Arkadaşlar Merhaba, Bu sene sınava girdim 38K civarı TYT 59K da AYT ve yerleştirme ile birlikte geldi. Seneye hiç TYT çalışmadan sadece AYT yükleneyim diyorum. Hedefim diş hekimliği Kocaeli'nde yaşıyorum. Yapmam gereken sıralama 25K bu yüzden 38K'lık TYT bana yetiyor. Bu puan koruma olayını yaparsam nasıl olacak? Seneye hiç TYT'ye girmeden sadece AYT'ye mi gireceğim. Yoksa TYT'ye gireceğim eğer daha kötü alırsam örneğin 50K yaptım bu seneki sıralamam mı kullanılacak? Veya son ihtimal daha iyi yaparsam ne olacak? Bu konuda hiç bilgim yok. Biraz araştırdım ama anlayamadım. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Ben mezuna kaldım, tercih yapmayacağım. Tercih yapacak herkese bol şans ve hak ettiklerini, emeklerinin karşılığını almasını diliyorum. İyi forumlar |
TYT Puanını Seneye Kullanma: Bilmen Gerekenler
Geçen seneki TYT puanını seneye kullanmak isteyen öğrenciler için belirli şartlar ve prosedürler mevcuttur. Bu koşulları yerine getirerek puanını sonraki yılki üniversite yerleştirmelerinde kullanma hakkına sahip olabilirsin.
TYT puanını seneye kullanmak için yerine getirmen gereken şartlar şunlardır:
- TYT'ye gireceğin yıl, üniversiteye yerleşmemiş olman gerekir.
- TYT puanının geçerlilik süresi dolmamış olmalıdır. TYT puanlarının geçerlilik süresi 2 yıldır.
- Aynı puan türünden daha yüksek bir puan almamış olman gerekir. Örneğin, sözel puanın geçen sene 450 ise, bu sene sözel puanın 450'den düşük olmalıdır.
Bu şartları sağlıyorsan, TYT puanını seneye kullanmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:
- ÖSYM'nin resmi internet sitesine gir.
- "Aday İşlemleri" bölümünden "Yerleştirme İşlemleri"ni seç.
- "Önceki Yıl Puanıyla Yerleştirme Başvurusu" seçeneğine tıkla.
- Bilgilerini doğru bir şekilde doldur ve başvurunu tamamla.
Başvurun tamamlandıktan sonra, ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarını beklemelisin. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, hakkını kazandığın üniversiteye kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsin.
TYT puanını seneye kullanma hakkını sadece bir kez kullanabileceğini unutmamalısın. Bu hakkını kullandıktan sonra, bir daha geçen seneki puanını kullanamazsın.