Şimdi Ara

Ukrayna Lviv mi ? Kiev mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
29.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E-pasaportu olanlara çipli kimlik soruyorlar mı yoksa pasaport varsa eski kimliklede alıyorlar mı ülkeye arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kimlik ile giremezsin yeniletmen lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmtcn1

    E-pasaportu olanlara çipli kimlik soruyorlar mı yoksa pasaport varsa eski kimliklede alıyorlar mı ülkeye arkadaşlar?

    Pasaportun varsa sıkıntısız bir şekilde geçebiliyorsun zaten, kimliğe ihtiyacın yok. Ama pasaportun yoksa yeni tip çipli kimlikle geçiş yapabiliyorsun.
  • Arkadaşta geliyo rotayı gene ukrayna çevirdik lakin kararsızız Lviv mi gitsek yoksa tekrardan kharkiv mi yapsak kharkiv’de özlediğimiz kücük bir bar var ordaki elemanda cana çok yakındı özledik orayı patates kızartmalarıda çok güzeldi baharatlı yapıyolar aynı patatesleri lviv’deki barlarda bulabilirmiyiz bilmiyorum. Kafamız çok karışıkkk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müslümbabacı

    Arkadaşta geliyo rotayı gene ukrayna çevirdik lakin kararsızız Lviv mi gitsek yoksa tekrardan kharkiv mi yapsak kharkiv’de özlediğimiz kücük bir bar var ordaki elemanda cana çok yakındı özledik orayı patates kızartmalarıda çok güzeldi baharatlı yapıyolar aynı patatesleri lviv’deki barlarda bulabilirmiyiz bilmiyorum. Kafamız çok karışıkkk.

    Haziran sonu Kharkiv' deydim. Birçok arkadaşın söylediğinin aksine bence Kharkiv yemyeşil doğası ve parkları, tertemiz havası ve şehrin içinden geçen nehri ile huzur verici bir yer. Ayrıca Ukrayna' nın diğer şehirlerine nazaran öğrenci şehri olmasından ötürü daha ekonomik. Ancak Kasım-Aralık ayında hava durumunu da göz önüne aldığımızda bu bahsettiğim ortamı yakalamak daha zor olacaktır. Lviv Kharkiv' e kıyasla bence kışında gezilebilecek, çeşitli birçok tarzda kafelere sahip bir şehir. Patates kızartması olayını bilemem tabi ama bence Lviv' e daha evvel gitmediyseniz burayı tercih etmenizi öneririm. En kötü çok sıkılırsanız tren ile Kharkiv' e geçip patates kızartmanızı yeyip tekrar dönebilirsiniz :D




  • Ne Lviv ne kharkiv nede kiev kaldı arkadaş gelecekti satışa geldik bende tek gitmeyi planladım ukrayna olsun yada başka ülke sonra tur sitelerine girdim otobüs ile orta avrupa ve balkanlar turunu satın aldım 3 kasımda gidiyorum 12 kasım dönüş anı turdan hem birden fazla ülke görücez ekstra tur olarak almanya’ya götürüyolar 65 euro karşılında dresden birde oraya katılırım 1.700 Tl satın aldım seyahat sigortası istemezseniz 1.600 Tl oda kahvaltı öğle akşam cepten işte böyle almanya gibi esktra turlarda var ama euro üzeriden alıyolar baya bi kazıklama durumu var dedim gibi sadece almanyaya katılırım şimdilik bu kadar dönüşte soru olan arkadaşların sorularını yanıtlarım aynı tur ets’de 2.800 tl ondada öğle akşam yok neden o kadar pahlı anlam veremedim anı turla doğu karadeniz turu yaptım 2008de memnun kalmıştık bakalım bu sefer durum nasıl olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslümbabacı M kullanıcısına yanıt
    Nasıldı hocam
    anlatırmısın bende ukranya düşünüyorum ama aynı paraya başka ülkeler görmek daha iyi olur diye dusunuyorum. pasaport ve vize işlemlerini söylersen sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1CD3AB5A

