Malumunuz 06.02.2023 Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı cumhurbaşkanı bu sene yerleşecek olan üniversite öğrencisi olma adaylarına %25 ek kontenjan vaadi verdi. Peki süreç nasıl işliyor, bu konu hakkında çok fazla kafa karışıklığı olduğunu gördüm bilgilendirmek istedim. Depremin meydana geldiği tarihte ikamet ettiği il eğer o depremden etkilenen 11 il içerisindeyse, sadece ikamet ettiği o ilin üniversitesindeki bölümlerin kontenjanlarından yararlanabiliyor. Mesela benden örnek verelim, Şanlıurfa'da ikamet ediyorum. Sadece Harran üniversitesine gelen ek kontenjanlardan faydalanabiliyorum, kalkıp da Dicle üniversitesindeki ek kontenjandan faydalanamıyorum. Gelecek olan kontenjan %25 olup, mesela bir tıp fakültesi 140 kişi almışsa 35 kişi de ek kontenjandan sadece deprem zamanı o bölgede ikamet eden öğrencilerin kullanabileceği şekilde bir defaya mahsus olacaktır. |
Depremzedeler Ek Kontenjandan Nasıl Faydalanacak // Bilgilendirme Konusu

-
-
up
-
Valla hataydaki üniversite zaten kaliteli değil, bence de baika bir yöntem uygulanmalıydı. adanada, diyarbakırda yaşayanlar kaliteli üni şansı yakaladı
-
Aynen öyle hatayda üni kalmadı. saçmasapan kararlar işte....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam kaliteli değil diye bu durumu gör ardı edemeyiz hataylılara çok büyük haksızlık bu. karar sadece kendi ilinde değil deprem bölgesindeki tüm illerde geçerli olmalıydı.
onu diyorum hocam, hataydaki üniversite zaten kalitesizdi ona mecbur bırakılmaları haksızlık oldu. keşke üniversite ayrımı gözetilmeseydi bütün depremzedelere türkiyenin her yerindeki okullardan %5'lik kontenjan verilmeliydi
-
up
tıpçılar için önemli olabilir yanlış bakmadıysam 12 ünide tıp var bu da yaklaşık +400 kontenjan ediyor
evet evet, harran tıpta bile 35-37 kişilik bir kontenjan bekliyorum, sence kaç k ile kapatır urfadaki ek kontenjan. normalde 26.4k ile kapatmış. bu sene ek kontenjan ve sadece urfadakilerin girebileceği bi kontenjan var
-
harrana baktım mesela 154 kişinin 64 ü urfadanmış. Bu sefer 35 ek kontenjan 64 ün içindeki 35 kişiyi alırsa ek kontenjan sayesinde 40k lardan giren olabilir bölgedeki arkadaşlardan.
kanka ek kontenjandan girenler normal sıralamadan ayrışıyorlar bu arada yanlış bir cümle görüyorum sanki orada. mesela 20k yaptın harran tıp yazdın ve urfalısın diyelim, sen ek kontenjandan girmiş sayılmıyorsun
-
Maraşlılara yarar hocam. Ünisi olsun, kampüsü olsun çoğu taşradan güzel. Ha sadece tıp yazılır bir de diş hekimliği varsa da eczacılık yazılır ötekiler hakkında bir şey diyemeyeceğim. Bir de ilköğretim mat da yazılabilir.
-
Peki hocam Mesela diyelim 580 bin sıralamaya girdim ek kontenjandan harran da 2 yıllık 400 bin sıralamaya sahip bi bölümü yazdım gelebilme ihtimali var mi? Yani ek kontenjan bana bu fırsatı mi veriyor
hocam yanlışınız var galiba deprem bölgesinde ikamet eden biri deprem bölgesindeki her üniyi tercih edebilir. örneğin ben Gaziantep'teyim Adana veya Maraş'ı tercih edebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X