Şimdi Ara

Parası olmayan biri nasıl pilot olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 21 yaşındayım lise mezunuyum ve pilot olmak istiyorum ailemiz ev aldığından kredi borcu yüzünden elimde hiç sermaye yok acaba eğitim bittikten sonra borcumu ödeyebileceğim bir uçuş okulu var mı?

• Havayollarında pilot olabilmek için lisans mezunluğu istiyorlar. Maddi durum kısıtlıysa yapılabilecekler.

Anadolu üniversitesi Pilotaj bölümünü kazanmak. Ülkemizde pilotaj eğitimi veren tek devlet üniversitesidir. Yks sınavıyla alıyor.
    Diğer bir seçenek, THY'nin belirlediği mühendisliklerden mezun olup THY Akademi'ye başvurmak. Ücreti mesleğe başlayınca ödüyorsunuz. Dolaylı bir yol. Başvuru sayısı çok fazla. Adaylar arasından seçmeler yapılıyor. İyi bir ingilizce olmalı. Toefl gibi sınavlarda başarılı olmalısınız. Sicil temiz olmalı. Yetenekleriniz önemli akademide. Eğitim ücretine gelince pilot olduktan sonra maaşınızdan düzenli olarak çekiyorlar. https://akademi.thy.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmonot. -- 27 Mart 2018; 19:42:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kozmonot.

Havayollarında pilot olabilmek için lisans mezunluğu istiyorlar. Maddi durum kısıtlıysa yapılabilecekler.

Anadolu üniversitesi Pilotaj bölümünü kazanmak. Ülkemizde pilotaj eğitimi veren tek devlet üniversitesidir. Yks sınavıyla alıyor.
    Diğer bir seçenek, THY'nin belirlediği mühendisliklerden mezun olup THY Akademi'ye başvurmak. Ücreti mesleğe başlayınca ödüyorsunuz. Dolaylı bir yol. Başvuru sayısı çok fazla. Adaylar arasından seçmeler yapılıyor. İyi bir ingilizce olmalı. Toefl gibi sınavlarda başarılı olmalısınız. Sicil temiz olmalı. Yetenekleriniz önemli akademide. Eğitim ücretine gelince pilot olduktan sonra maaşınızdan düzenli olarak çekiyorlar. https://akademi.thy.com/

Hocam Aü Pilotaja yaşım müsait değil diğer pilotaj bölümleri ise puanı çok yüksek neredeyse ilk 5 bine girmek gerekiyor.Benim yol haritam şöyle gidip açıköğretime kaydolmak istiyorum bu 4 yıllık süre zarfının ilk 2 senesinde Matematik-Fizik-İngilizce bilgimi üst düzeye çıkarıp kalan 2 senede de Uçuş eğitimimi almak istiyorum ama elimde sermaye olmadığından acaba mesleğe başladıktan sonra maaşımdan ödeme olanağım olur mu onu merak ettim banka kredisi diyorlar ama çok faiz biniyor krediden başka bir yol arıyorum kısaca

• AÜ pilotaj 95 doğumlulara kadar kabul ediyor hocam. Sıralaması da yine o civarlarda.

Uçuş okullarıyla görüşün. Lise mezunu olduğunuzu belirtin. Ücret ödeme konusunda en iyi onlar yardımcı olur. Sonradan maaşınızdan ödeme olanağı sağlayan uçuş okulu vardır belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kozmonot.

AÜ pilotaj 95 doğumlulara kadar kabul ediyor hocam. Sıralaması da yine o civarlarda.

Uçuş okullarıyla görüşün. Lise mezunu olduğunuzu belirtin. Ücret ödeme konusunda en iyi onlar yardımcı olur. Sonradan maaşınızdan ödeme olanağı sağlayan uçuş okulu vardır belki.

Öyle yapacağım görüşleriniz için teşekkür ederim keşke lisans mezunu kriterini kaldırsalar çok mantıksız geliyor yurtdışında böyle birşey yok mesela
  • pilotluk eğitimi oldukça maliyetli bir eğitimdir. ancak bizim firmanın (Türk Hava Yolları) pilot yetiştirme programına bir göz atmanızı tavsiye edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozde33mercan -- 24 Temmuz 2018; 15:4:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.