6 günden düşünürsek 3 gün Lviv 3 gün Kiev olarak ayarlayabilirsin. Kiev'in pek bir olayı yok bana sorarsan. Lviv ise keyifli ve alternatifli bir yer. Hava durumunu göz önünde bulundurmayı unutma. Alternatif olarak bütçene olarak uygun gelebilecek yerler Saraybosna, Belgrad onlara da bakabilirsin. Her ikisi de son derece güzeldir. Gece hayatı konusunda Belgrad da başarılı. Lviv'e gittiğimiz de ki ben eşimle gittim o zaman kimlik ile giriş serbest değildi. Buna rağmen hemen hemen tüm Türkleri kenara çekmişlerdi. Belirttiğin konuları bize de sormuşlardı. Gidiş-dönüş uçak bileti ve yalandan da olsa bir otel rezervasyonunun olduğu döküman yanınızda olmasında fayda var. Odessa ise o mevsim de pek gidilmesine gerek yok . Sonuç olarak tek şehir ise Lviv, ama süre 5-7 gece ise Kiev ve Lviv rahatlıkla gezilir.




  • Kiev bizim ankara gibi anladım kadarı ile pek bir numarası yok ankarada pavyonlar kievde clubler. 2 şehir gezmeyi bende düşündüm ama yollar içinde gezmek ve 2 farklı otel ayarlamak tranfers felan uğraşmak istemedim. Gece hayatı benim için önemli bir etken o eğlence anlayışından vazgeçemiyorum başka avrupa ülkelerini düşündüm prag gece hayatıda güzelmiş ama karar vermedim. Belgrad gece hayatı pahlımıdır bir bilginiz var mı 100 TL 2.800 küsür sırp dinarı yapıyor clublere giriş şişe fiyatları felan biz 100 Tl'ye 2.800 dinar alıyoruz ama 2.800 dinara sadece 3-4 bardak bi içecek oluyosa bir anlamı kalmıyor. Cevabınız için teşekkür ederim
  • Hep sen sordunmu olmaz..bir de ben sorayım.tek başına gittiğinde gece hayatı sistemini nasıl kuruyorsun..tek başına CLUB Ã gittik diyelim neleri yapmalıyız ki,sonuç alalım eğlenceli olsun..hadi bakalım öğret bize
  • İlk önce gece hayatını sevmelisin en temel kural bu. Club'te yapılacak olarak pek bişey yok içersin yersin dans edersin işte bunları yapmayı seviyosan zaten zevk alırsın. Biraz etrafına bakınırsın tek takılan bi lady kesersin gözüne gidip tanışırsın bir içecek ısmarlasın gol atmak istersen düşürmeye çalışırsın ama benim hiçin önemli değil dersen sabah kadar takılırsın dans edersin sevişirsin sabah olunca o yoluna sen yoluna bakarsın bu hareketi Türkiyede yapmamanı öneririm. Uzun lafı kısası yüksek sesten renkli ışıklardan ordaki ortamda içmekten zevk alıyosan her türlü eğlenirsin ama bunlar seni sarmıyosa dünyanın en iyi clubude olsa genede eğlenmezsin zevk almasın benim ukraynayı ve ukrayna gibi ülkeleri tercih etmemin en baştaki sebeblerinden biridir gece hayatı girersin açarsın şişeni mevyeni çerezini nargileni söylersin çekip çekip dans edersin kızlarla tanışırsın veya tanışmazsın sabah kadar takılırsın sonra geçersin otele.




  • müslümbabacı M kullanıcısına yanıt
    Belgrad genel olarak bize göre uygun, ucuz bir ülke. 100 TL'ye siz Türkiye de nerede ne içiyorsanız Belgrad da 2 katını içersiniz. Ayrıca alkol üzerinden konuşacak olursak neredeyse Türkiye dışında her yer de alkol ucuzdur vergi sisteminden dolayı.
  • Anladım şefim valla aklıma yattı belgrad olayı hem farklı bir ülke görmüş oluruz tavsiyen için teşekkür ederim değerlendiricem. Peki sen(siz) olsan(olsanız) hangisi tercih edersiniz nedenlerinide bilirtirsen sevinirim.
  • Kiev' i beğenmeyenler genelde şehir merkezinde turist öpen mekanlara takıldıkları için böyle düşünür.