    Nasıldı hocam
    anlatırmısın bende ukranya düşünüyorum ama aynı paraya başka ülkeler görmek daha iyi olur diye dusunuyorum. pasaport ve vize işlemlerini söylersen sevinirim.
    Ben çok keyif aldım hocam aynı paraya tek ülke görmektense bir çok ülke görmek daha akıllıca ben toplamda 3.700 tl harcadım bu paranın içine tur ücreti sağlık sigortası dahil cebimede 460 euro harçlık koymuştum. Ben vize almadım yeşil pasaporttum olduğu için vize ücretide 135 euro civarı. O tur otobüsü tur bitene kadar evin oluyor yeni dostluklar ediniyorsun beraber yeyip içiyorsun hergün farklı bir heycan macera yorucu oluyor sabahları erken kalkıyosun ama inan değiyor ben şöförlerle muhabbet kurmuştum viyana’da otele geldiğimizde millet odasına çekildi biz bagajı açıp yemek yapmıştık sohbet muhabbet sonra rehperde katıldı bize grupta uyuz olduğu kişileri söyledi yani hocam herşey çok güzeldi zamanı geri sarabilsem keşke sana tavsiyem otobüslü tura katılman ukrayna maliyetinden 500-1000 tl daha fazla ver değer tur bitiminde şöförlerle irtibatımıda kesmedim telefon numaraları faceleri var kısmet olursa büyük balkan turu yapıcam hamza ve güngör abiyle şöförlerle yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • son 4 yılda defalarcca gittim, eğlenmesini bilene güzel ülke ukrayna.

    ama son 2 yıldır,liranın değer kaybı kötü oldu,artık ucuzluk yok. uçaktan,konaklama,yeme içme eski yıllara göre pahalı. alkol,sigara ucuz halen.

    ama 2 yıl önce dolar lira : 2 ,80 iken dolar grivna : 26 idi

    şuan dolar tl : 4,23 , dolar grivna : 26,2
  • Ukrayna bize göre halen çok ucuz bi ülke geçen 2017 senesinde temmuz ayıydı sanırım 2018 haziran ayı içi kiev uçuşu buldum gidiş dönüş herşey dahil vergiler felan 150 Tl Atatürk airport’tan kalkış dolar düşük olsa tadından yenmez tabide lakin bizim için halen ucuz bi ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müslümbabacı

    Ukrayna bize göre halen çok ucuz bi ülke geçen 2017 senesinde temmuz ayıydı sanırım 2018 haziran ayı içi kiev uçuşu buldum gidiş dönüş herşey dahil vergiler felan 150 Tl Atatürk airport’tan kalkış dolar düşük olsa tadından yenmez tabide lakin bizim için halen ucuz bi ülke.
    hocam ben bazı şeyleri ucuz olduğunu, diğer şeyler aynı ve pahalı.

    ucuz konuları yazarsınız,bilgilenelim? bende sık sık gidiyorum, tabiki batı avrupaya göre ucuz,ama orası batı avrupa,ukrayna da farklı.

    Ben şunu yazdım,eskisi kadar ucuz değil, ayrıca ekonomi kur konusunu açıkladım

    2 yıl önce 1 dolar : 2,8 lira , 1 dolar : 26 grivnaydı

    Şuan 1 dolar : 4,23 lira , 1 dolar : 26,2 grivna

    2 yıl içinde baya fiyatlar arttı, ben merkezde evler kiralıyorum,kafe,bar geziyorum. bu fiyatların artığını çok net biliyorum, tabi yaşam kalitesi alakalı, ukrayna gidip hostelde,ayak üstü yemek yenen yerlerde takılan arkadaşlar var biliyorum, onlar az etkilenir, ama kaliteli tatil yapanlar fiyatın arttığı net bilir :)

    amacımda kimseyi soğutmak değil, güzel ülke gece hayatı da iyi,ama eski ucuzluğunu kaybetti,onu diyorum,2 ay önce ukranadaydım,sorusu olan sorsun özelden değil,konuya yazsın, özel sms lere pek bakmıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 6 Mayıs 2018; 0:12:44 >




  • Arkadaşlar, pegasus kampanyası ile Ukrayna'ya gitmek istiyorum. (kampanya Kasım 18 - Mart 19 arası geçerli)

    Daha önce giden , tekrar gitmek isteyen veya hiç gitmeyip takılalım diyen var mı?

