Şimdi Ara

Ugultu sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar aracim 2010 model ford fiesta 1.25 motor . Bi sorunum var. Buda beni epey dusunduruyo.95 km hiza geldigimde araba asiri derecede ugultu yapiyo bunun icinde devir saatinin 3000 i bulmasi kislik lastiklerin payi var ama bu kadar bi ugultu yapacagini dusunmuyorum motor sesi gibi degisik bisey bilya diyenler olmus netten arastirdigim kadariyla , bi fikri olan varmi simdiden tesekkur ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam lastikler, bilyalı teker rulmanı ve şanzıman. Genelde bu 3'ünden 1 tanesi çıkıyor. Kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç sebebi bar bunun.
    - şanzıman prizdirek bilyaları olabilir; vitesten bağımsız olarak(üst viteslerde daha bellidir ama) belli devirde arabanın altı kazınıyormuş gibi titreme vibrasyon yapar. Şanzıman dagitilacak, Pahalıdır, herkes yapamaz, bi kere hatalı revizyon görürse iflah olmaz.
    - vites dişlileri yapar; belli viteslerde belli devirde olur. Pahali ama revizyon daha başarılıdır.
    - yaylı volan yapar; özellikle yukse süratlerde vibrasyon uğultu yapar.
    - tekerlek rulmanı ; belli hızda olur, dalgalanır ses. Ucuzdur
    - sağ aks diski, balansı bozuk olunca da yapr. Devirden bagimsiz olarak belli süratte yapar.
    - boşalmış şanzıman takozu yapar;

• Tmm tesekkur ederim verdiginiz cevaplar icin

• Benim araçtada uğultu vardı arka porya çıkmıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekerlek rulmanı ilk akla gelen olmalı.
  • Sesin nereden geldiğini algılamaya çalışın. Vites değişiminden sonra ses geliyorsa şanzıman olabilir ama her viteste bahsettiğiniz hızda geliyorsa yüksek ihtimal teker rulmanlarından biri veya bir kaçı dağılmış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    turbodan gelen ıslık sesi
    17 yıl önce açıldı
    Fren pedalindan tıs sesi geliyor.
    12 yıl önce açıldı
    Tekerden kırt sesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim eski lastiklerim michelin crossclimate idi. V desen bir lastiktir. Kullannım ömrünün sonuna doğru 100 km hızlara çıkınca inanılmaz uğultu yapmaya başlamıştı. Lastikleriniz eski değilse en kolay kontrol edilecek şey poyra bilyesinden olabilir. Bundansa zaten tamirciler çok kolaylıkta teşhis koyabilir.
  • Merhaba;

Aynı kasa araç bende de var. Nasıl bir uğultu geliyor.

En basitinden düşünmek gerekirse fitillerden olduğunu düşündüm
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Yani normalde oyle bi ses felan yok sadece 95 km hizdan itibaren gelmeye basliyo ve 95 in ustundeki hizlardada devam ediyo. Vites degisimleriyle felan alakali deil

• Trebuchet55 kullanıcısına yanıt
    Yani motor sesi gibi ama hepsi karisik yani araba 1.25 motor 3000 devirde dogal olarak sesi yukseliyo lastikler kislik onun ugultusu var illaki ama tuhaf olan bosa attigimdada sesde hic bir eksilme olmadan devam ediyo. Ilk basta motor sesi diyodum ama bosta gelmemesi lazim neticede bisa atinca 3000 devirin cok cok altina dusuyo

• chevymel1 C kullanıcısına yanıt
    Lastik omrunu nasil anlayabilirim gozle bakmak disinda gozle bakildiginda iyi durumda cunku hani ustunde belirtilen bi tarih oluyomu yani

• 2015 dobloda da baya zamandır aynı problem var. Ön poryaları değiştirdik ses kesilmedi. 70'den itibaren başlayıp yüksek süratlerde inanılmaz artıyor. Lastikleri değiştirip deniycem. Kimi şanzıman kimi arka bilyalar dedi. Lastikten çıkarsa çok gülerim.

• mert kaygısız M kullanıcısına yanıt
    O zaman yüksek ihtimal lastiklerden yapıyor. Yazlık taktığın zaman da tespit etmeniz lazım. Eğer ki devam ederse farklı sebeplere yönelmemizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert kaygısız

Yani normalde oyle bi ses felan yok sadece 95 km hizdan itibaren gelmeye basliyo ve 95 in ustundeki hizlardada devam ediyo. Vites degisimleriyle felan alakali deil
    Vites boşta iken de geliyorsa muhtemelen teker rulmanlarıdır. Tespiti çok basit. Aracı bir tamirciye girip lifte kaldırın. Tekerleri tek tek çevirin. Usta sesten anlayacaktır.
  • Trebuchet55 kullanıcısına yanıt
    Anladim. Ama motor sesi gibi ses yapar mi peki lastik tuhaf deilmi

Peki iscilik dahil fiyat nedir bilginiz varmi

• quote:

Peki iscilik dahil fiyat nedir bilginiz varmi
    Eğer sorun teker rulmanları ise tahminim 100TL gibi bir fiyatı vardır rulmanın.

50TL civarı da işçilik alınsa eğer tek teker rulmanı arızalı ise 150TL-max. 200TL gibi bir fiyat tutar.

edit: Ek olarak rulmanda muhakkak SKF-Timken-FAG üçlüsünden birini tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 18 Mart 2020; 12:35:16 >
    Valla ustalarada guven olmuyo ki gecen yaz balata degisimi + diskler ve kampana sokuldu torna icin , 150 cekti tanidikdi bide arkadasin babasinin 130 yapti yakin cevreme sordum 90 lira maximum dediler gitmeye korkar olduk sizin anlayacaginiz. Bahsettiginiz markalarmi iyi olanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert kaygısız -- 18 Mart 2020; 12:40:41 >
  • quote:

Valla ustalarada guven olmuyo ki gecen yaz balata degisimi + diskler ve kampana sokuldu torna icin , 150 cekti tanidikdi bide arkadasin babasinin 130 yapti yakin cevreme sordum 90 lira maximum dediler gitmeye korkar olduk sizin anlayacaginiz. Bahsettiginiz markalarmi iyi olanlar
    Valla hocam o konuda biraz tecrübe kazanarak doğru ustayı bulmanız gerekiyor. İşini dürüstçe yapan ustalar da var.

Evet bahsettiğim markalar iyi olanlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.