Şimdi Ara

Uber kullanan/sürücüsü olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
38.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar istanbul icinde uber kullanan veya surucusu olan arkadaslar var midir? Sitesinde surucu kismiyla ilgileniyorum fakat komisyon degerlerini goremedim. Tabi bi de bu sistemin kacak taksi gibi algilanmasi konusunda birseyler var mi o da belirsiz. Surucu olan arkadaslar ozellikle yardimci olabilirse sevinirim. Arama forumda google uzerinden yapmistim ama bulamadim. Konu tekrari olduysa kusura bakmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uber dünya'da olduğu gibi türkiye'de de kaçak olarak iş yapmıyor. otellerin shuttle araçlarını düşünün, şimdi shuttle araca binen şahıs toplu taşıma kullanmıyor diye suçlu mu? hayır elbette. cezası falan hiç bir şeyi yok. uber türkiye'de vergi ödeyen bir taşımacılık şirketidir. araçları vito'dur ve köprü geçemem abi gibi triplere girmezler. polis'in araç bağlama gibi bir lüksü olamaz. hatta uber'in siyah vito araçlarını veren şirket altur benzeri bir şirket ve taşımacılığın bir kısmını onlar üstleniyor...
    darthskywalker kullanıcısına yanıt
    darthskywalker demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

uber dünya'da olduğu gibi türkiye'de de kaçak olarak iş yapmıyor. otellerin shuttle araçlarını düşünün, şimdi shuttle araca binen şahıs toplu taşıma kullanmıyor diye suçlu mu? hayır elbette. cezası falan hiç bir şeyi yok. uber türkiye'de vergi ödeyen bir taşımacılık şirketidir. araçları vito'dur ve köprü geçemem abi gibi triplere girmezler. polis'in araç bağlama gibi bir lüksü olamaz. hatta uber'in siyah vito araçlarını veren şirket altur benzeri bir şirket ve taşımacılığın bir kısmını onlar üstleniyor...

Uber dunyada da kacak is yapmiyorki. dedigin gibi vergisini veren bir sirket.Buna laf etmiyorumki.

Sana soyle anlatayim. Otel shuttle servisi, yoldan adam alip da bir yere gitmiyor(dolmus misali). otelden alip, gidecegi yere kadar gider veya otele getirir. Ayni supermarketlerin musteri servisi gibi. Arac sirket adina kayitli oluyor veya arac sahibinin sirket ile baglantisi oluyor. Hizmet karsiliginda sofore para odemezsin.

Uber diye tabir ettiginiz sistemde ise, kapti-kacti denilen sistem. yani musteri arar gider alirsin, gidecegi yere goturursun. sistem bu sekilde calisiyor. Ama bu sistem cok tanidik geliyor. taksi servisi.duragi ararsin sana araba gelir gidecegin yere gidersin. hizmet sonunda parani alirsin.Fiziksel olarak olmasa bile.Sonuc? mantiken taksi ile ayni isi yapiyorsun ama ticari plakasiz.

Uber niye Turkiye'de yasal olarak yolcu tasiyamayacagini, soforler odasina sorabilirsin veya yolda gordugun trafik polisine sor sana anlatsin. Yasadisi olan kisim, uberi kullanacagin aracin yaptigi isi tanimlayan bir "TICARI PLAKA" yok.Boyle bir plaka Turkiye'de cikarsa o zaman gozun kapali bu isi yap. Eger kacak bir is yaparsan da polis bir de baglar ki ugrasirsin.

bahsettigin sirketi biliyorum.ismi tur sirketi diye geciyordu. emaillerime bakarsam belki bulurum ismini. 2 sene once bir arkadasim yilbasi sabahi arac bulamam diye gondermisti. hatta soforun bana dedigi de kacak calisiyoruz demisti.
  • uber cağırıp geze geze sorabilirsin şöförlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuchan

uber cağırıp geze geze sorabilirsin şöförlere.
    yurt disi tecrubelerini anlatayim. Son 1-1,5 seneyi bilmiyorum. Ama %80 veriyordu.

Turkiye de korsan taksi yapmissin, uber yapmissin fark etmiyor. yakalandiginda ceza yiyorsun.