    Amaç gece hayatı - eğlence :) yaş 35 bekarım Adanalıyım.
  • Merhaba kiev ile Liviv arasında bir kıyaslama yaptığımızda sizin hangi beklentilerle seyahat edeceğiniz önem taşımaktadır örneklemek gerekirse gece hayatı gezilecek yer tarihi mekanlar kiev de daha fazladır Ayrıca kiev de yabancı dilleri konuşma oranı daha yüksektir herkes Rusça bildiği gibi genç kuşak Yani 16 ile 30 yaş arasındaki kuşak yüzde 60'a yakın İngilizce konuşabilme yetisine sahiptir Liviv ise milliyetçiliğin ön plana çıktığı kesinlikle Rusçanın artık konuşulmadıgi yaşlı nüfusunun daha yüksek olduğu küçük tarihi bir şehirdir gece hayatındaki noksanlık şehrin küçüklüğünden sebep gezilecek görülecek yerleri azlıgi sebebiyle size Önerim Eğer uzun bir tatil planlıyorsanız livive maksimum 3 gün ayırmanızdır. 3 günlük bir süre bütün şehri gezmeniz görmeniz açısından yeterli olacaktır geri kalan zamanınızı kiev veya şu anda odessa olarak değerlendirebilirsiniz.



    kiev seyahatlerinizde alakalı rehberlik transfer ev veya otel kiralaması rezervasyon Özel şoförlük hizmeti ticari veya hukuki Danışmanlık oturum izinleri alanında hizmet vermekteyiz iletişim için WhatsApp ve viber+380633131316 sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 20-25 Ağustos arasında Kieve gitmeyi düşünüyorum eşlik edecek gitmeyi düşünen varsa özelden yazabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müslümbabacı

    Ukrayna bize göre halen çok ucuz bi ülke geçen 2017 senesinde temmuz ayıydı sanırım 2018 haziran ayı içi kiev uçuşu buldum gidiş dönüş herşey dahil vergiler felan 150 Tl Atatürk airport’tan kalkış dolar düşük olsa tadından yenmez tabide lakin bizim için halen ucuz bi ülke.
    ukraynanın halen ucuz olduğunu düşünüyormusunuz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    ukraynanın halen ucuz olduğunu düşünüyormusunuz??

    Alıntıları Göster
    hic bir cazipligi kalmadı ucuzluk olarak.
  • arkadaşlar ekim sonu olmadı ocak 2019 gibi ukrayna niyetim var.
    geçen sene sırf bu yüzden hemen çipli kimlik çıkardım.

    tur mu satın almalı, yoksa bireysel bir plan mı yapmalı?

    dip not: ukrayna'ya gitme amacım akademik bir seyahattir. müze gezmek, avrupa şehri görmek, ukrayna coğrafyasına olan merakımı gidermek istiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Bu kasımda Ukrayna'ya gitmeyeli 2 sene olacak her iki ülke içinde döviz ve alım güçleri değişti o yüzden tekrar gidip görmeden kesin bir şey söylemek zor lakin eskisi kadar uygun olmadı düşüncesindeyim.
  • mühendis tarihçi M kullanıcısına yanıt
    Tur kısmını kharkiv için düşünecek olursak gerek yok çünkü kharkivde görülecek yer yok. Lviv ve kiev’e gitmedim fakat yaptığım araştırmalar sonucu Lviv ufak bir şehirmiş en uzak yeri 15 dakika yürüyüş mesafesindeymiş bu yüzden Lviv içinde tura gerek yok Kiev gelecek olursak pek bilgim yok. Turlar çok keyifli oluyor ama Ukrayna için tura gerek var mı bence yok avrupa şehiri görmek istiyosan macaristan ve yukarısına doğru bir seyahat yap çünkü Ukrayna diğer avrupa şehirlerinden çok çok farklı binalar eski ssbc zamanında kalma ve o tarz yapılarda şehir içinde kullanılan tranvay keza sovyetten kalma ama güzel gittiğine pişman olmasın yakında rusya ilede vize kalkacak diyolar Ukraynaya nazaran orası daha iyi olacak bence nede olsa yıllarca ssbc zamanında Moskovadan yönetildi sovyetler şimdiden hayırlı yolculuklar iyi tatiller aklınıza takılan varsa sora bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lviv ve kievede gittim..bencede tura gerek yok,lviv küçük şehir en fazla 4-5 saatte gezilir biraz yavaş gezeyim vs deseniz bile gün....kiev guzel şehir tarihi yerleri fazla ilk gün kiliseler meydanlar vs gezilebilinir ikinci gün peckersk lavra manastir bolgesi gezilebilinir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.