Şimdi Ara

Ufak bir NOT !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu gün sizlerle tecrübe edindiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim sonuçta paylaştıkça azalmayan tek şey bilgidir .

Elimde iki adet iPhone vardı . 4 modelinin bir siyah birde beyaz modeli .

Şunları farkettim :

1- Beyaz iPhone un led ışığı daha geniş ve daha beyaz bir aydınlatma sağlıyor , siyah iPhone un ise daha koyu ve az alan

2- beyaz olan 8 siyah olan 16 lık bir modeldi ama bahsedilen yavaşlık beyazda yok gibiydi . siyah iPhone da ise bariz bir yavaşlık söz konusu

Eğer ''Bir iPhone almak istiyorum 4 e param yetiyor '' diyorsanız renk konusuna ve gibi konusuna dikkat edebilirsiniz

Not : Bunlar benim gözlemim başkası için böyle olmayabilir .Tartışma istemiyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum .

• Sadece renkten dolayı telefonun özelliklerinin farklı olması pek mantıklı gelmedi bana.
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Renkten dolayı olan bir farklılık yok zaten beyaz renk ışığı daha iyi yansıtır donanım aynı zaten
  • alper939 kullanıcısına yanıt
    Tm orası öyle.
    Yavaşlık konusu ?
  • Siyah olan beyaz olandan daha yavaş yani öyle mi
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Yavaşlık konusunada şöyle bir açıklık getireyim siyah olanın yeri daha fazla haliyle daha dolu yani aynı donanımda iki cihaz düşünün biri daha dolu biri daha boş aynı işlemci ram vs. 16 gb ı mı yoksa 8 gb ı mı daha kolay kaldırır ?
  • Şimdi bişey dicem ama fanboylar yorum yapıp tepemi attırmasın. 8 gb iphone 4ümde 500 mb yer kalmıştı ios 6 yüklü bildiğiniz kasılıyodu yavaşlamıştı. 3 gb civarı fotoğraf ve video vardı temizledim telefonda 2,5 gb boş yer açtım ve cihaz eski stabil haline döndü anında şimdi seri ve yağ gibi kayarak çalışıyo. Mustemelen siyah beyaz iphone farkındaki yavaşlık konusuda bundan ibarettir. İphone da olsa telefon tıka basa dolunca kasılıyo yapıcak bişey yok. İphona laf söyletmeyen apple köleleri uzak dursun yorumumdan hiç uğraşamam saçmalıklarla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    bende tam olarak bundan bahsediyordum
  • Aynen . Hemen yavaşlık konusuna takıldınız , önemli olan ve anlatmak istediğim ışık meselesiydi .
  • Bu 8 16 32 gb işine inanıyorum bende
    babamda iphone 4 32 gb var ve her şey açık telefonda kastığını görmedim gerçekten
    fanboyluk değil amacım gerçekleri söylüyorum

edit: ios 7.1.2 sürümü iphone 4 32 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktaskaya -- 18 Temmuz 2014; 23:35:15 >
  • 1-Beyazlarda boyama sistemi şöyledir.

Mat beyaz sırlanmış yüzeyin üzerinde cam vardır yani üstten değil alttan boyanmıştır.
    Dolayısıyla ışık dağılır ve siz öyle sanarsınız.Karanlıkta iPhonedo bir yerine ışık tutmuştu parlamıştı karanlıkla sebebi aynı.

2-8GB'ın hızlı olmasının nedeni her şey olabilir.İlk kez rom iOS 7 ile doludur,cihazın doluluk oranları,wifi bluetooth açık kapalı jb var yok çalışan uygulamalar ve en önemlisi 8gb'ın romunun ilk kez dolması olabilir.
  • Evet renk konusu şuradanda anlaşılıyor siyah yüzeye dokunulduğunda parmağınızın ucunu (tırnağınızı) göremezsiniz , apple logosuna dokunduğunuzda ise görebilirsiniz .
    Bu şu demek oluyor siyah yüzey düz siyah cam veya camın üst yüzeye yakın kısmı boyalı , Apple logosunun olduğu kısım ise önce gümüş (ayna) ile daha sonra ise cam ile kaplı . İkisininde yapım şekli aynı olmasına rağmen beyaz olan daha geçirgen sanırım çünkü led açıldığında ışığın yanında extra bir halka gözlenmekte . Siyahta ise geçirgen olmadığı veya siyah yüzey soğurduğu için bu halka yok ve daha az bir aydınlatma sağlıyor . Tabiki bu fark çok büyük değil fakat kendini gösteriyor .
  • Bende bi tezimi ortaya koyayim,8 gb seriler 16 lara gore donma takilmalara daha fazla yatkin bos yada dolu olsun farketmeksizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.