Şimdi Ara

Ucuz sanal gerçeklik gözlüğü ile pahalı sanal gerçeklik gözlüğü farkı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni samsung s7 telefon alacağım yanındada vr sanal gözlük almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım 2 model arasında kaldım
    www.teknostore.com
    Giyilebilir Teknoloji Fiyatları | Giyilebilir Teknoloji Ürünleri
    https://www.teknostore.com/products/vr-shinecon-3-nesil-sanal-gerceklik-gozlugu
    + kumanda yoksa bu arada bunu temsili koydum başka biryerde 350 tl gear vr + kumandalı sizce bunlar arasındaki farklar neler kalite vs??? bu arada vr shinecon hemen alabilirim ama gear vr için biraz sabretmem lazım :D

• çözünürlük farkı. yani görüntü kalitesi farkı. malzeme vs onları soylemiyorum.
  • Cözünürkük farkı yok cünkü ekran hepsinde telefonun.

Ucuzlar uzun kullanımda buhar yapabiliyor. Pahalıda buhar önleyici fan var.

Ucuzlar karton sanal gercekligin plastik hali kumanda tuşu yok. Digerlerinde navigasyon tuşları var joystik değil navigasyon tuşu.

Ucuzların bazıları mercekleri kalitesiz olduğundan görüntü bir türlü netleşmiyor net gibi olsada mide bulantısı yapıyor. Pahalıda mercekler daha kaliteli oluyor.

Şahsi fikir en pahalosı bile olsa telefon takılan modellerin hepsinde cözünürlük yetmediğinden piksel piksel oluyor veya uzun kullanımda baş dönmesi mide bulantısı yapabiliyor.

Dahası en pahalısını alsan bile 1 ay sonra kullanmıyorsun en fazla 2.5 ay kullana gördüm o yüzden 2. Ellere bak derim çünkü ilk hebes alınıyor ama teknoloji beklenenden çok uzak şuanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük yatırım yapma. s7 alacaksan 2. el gear vr al işini fazlası ile görür. teknoloji için erken. 2k ekranda bile piksel sayılıyor. 4k ve sonrasında değere binecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

büyük yatırım yapma. s7 alacaksan 2. el gear vr al işini fazlası ile görür. teknoloji için erken. 2k ekranda bile piksel sayılıyor. 4k ve sonrasında değere binecektir.

Vive 400$ seviyeilerine inse belki alınabilir. 2 yıl kullanılıp, 4k çıktığında yenisi alınabilir. Ne dersiniz? Rift 400$'a satılıyor.
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Bence psvr da alınabilir. 2. El 2500 3000 e ps pro ve psvr gelir diye düşünüyorum.

• quote:

Bence psvr da alınabilir. 2. El 2500 3000 e ps pro ve psvr gelir diye düşünüyorum.

Ps almayi kesinlikle düşünmüyorum iyi bir pc varken. Telefonlu çözümleri denedim ama ciddi anlamda konforsuz, kusacaktim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticari kart ile ne alınabilir?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Telefon muhabbetine bende çok uğraştım olmuyor. Oculusun dk1 ine bulaşma, dk2 için ise el kontrolcüsüde lazım. 2. Elde vardı baya bakındım ama şuan için erken olduğunu düşündüğümden vazgeçtim. S7 + gear vr ve gearın kendi uygulamaları fiyatına göre iyi bence. Vr tadını alıyorsun. Pc kanadında ciddi maliyet istiyor. Ps dememin sebebi daha ucuza daha çok vr tadı alabilirsin. Sony bunu çıkardıysa desteğinide verir. Pc kanadında yapımcıları beklersin. Ayrıca psvr şuan pc de kulşanılabilir hale de getirilmiş ama ne kadar kullanışlı olur bilmem. Oynanabilirlikde htc vive olmasada görüntüde diğerlerinden aşağı kalmaz telefondaki sorunları yaşatmaz. Araştır istersen

• quote:

Telefon muhabbetine bende çok uğraştım olmuyor. Oculusun dk1 ine bulaşma, dk2 için ise el kontrolcüsüde lazım. 2. Elde vardı baya bakındım ama şuan için erken olduğunu düşündüğümden vazgeçtim. S7 + gear vr ve gearın kendi uygulamaları fiyatına göre iyi bence. Vr tadını alıyorsun. Pc kanadında ciddi maliyet istiyor. Ps dememin sebebi daha ucuza daha çok vr tadı alabilirsin. Sony bunu çıkardıysa desteğinide verir. Pc kanadında yapımcıları beklersin. Ayrıca psvr şuan pc de kulşanılabilir hale de getirilmiş ama ne kadar kullanışlı olur bilmem. Oynanabilirlikde htc vive olmasada görüntüde diğerlerinden aşağı kalmaz telefondaki sorunları yaşatmaz. Araştır istersen

Dk1 kullandim ilk kez kullaninca tabi değişik, ama çözünürlük ve motion sickness sorunlari var.

Sirf pc oyunu icin alacağım, daha cok project cars ve doom tarzı oyunlar. Samsung bu durumda bana göre değil. Ps f/p olarak cok iyi tabi ki. Ama ryzen vs. varken oraya para harcamak gereksiz benim için. Ve okuduğuma göre head track olmuyormuş. Ama sifirdan alacak biri bence de ps vr almalı.

İkisini de kullanan birinin yorumunu merak ediyorum. Genelde vive daha iyi, simülasyonda rift diyenler var.

• çinden Bobo VR Z4 aldım memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakanYusuf15

çinden Bobo VR Z4 aldım memnunum :)

Kaç liraya aldınız hocam? Bir de kaç günde elinize ulaştı?

• Daydream platformu destekleyen bobo vr z5 kullanan var mi?

• merhaba hocam sizdeki bobo vr z5 duruyormu?satmayi dusunuyormusunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.