Şimdi Ara

Uçakta kokpite nasıl girebilirim?(girdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haftaya tek başıma uçağa binecegim. Bu sefer kokpite girmek istiyorum. Yaşım on sekizden küçük yani tek başıma bir çocuğum, söylesem alırlar mı beni içeri?

edit: Uçağa binerken ön kapıdan bindim direk görürsem
    pilota sormak için kapı açıktı birisi içerde fotoğraf
    çektiriyordu ben de girdim biraz bakındım
    farkedilmeden çıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 30 Haziran 2014; 20:05:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pilot seni tanımıyorsa zor, lise işini ne yaptın
  • Uçuştan önce bi kağıda merhaba kaptanım ile başlayan adım şu öğrenciyim bla bla kokpiti çok merak ediyorum izniniz olursa girmek istiyorum yaz sonuna da adını soyadını koltuk numaranı yaz uçağa girerken hosteslerin birine uzat kaptana verir misiniz diye sor. Kaptan kağıdını okur alırsa bi 2-3dk alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

pilot seni tanımıyorsa zor, lise işini ne yaptın

Mülakatlara giremedim ama forumdan kazanan varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

Uçuştan önce bi kağıda merhaba kaptanım ile başlayan adım şu öğrenciyim bla bla kokpiti çok merak ediyorum izniniz olursa girmek istiyorum yaz sonuna da adını soyadını koltuk numaranı yaz uçağa girerken hosteslerin birine uzat kaptana verir misiniz diye sor. Kaptan kağıdını okur alırsa bi 2-3dk alır.

Deneyeceğim ss atmaya çalışırım kokpitten izin verilirse

Edit:aklıma yeni geldi kaptanımdan daha dogru bir terim var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 23 Haziran 2014; 16:50:31 >
  • Ben thy de teknisyenim.kartimi gosterince aliolar iceri:) pilotlarin muhabbeti makara oluyor genelde

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevinckan_216

Ben thy de teknisyenim.kartimi gosterince aliolar iceri:) pilotlarin muhabbeti makara oluyor genelde

Sorun ben teknisyen değilim :) İșler nasıl gidiyor güzel meslek mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arabayla uçtum bişey olurmu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

quote:

Ben thy de teknisyenim.kartimi gosterince aliolar iceri:) pilotlarin muhabbeti makara oluyor genelde

Meslek güzelde bu aralar biraz karışık thy teknik tarafı

• Giremezsin çünkü yasak.BC'ta oturan bir yolcunun şikayetiyle pilotların ve senin başım belaya girebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

quote:

Meslek güzelde bu aralar biraz karışık thy teknik tarafı

Habom olayı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: AIM120B

Giremezsin çünkü yasak.BC'ta oturan bir yolcunun şikayetiyle pilotların ve senin başım belaya girebilir.

Giren oluyormuş ama. Bc dediğin business class değil mi? Benim bineceğim uçakta o kısım yok. Ayrıca neden yasak ve ne tür sorunlar olabilir?

• 11 Eylül'den sonra yasaklandı.Ayrıca ''A Child in The Cockpit'' kazası da yasaklamaya neden olarak sunulmuştur.Kokpit uçağın girilmez noktasıdır.Kokpit düştüğünde uçak da düşmüş olur.O yüzden hava korsan saldırısında gerekirse arkada kan akar ama kilitli kokpit kapısı açılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoktorPilot -- 25 Haziran 2014; 22:12:23 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla özel bir havayolu şirketiyle uçuyorsunuz (BC yok dediniz) ama THY de olan bir uygulamadan da bahsedeyim.Artık ön galley perdeleri kalktı.(Kokpit-BC arası perde)Nedenini tahmin edebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladığım kadarıyla özel bir havayolu şirketiyle uçuyorsunuz (BC yok dediniz) ama THY de olan bir uygulamadan da bahsedeyim.Artık ön galley perdeleri kalktı.(Kokpit-BC arası perde)Nedenini tahmin edebilirsiniz.

Anlayamadım neden kaldırıldı? Burada söylemeyecek bir şey ise pm bekliyorum
    Edit: Pegasus ile uçacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 26 Haziran 2014; 0:08:11 >
  • quote:

11 Eylül'den sonra yasaklandı.Ayrıca ''A Child in The Cockpit'' kazası da yasaklamaya neden olarak sunulmuştur.Kokpit uçağın girilmez noktasıdır.Kokpit düştüğünde uçak da düşmüş olur.O yüzden hava korsan saldırısında gerekirse arkada kan akar ama kilitli kokpit kapısı açılmaz.

Hiç sormaya bile gerek yok yani

• BC ta uçan yolcular kokpitin temiz olduğunu görüp huzurla uçabilsinler ye.Ancak indikten sonra veya uçuştan önce yerdeyken rica edebilirsiniz.Normalde tüm yolcular terketmeden kokpit açılöaz ama belli de olmaz.

• quote:

BC ta uçan yolcular kokpitin temiz olduğunu görüp huzurla uçabilsinler ye.Ancak indikten sonra veya uçuştan önce yerdeyken rica edebilirsiniz.Normalde tüm yolcular terketmeden kokpit açılöaz ama belli de olmaz.

Ben de son çare öyle düşündüm ama uçuştan önce pilotu nerede bulabilirim? Veya uçuş sırasında hostese indikten sonra kokpite girebilir miyim pilota sorar mısınız desem faydası olur mu? Ayrıca terörist muamelesi vb görmem değil mi korkuyorum ondan yanlış anlaşılırım diye

• Görmezsiniz ama dediğim gibi tüm yolcular boşalmadan o kapı açılmaz.(Kurallara göre)

• Hostese söylesem o sorar mı?

• Kısaca söylemek gerekirse babam bir havayolu şirketinde kaptan pilot ve kokpite girmiyorum/giremiyorum.Tek yapabildiğim babamla uçuş konusunda sohbet etmek ve merak ettiklerimi sormak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.