Şimdi Ara

Üç boyutlu yapısı bozulmuş protein

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biyolojideki üç boyutlu yapısı bozulmuş bir proteinle ilgili olarak diye başlayan soru bizim müfredatımıza uygun değilmiş. Bu konu bizden sonraki dönemin müfredatında yer alıyormuş.İptal edilme gibi bir durum söz konusu olur mu?

• Hicbir sorunun iptal edilcegini sanmiyorum Edilmesin de zaten
  • Çok basit bir soruydu, ona bakarsan sistemlerde iptal edilmesi lazımdı.Adamlar soru da belirtmişler peptit bağları bozulmamış.Bunu bileceksin ve yüksek sıcaklıkta proteinlerin yapısının bozulduğu bileceksin(Enzimlerden dolayı)..Bu kek soru da iptal edilirse ohho.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantasy* -- 28 Mart 2011; 20:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

Çok basit bir soruydu, ona bakarsan sistemlerde iptal edilmesi lazımdı.Adamlar soru da belirtmişler peptit bağları bozulmamış.Bunu bileceksin ve yüksek sıcaklıkta proteinlerin yapısının bozulduğu bileceksin(Enzimlerden dolayı)..Bu kek soru da iptal edilirse ohho.

Birincil yapı diye bişey duymadım hiç müfredatta var mı ?
  • Bizim okuldaki biyolojici terimsel olarak müfredat dısı ama sorunun anlattığı şey müfredatta dedi.
    Bence bosverin gitsin. Bı halt olmaz, ne bu adamlardan ne biz ogrencilerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !LLéqaL

quote:

Çok basit bir soruydu, ona bakarsan sistemlerde iptal edilmesi lazımdı.Adamlar soru da belirtmişler peptit bağları bozulmamış.Bunu bileceksin ve yüksek sıcaklıkta proteinlerin yapısının bozulduğu bileceksin(Enzimlerden dolayı)..Bu kek soru da iptal edilirse ohho.

Ben de hiç duymadım.Ama soruya baktığımda bağlar bozulmamışsa demekki bir şeyler bozulmamış.Şıkların dağılımlarından da zaten rahatça çıkıyodu soru.Zor bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantasy* -- 28 Mart 2011; 21:07:22 >
  • quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz sistemleri ilköğretimde gördük bundan dolayı biraz saçma kaçıyor söylediklerin :)
  • quote:

quote:

quote:

Ben de hiç duymadım.Ama soruya baktığımda bağlar bozulmamışsa demekki bir şeyler bozulmamış.Şıkların dağılımlarından da zaten rahatça çıkıyodu soru.Zor bir şey yok.

Şıkların dağılımdan nasıl çıkıyordu?
    3.öncül kesin doğruydu, 1.öncülü bilmiyorum diyorsun. O zaman neden Yalnız 3 varken 1 ve 3 olan şıkkı işaretledin?

• quote:

Orijinalden alıntı: buraks122

Biz sistemleri ilköğretimde gördük bundan dolayı biraz saçma kaçıyor söylediklerin :)

Proteinin birincil yapısını soruyorum sistemle ne alakası var
  • Bende aradaki kimyayi sorayım
    Iyonlasma enerjili soruda 2. Öncül nasil dogru oluyor
    Son orbital yarim dolu diye nasil büyük olabilirki 6ada son orbital yarim dolu değilmi
    Nerde hata yapiyorum ben
  • soru çok orijinal,hatta zor bile denilebilir. Kaçınız denemelerde böyle bi soru çözdü allah aşkına. Ben bakmadım doğru mu yaptım yanlış mı yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

soru çok orijinal,hatta zor bile denilebilir. Kaçınız denemelerde böyle bi soru çözdü allah aşkına. Ben bakmadım doğru mu yaptım yanlış mı yaptım.

Bu tarzın tıpa tıpı 200-300 tane soru çözmüşümdür. Bende kaçırdım bu soruyu.

Bu seneki YGS hiçte yoruma dayalı değildi. Detayında detayı...
  • tıpa tıp ı hemde merak ettim kaynağını Lys için faydalı olabilir. Ben açıkçası protein,boyut falan aynı soruda ne gördüm ne duydum.
  • Ya demek istedigim sistemler LYS mufredati.Burdan da soru gelmemesi lazimdi bana gore.O dediginiz seyin LYS mufredatinda oldugunu dusunmustum de komple yok sanirim ama soruyu yapmam 10 saniye surdu yani.
  • quote:

Özür dileriz senin gibi Türkiye'nin en parlak öğrencilerinden birini böyle "kek" sorularla meşgul ediyoruz. Şimdi git biraz sen yapamadığın için "elit" olan sorularla zaman harca.

Ulan bir kere proteinin işlevini yitirdiğine nereden "ulaşıyoruz"? Bir deney verir önce düzgün proteini koyar sonra yapısı bozulmuşu anlarım. Yeter lan her seferinde doğruyu mu işaretleyeceğim, ulaşılanı mı işaretleyeceğim ! Zaten çaldınız gençliğimizi bari, soru kalıplarınız adam gibi olsun.

• saçma sapan bir soruydu.

tek belirgin şık proteinin yapısının bozulduğu.yapanların çoğunun tesadüfi olarak yaptığını düşünüyorum.50 tane deneme çözdüm sene başından beri böyle bir soru da görmedim.
  • Her enzim substratina özgüdür. Substratiyla anahtar-kilit iliskisi olacak sekildedir. Eger enzimin bu 3 boyutlu sekli bozulursa enzim substratiyla butunlesemez dolayisiyla islevini yitirir. Ancak peptid baglari bozulmadigindan birincil yapisi (protein kisim) bozulmamistir.

Ben bu sekilde dusundum haksizmiyim?
  • quote:

quote:

quote:

Yani sallamayla yaptın,ben de sallamayla yaptım bir çoğu da ama bazı kesim tutturamadı işte ve zorlarına gidiyor.Ben yapamasaydım benim de zoruma giderdi.

• Aynen ben de o şekilde düşündüm bu yapıyı. Kimyadaki tepkime hızı konusundan aklıma geldi. Tepkimeye girecek iki maddenin tepkimeyi gerçekleştirebilmesi için düzgün geometriyle birbirlerine çarpışmaları gerekirdi. Oradan düşünürerek gittim ama yine de bu soru sınavın en ilginç sorularından biriydi.
    Biyoloji soruları genel anlamda 2000li yılların en zor testlerinden biriydi bence. Fizik ve Kimya'yı kolay sormuşlar ama yine de Biyoloji'yi dengeleyememişler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.