Şimdi Ara

İşletme bölümünü en iyi hangi üniversitede okunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işletme bölümünü istiyorum ama hangi üniversitede okunur karar veremiyorum. Mezun olduktan sonra işsiz kalmak istemiyorum. Hem ulusal , hem global ve staj imkanı olan , kariyer hedefini ve iyi bir eğitim sistemi olan bir üniversite istiyorum. Manevi sebeplerden dolayı İstanbul tercihim değil. İstanbul hariç işletme bölümü hangi üniversitelerde, en iyi şekilde okunur?



  • işletme dedin mi boğaziçi bence ya.

  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi üniversitesi İstanbul da. İstanbul hariç hangi üniversiteler?
  • Gebze Teknik Üniversitesi bence, mezunları en hızlı iş bulan üniversite oldu hem de iktidarın en önem verdiği okul sıralaması da pek yüksek değil yıl geçtikçe değerleniyor ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4046EDE3C -- 2 Mart 2024; 23:17:54 >
  • tabii ki, Bilkent.

  • BOUN
  • Koç Boğaziçi Bilkent
  • boğaziçi
  • Yaw adam İstanbul olmaz diyor sizin yazdıklarınıza bak. Her neyse ne yap et Bilkent'i kazan. Burssuz çok düşükten alıyor rahat rahat ortalama kasarsın. Orası olmazsa ODTÜ gel bura da idare eder. Geçen MIT Sloan'da Master yapan birini görmüştüm, Deniz Bank'ın kurucusu da burada okumuş fena değil belli ki. Son iki sene istediğin alana yöneliyorsun bu da güzel ama tutarsa Bilkent git. Devlette okumak sıkıntılı. Bir de işletme binası biraz bakımsız gibi geldi son gittiğimde. Bu ikisinin altına gidene kadar mezuna bırak. Son olarak bu sitede max econ okuyan var, ben de makina okuyorum o yüzden başka yerlere de danış 

  • bilke

  • AHAHAHAHAHAHAH

  • çoğu şirketin ceosu odtü işletme mezunu zaten, yapı kredinin falan da başındaki adam öyleydi (bilmem ne açıkalın). aslında odtü'nün hitap ettiği şirket sayısı diğer üniversitelerden kat kat fazla, yetiştirdiği yönetici sayısı falan. Ama marka imajı mevzusu, bazı şirketler econ işletme dendi mi bazı okullara daha yakın duruyor. Boun genelde çoğu şirketi kapsıyor. yoksa odtü kötü değil, bu kadar çok bilkent önerilmesinin bir sebebi olmalı işletme econ için ben baktığımda bariz fark görememiştim aralarında.

  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

    mesela Burak Başarır falan vardı Coca Cola'nın başındaydı direkt, şimdi anadolu gruba geçmiş. Yani aslında ODTÜ baya iyi sektöre yönetici adam verme konusunda, benim başta boun yazma sebebim tamamen buna fokuslanıyor olmasıydı. yoksa odtü yazıp geçmesi daha basit bir de şunu kabul etmek lazım Ankara'da işletme vs. okumaktansa İstanbul ne sebebin olursa olsun daha mantıklı gibi. Bir de BOUN un ortamı yeniliklere daha açık, ODTÜ'de lisans öğrencileri arasında bir girişimcilik furyası yok. BOUN'da bunu çok gördüm iki üç kişi bir araya gelip bir şeyler ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Yemeksepeti, Getir vs. hep boun ortamından çıkmış mesela. ODTÜ'den çıkan şirketler UDEMY falan genelde "odtüden sonra" meydana gelmiş şeyler. Girişimciliğin öneminin arttığı noktada boun diğerlerinden bariz sıyrılıyor arkadaşın istanbulla barışması lazım :D yoksa yine top tier hangi okulu yazarsa yazsın mutlu olacak.


    edit: hatta 2022 kaynağı ekleyeyim (odtü buna %20 gibi ekstrem bi oran çakıyordu da bu araştırma öyle demiyor.)