Turkiye de bildigim kadariyla ozel tasimacilik icin bir plaka yok. "T" "D" "O" gibi plakalarla insan tasimaciligi yapabiliyorsun.

Sahsi aracinla bunu yaptiginda basina gelecek ihtimaleri soyleyebilirim.

* Aracinin plakasi mimlenirse, taksici veya baska biri tarafindan. Polisler sana musteri gibi gelip, ceza yazabilir, aracini baglayabilir. Hele birde ruhsat deldirdin mi o zaman isler sakat
    * Olasi bir kaza yaptiginda musteri dava acarsa, buyuk ihtimalle sigorta sirketin ile problem yasayabilirsin.
    * Para kazanirken, aracin eskiyecek ve bakim masrafi vs buna degecek mi.

bir arkadasimin polis arkadasina danismasi sonucu aldigi yanit, bu uber hakkinda cok sikayet geliyor ve ceza yaziyoruz arabayi bagladigimiz da oluyor.

• sarpm S kullanıcısına yanıt
    uber dünya'da olduğu gibi türkiye'de de kaçak olarak iş yapmıyor. otellerin shuttle araçlarını düşünün, şimdi shuttle araca binen şahıs toplu taşıma kullanmıyor diye suçlu mu? hayır elbette. cezası falan hiç bir şeyi yok. uber türkiye'de vergi ödeyen bir taşımacılık şirketidir. araçları vito'dur ve köprü geçemem abi gibi triplere girmezler. polis'in araç bağlama gibi bir lüksü olamaz. hatta uber'in siyah vito araçlarını veren şirket altur benzeri bir şirket ve taşımacılığın bir kısmını onlar üstleniyor...
  • quote:

Uber dunyada da kacak is yapmiyorki. dedigin gibi vergisini veren bir sirket.Buna laf etmiyorumki.

Sana soyle anlatayim. Otel shuttle servisi, yoldan adam alip da bir yere gitmiyor(dolmus misali). otelden alip, gidecegi yere kadar gider veya otele getirir. Ayni supermarketlerin musteri servisi gibi. Arac sirket adina kayitli oluyor veya arac sahibinin sirket ile baglantisi oluyor. Hizmet karsiliginda sofore para odemezsin.

Uber diye tabir ettiginiz sistemde ise, kapti-kacti denilen sistem. yani musteri arar gider alirsin, gidecegi yere goturursun. sistem bu sekilde calisiyor. Ama bu sistem cok tanidik geliyor. taksi servisi.duragi ararsin sana araba gelir gidecegin yere gidersin. hizmet sonunda parani alirsin.Fiziksel olarak olmasa bile.Sonuc? mantiken taksi ile ayni isi yapiyorsun ama ticari plakasiz.

Uber niye Turkiye'de yasal olarak yolcu tasiyamayacagini, soforler odasina sorabilirsin veya yolda gordugun trafik polisine sor sana anlatsin. Yasadisi olan kisim, uberi kullanacagin aracin yaptigi isi tanimlayan bir "TICARI PLAKA" yok.Boyle bir plaka Turkiye'de cikarsa o zaman gozun kapali bu isi yap. Eger kacak bir is yaparsan da polis bir de baglar ki ugrasirsin.

bahsettigin sirketi biliyorum.ismi tur sirketi diye geciyordu. emaillerime bakarsam belki bulurum ismini. 2 sene once bir arkadasim yilbasi sabahi arac bulamam diye gondermisti. hatta soforun bana dedigi de kacak calisiyoruz demisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpm

quote:

Alıntıları Göster
    surucu@uber.com'a mail attım bakalım. En azından bilgi alayım. Sürücü kaydı için araç ruhsatı nüfus cüzdanı ve savcılıktan temiz kağıdı istiyorlar. Sitesinde o şekilde geri kalan bilgileri almaya çalışacağım bakalım.

• UBER diye birşey hiç duymadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

UBER diye birşey hiç duymadım.
    https://www.uber.com/tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

https://www.uber.com/tr/
    legal değil tr de. kanuni mevzuata uygun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

legal değil tr de. kanuni mevzuata uygun değil.

