Twitter TT'sine, cigeri bes para etmez, satilmis trollerin gudumlu TT yapmasi sebebiyle herhangi bir yoruma gerek yok. Ama sevgi konusuna yazmak istedigim bazi elestiriler var: Ataturk'u ya da su dunyadaki herhangi bir seyi, kisiyi sevmek/sevmemek konusunda bu kadar siyah/beyaz dusunmeye gerek olmadigini dusunuyorum. Ornegin bana gore iki farkli Ataturk var, birincisini sevmememe imkan yok, ama ikincisi benim zihnimde gri bir yere sahip. 1. Ataturk, yikilan Osmanli'nin ardindan, onca savasin ortasindan, yeni bir ulke var edebilmis, ordu komutani, devrimci Ataturk. 2. Ataturk ise, en bariz ornegini Dersim isyanlariyla verebilecegim, binlerce insanin olumunu onlemek/azaltmak yerine, olaylari daha fazla kasiyarak/kiskirtarak, despot bir sekilde ustune giderek, olumlerin daha da artmasina sebep olmus mudur bilmedigim, hic bir zaman da bilemeyecegim, bu sebeple benim zihnimde yeri gri olan devlet yonetici karakterine karsilik geliyor. Bir yerlerden okuyarak da bu grilik cozulemez malesef, tarihin yazilmasinda malesef iki taraf var: sevenler/tapanlar veya dusman olanlar; bunlardan birseyler okuyarak bilgimi guclendirmenin de imkani yok. Bu ikinci kisiyi, kim olursa olsun sevebilmeme imkan yok; en azindan, her zaman icimde acabalar hissediyorum. Benim icin insan hayati her seyin, herkesin onunde geliyor. Simdi bu hislerimden dolayi ben suclu muyum? Olen (bildigim kadariyla) on binin uzerinde sivilden veya yuzun uzerinde askerden bir tanesi bile masum degil midir, ve bu olumlerin bu kadar cok olmasinda Ataturk'un, devletin en ust makamindaki kisinin etkisi ve dolayisiyla sorumlulugu olmamasi dusunulebilir mi? Benim sahsi fikrim, kimseye sevmeyi/sevmemeyi dayatmadan, kisileri one cikarmadan (Ataturk dahi olsa), evrensel idealleri dusunmek, konusmak, tartismak gerekiyor. Bir yonuyle cok sevidigimiz Ataturk de olsa, diger yonuyle eger bir insanin caninini kaybetmesinde bile sorumlulugu varsa, bunu konusmaktan korkulmamali. |
Twitter de açılan Atatürkü sevmiyorum TT olmuş... (6. sayfa)

-
-
Anlamadan yani gerekeni yapmadan yasayanlarin sevmesine de sok oluyorum. Dumur detayi.
Ortalikta Ataturk sevgisi filan diye ifade edenlerin ozlerinde Ataturk ile hic alakasi olmayan sekilci insanlar oldugu da bir gercektir.
Doktor ilac vermis kullanacaksin. Aci bile olsa ... Ilaci sevmene gerek yok. Sadece alman gerekiyor. Ama kendilerini Ataturkcu Kemalist filan diye gecinenlerin neredeyse tamami ne hikmetse/ tesadufse :) ilaci seviyorum ama ilaci almiyorum misali davraniyorlar. Asil sorun farkinda bile degiller .
Farkina varsalar suphesiz gerekeni yapacaklardir...
Metaforik/ benzetmelerimden net ifade etmek istedim.
Anlayana ...
Sekilci olmayin.
Sekilciligi kutsilestirmeyin... Bu isin sonu ticaretini bile dokenler var! ...
Aman dikkat ...
Uyanin ...
-
Kapatmak için muhalefet desteğini de buldular şimdi. Güzel oyun.
-
1 kişi çıkıp atatürkü sevmediğini söyleyemez yemez gt ister. Bizim sazanlar hemen atlayıp cevap veriyor bu hashtagi açanlara sonra tt oluyor. Vallahi akıllanmaz bu insanlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu seye beziyor, Babanin catisi altinda yasiyosun ama babani sevmiyosun gibi bir durum. Ülkeyi küllerinden var etmis bir kahramani sevmiyorum ne demek?
Babani seversin mesela ama siyasi dusunceleriniz farklidir. Olabilir. Atatürk'ü de sevmek zorundasin, siyasi gorusunu begenmiyorsan keyfin bilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk'ü saymayan,saygı duymayan ve de aleyhinde provokasyon yapan her kim varsa,babamın oğlu bile olsa canlı canlı gırtlağını sökmek gerek. Bu,nettir. Laga luga yapmayın.
-
Kafatascı Atatürk savunucuları "dahi diktatör" kitabını bir okuyup öz eleştirinizi yapmanızı öneririm. Atatürk'ün bilimsel yaklaşımı ve sizin bugünkü yaklaşımınız ile ne kadar çeliştiğini analiz edin.
Tabi şu an sizin refleks olarak "Atatürk diktatör değildi" diye ağzınızdan salyalar akıtarak bağırmanız gerekiyor ama tavsiyem yine de bi okuyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 9 Temmuz 2020; 16:39:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ağlayacak halimize gülüyoruz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
kara propaganda.
şuan maalesef atatürk vs islamiyet çatışması şişiriliyor,pompalanıyor. bu tuzaklara kimse düşmez umarım.
-
Yukarda Uğur Mumcu'nun videosunu kırparak koymuşlar yine.
Devamı var o videonun...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X