    Asıl eğlence nehrin diğer tarafında turistlerin uğramadığı yerlerde.

    Oraları bilen Türk arkadaşlar gezdirmişti beni. Disko girişinde bodyguard beni turist diye almadı arkadaş içeriden çıktı bodyguarda birşeyler anlattı ancak girebildim.

    İçeride 3-4 ukranyalı erkek ve 25-30 ukranyalı hatun vardı.

    Arkadaşlar işin piri olmuşlar istedikleri kızı muhabbet bile etmeden masadan alıp götürüyorlardı.
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Bizide taksi öpmüştü uçaktan indik otele gidicez bi adam geldi taksi lazım mı taksi lazım deyip durdu biz parayı bozdurduk dışarı çıktık adam arkamızdan gelmeye devam ediyo havada karanlıktı etrafta taksi felanda yoktu kaça götürcen dedik taksimetre dedi her neyse adamın arkasından gidiyoruz arabası otoparkın dışında taksimetre felanda yok arkadaş dedim oğlum bu adam bizi ***** otele geldik 25 dolar istedi 10 dk boyunca tartıştık 20 dolara düştü 500 grivna küsür ediyodu dahada uzatmadık verdik. Dönceğimiz gün otelden istedik transferi aynı yola 120 grivna verdik 500 grivna nerde 120 grivna nerede hala unutmıyorum o olayı adam bizi iyi **** :D
  • müslümbabacı M kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim yerlere gitme fırsatım oldu. Hepsi ayrı ayrı güzel ama Belgrad hepsinden bir adım önde. Ama genel olarak sıralama yaparsam Belgrad-Saraybosna(gece hayatı aralında ki en sönük olan ) Lviv-Kiev. ama dediğim gibi 10 gün olarak düşünüyorsan kesinlikle bu saydıklarımdan tek şehire takılı kalma 10 günlük yer değil hiçbiri. Farklı yer gör derim, gittiğin yere gitme :)
  • aralıkta kiev soğuk ve sıkıcı. lviv belki daha hareketlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dozdoz

    Belirttiğim yerlere gitme fırsatım oldu. Hepsi ayrı ayrı güzel ama Belgrad hepsinden bir adım önde. Ama genel olarak sıralama yaparsam Belgrad-Saraybosna(gece hayatı aralında ki en sönük olan ) Lviv-Kiev. ama dediğim gibi 10 gün olarak düşünüyorsan kesinlikle bu saydıklarımdan tek şehire takılı kalma 10 günlük yer değil hiçbiri. Farklı yer gör derim, gittiğin yere gitme :)

    Anladım hocam valla bu gidişle rotayı Belgrad yapıcam gibi duruyo Belgrad'tan sonra Novi Sad'a gidin görün diyolar öğrenci şehriymiş bakalım daha vakit var zaman yaklaşınca kafam nereye eserse oraya giderim büyük ihtimal. Bütçem biraz daha fazla olsa direk İskandinavya giderim dezavantajları 10 verip 70 alamıyorum 12 anca alıyoruz oteller pahlı yatakhane ranza sistemli olanlar uygun onuda ben istemiyorum. İlerde artık oraya Prag-Budapeşte'de olabilir.




  • müslümbabacı M kullanıcısına yanıt
    Belgrad yaparsan novi sad çok rahat yaparsın zaten çok güzel oralar da Ama hepsi için hava durumunu göz önünde bulundur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cignenmiskumandapili

    aralıkta kiev soğuk ve sıkıcı. lviv belki daha hareketlidir.

    Amaç kız olunca havanın soğuk olması avantaj

    Ben hiç yazın veya baharda gitmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dozdoz

    Belgrad yaparsan novi sad çok rahat yaparsın zaten çok güzel oralar da Ama hepsi için hava durumunu göz önünde bulundur

    Kararımı prag yönünde verdim %95 oraya gidicem umarım bu kararımdan pişman olmam
  • Ben 18 inden sonra gitmeyi planlıyorum.