Alıntıları Göster
    ülkemizde legal olan ne var ki zaten. Herşey illegal
  • _opeth kullanıcısına yanıt
    sanirim ciddi ciddi dusunuyorsun. Bak ben sana genel tecrubelerle birsey daha soyleyeyim, amacim seni bu isten caydirmak degil, sadece ilerde magdur olma.

1- Sistem tamamen bilgisayar kontrolunde.
    2- Sana 3 defa isi almama sansi veriyor. 3.kez almazsan ayni gun icinde sistem seni 24 saat kadar banliyor ve is vermiyor.
    3- ornegin Ataturk Havaalaninda 20 tane arac var. Sistemden kota koyuyorlar 21.arac olarak orada beklersen sana is gelmiyor.
    4- Sistem hangi bolgede az araba varsa seni oraya gondermeye calisiyor.
    5- Olasi bir problem yasadiginda ise karsinda muhattap yok.
    6- Sirketin bircok ofis diye nitelendirdigi yer OTEL ODASI/ LOBBY .

iyi tarafi hic mi yok. Tabiki var. Sofor icin parayi aldim alamadim olayini ortadan kaldiriyor. musteri icin arac bulamadim olayini ortadan kaldiriyor.

Bitaksi nin tutmasinin en buyuk sebebine gelince, sahibi akilli oynadi ve kanunlara uygun calisiyor. yani ticari plakali araclarla.

karar senin.

dip not: palavra salliyorsun diyenler varsa, profilimdeki web sayfasini inceleyebilirler. isten anlayip anladigim ortaya cikar.

• Ozel arac almiyorlarmis zaten
     Uber kullanan/sürücüsü olan

• Sürücü olan varmı aramızda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: to1ga

Sürücü olan varmı aramızda ?
    Burası Türkiye üç kuruş için bunun gibi manyaklarla uğraşmaya değmez. Uygulama bireysel kullanıcılara açılırsa o zaman kıyamet kopar zaten. Bu taksici,dolmuşçu esnafı kadar gözü dönmüş bir kitle yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Schuey

Burası Türkiye üç kuruş için bunun gibi manyaklarla uğraşmaya değmez. Uygulama bireysel kullanıcılara açılırsa o zaman kıyamet kopar zaten. Bu taksici,dolmuşçu esnafı kadar gözü dönmüş bir kitle yok.

Videoda minibüsçü masum taraf. Yalnız böyle şeyleri izledikçe geriliyorum. Yazık..

• Ticari plaka olayi tamamen rant isi. Ne kimin surdugu belli, ne nekadar paraya kiraya verdigi. Vergisi vb'de yok. Plaka sahibi kirasini aliyor, galerici arabayi sifir satip olu paraya geri aliyor.

Simdi bir de servisciler cikti plaka istiyoruz diye. Bence artik bu plaka isinin ehliyete dokulup kisisellestirilmesi lazim. Hem boylelikle insan tasimaciligi yapan soforler daha dikkatli muayene edilebilir. Psikolojik olarak sorunlari var ise elenebilir. Suanda bir kanun kacagi bile taksicilik, dolmusculuk yapabilir durumda.

• Uber hic kullanmadim ama istanbulda ne zaman taksiye binmeye niyetlensem sinirden basim agriyor. Bir meslek dusunun erbablari bu kadar kalitesiz olsun.

• uber kayıt oldum ama sürüş yapmak için özel aracımı ekleyemiyorum galiba. Bu konuda da herhangi bir bildirim vermiyor. iki seçenek sunuyor uberxl ve ubertaxi. yani ya lüks minibüsün olacak yada ticari taksi. birçok ta belge istiyor kayıt için. d2 diye bir belge var mesela
  • kadikoyden besiktasa ne zaman vapurla gitsem uber kullanirim besiktasta. cunku ordaki taksilerin nerdeyse hepsi yolcu seciyor. uber kullandigimdan beri dert yok tasa yok
  • İlk defa kullandık gidilecek olan yere 10 lira indirim uygulanmasıyla birlikte 31 lira tuttu ama gidildiğinde çıkan fatura 50 liraydı. Bu kadar fark olacaksa fiyat görmenin hiçbir anlamı kalmıyor. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım.

Şoför farklı güzergah kullandı deyip para iadesi alanlar varmış ama olur olmaz mı çok bir anlamı yok sonuçta ilk izlenimim olumsuz oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.