    https://www.matriksdata.com/website/matriks-haberler/sirket/4144598-data-expert-arastirdi-ceo-fabrikasi-okullar-basin-aciklamasi


    bence odtü'nün eksik kalır yanı yok bu konularda sadece burs veremiyor ilk 10k'dan girene, yine de ankaradaki üniversitelerin özellikle lisans öğrencilerine sağladığı girişimcilik ve kendini gerçekleştirme imkanlarının çok daha az olması istanbuldaki boun'u falan fersah fersah öne atıyor. belki öğrenciler olarak bir araya gelip kendi communitymizi yaratabiliriz, çevremde de çoğu kişi bu olaylara okulun uzak olmasından şikayetçi (odtü özelinde) bilkent'te daha da azdır bu girişimciliğe yol açma mevzuları. boğaziçi'de de ekstrem bir şey yapıldığını sanmıyorum kültürden kaynaklanıyor olabilir, o kültüre yakın bir şey yaratmak lazım sadece. istanbul demesine rağmen boun önerme sebebim oydu benim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 3 Mart 2024; 12:36:52 >




  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

    Arkadaş baştan İstanbul olmaz dediğinden tepki gösterdim yoksa Koç ve Boun tabi ki daha iyi olur. ODTÜ'den çok CEO çıkması bir tık normal değil mi? Özellerden eski ve kontenjanları yüksek, başarılı gençleri topluyor. Girişimcilik konusunda haklısınız, ODTÜ'de başarılı öğrenci sayısı daha çok ama yine de girişimcilikte Boğaziçi'nin arkasındayız. Sanırım Ankara'daki memur mentalitesi ve ekonominin İstanbul'a göre küçük/durgun oluşu bunda etkili. Ben de, bölümüm biraz ters olsa da, girişimci olmak istiyorum; benzer düşüncedeki insanlarla bir araya gelmek iyi olurdu ama nasıl topluluk kurabiliriz? Çoğunluk yurt dışına kapak atayım, Aselsan'a gireyim derdinde. Girişimcilik kulübü var sanırım ama pek bir olayını duymadım.

  • topluluktan ziyade insanları projeler üzerinden bir araya getirmek mantıklı olabilir gibi, fark ettiğim topluluk mentalitesi bana hiç uymuyor. maksimum konuşmacı çağırabiliyorlar yaptıkları etkinliklerin amacı daha farklı ve gereksiz efor sarf ediyorlar. bunun üstüne de odtü'den pek fazla insan toplayamıyorlar. okul dışından gelen azımsanmayacak insan var onlar da odtü adına geliyor zaten, etkinlik daha arka planda oluyor. en az 5 6 topluluk birebir aynı etkinliği yapıp aşırı derecede efor sarf ediyor.


    daha basit bir şey bile olabilir, yarışma ve etkinlikler falan bir yere koyulur katılımcı olmak isteyenler kendilerini tanıtıp kendi aralarında takım oluşturmaya çalışabilirler. yani topluluk yöneticilerinin etkinlik yaratma/konuşmacı çağırma olayından çok etkinliğe katılanların bir şeye katılma ve kendi aralarında büyümelerinin yolunu açmak lazım diye düşünüyorum. topluluk mevzuları özellikle yönetici kademesinde aşırı fazla yoruyor ve bence çoğu zaman yaptığın etkinliğe değmiyor. zaten okuldaki öğrencilere de istediğin seviyede erişemiyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 3 Mart 2024; 13:5:25 >




  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

    Doğru topluluğun amacı geliştirici etkinlik yapmak olmalı ama ameleliğe(broşür dağıt vs.) dönmüş durumda o yüzden ben de hazzetmiyorum. Hocam siz ne okuyorsunuz bu arada?

  • Boun İTÜ iyidir. İstanbul dışını bilmiyorum
  • Odtü,bilkent işletme
  • Özyeğin bu konuda nasıldir acaba
  • İstanbul hariç diyince ülkede 2 okul kaldı zaten, bilkent 1 odtu 2
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.