    Havalimanı sorgusunda çok zorluyorlar mi ?



    Dil sorununu sorguda nasıl aşariz ..





    10 gün kalcam. Ordan dönüp balkinda vize istemeyen neresi varsa oraya gideceğim. Ne dersiniz



    Lviv. E gidip ordan diğer şehirlere gideceğim ama hiç plan yapmadım.



    Lviv den odessa trenle 13 Saat önerirmisiniz



    Gece hayatı bir yana doğasını da gezmek istiyorum.
  • herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    Beni sorguya çekmedikleri için bilmiyorum ama ne kadar kalacaksın uçak dönüş bileti otel rezervasyonu ne kadar para getirdin diye soruyolarmış. TC Kimlik ile giderseniz bu soruların sorulma ihtimali %85 Pasaportunuz varsa onunla gidin zorlanmadan giriş yaparsınız (başka ülke mühürleri ve vizeleri varsa) ama korkucak bişey yok. İngilizce Rusça az ondan az ondan biz ülkeden çıkış yaparken başka bir Türk dayı sorun yaşadı oda çıkış yapıcaktı gençler rusça bilen var mı diye sordu bizde bilmiyoruz dedik sorun neydi bilmiyorum. Eğlenmek için gitmiyosan 10 gün bence fazla Ukraynanın gezilcek bir doğası bana göre yok denecek kadar az Turistik açıdan Lviv iyi diyolar küçük bir şehirmiş. Kharkive zaten hiç gitme doğayı bırak hiç bir şey yok sadece gece hayatı. 10 gün düşünüyosan en ucuz ukrayna şehirine al ordan trenle geçersin 2 birde 2 birde 2 birde yapa yapa gezersin. Tren yolcuğu zevklidir yataklı alırsın yata yata gidersin ama yolluk almayı unutma. Başkaları ile uyuyamam diyosan 2 kişilik odayı kapatırsın tek başına paşalar gibi gidersin.




  • herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    Gidiş-dönüş uçak bilet, konaklama yeri, cüzdanı açıp gösteriyorsun kredi kartı görünce ooo yapıyorlar, ne iş yapıyorsun falan flan ... Valla biz eşimle gittik ona rağmen çektiler kenara. Lviv de Türkçe konuşuyordu memur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo


    quote:

    Orijinalden alıntı: cignenmiskumandapili

    aralıkta kiev soğuk ve sıkıcı. lviv belki daha hareketlidir.

    Amaç kız olunca havanın soğuk olması avantaj

    Ben hiç yazın veya baharda gitmedim

    hakan hocam sen öyle diyorsan boynumuz kıldan ince. sen çoğumuzdan daha hakimsin bu coğrafyaya
  • Bu yıl Mart ayında Belgrad' a, Haziran ayında da Kharkiv' e gitme şansım oldu. Açıkçası iki şehri de çok sevdim ve gittiğime de pişman olmadım. Bana kalırsa eğer Kasım-Aralık ayında gitmeyi planlıyorsan Lviv daha iyi olabilir. Çünkü Belgrad özellikle gece hayatı anlamında nehir etrafındaki yüzen gece kulüpleri ile meşhur bir yer. Bende Martta gittiğim için bu keyfi yaşayamadım malesef. Ancak mutlaka görülmesi gereken bir şehir diye düşünüyorum. Eğer uygun bütçeyle gezmek, yeni yerler görüp, lezzetler denemek, üzerine de bir de sudan ucuz fiyatlara alkol içmek istersen (bu konuda ciddiyim) kaçırma derim. Fakat amaç o ihtişamlı gece hayatını yaşamaksa Kasım-Aralık ayı doğru tarihler olmayacaktır.

    Bende Kurban bayramında Pegasus' un birkaç günlüğüne çıkardığı "yurt dışı uçuşlarda mobile özel %40 indirim" kampanyasından faydalanıp 12-16 Kasım tarihleri için Lviv' e bilet aldım. Umarım bu tarihlerde orada "amacı yalnızca gece hayatı ve kadınlar olan" saygıdeğer abilerimiz daha az olur.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.