Bildirim
twich de youtube da 50 100 200 tl para gönderen tipler! (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Devir çok hızlı değişiyor hızına yetişemiyor çoğu insan da haliyle. Ben de anlamıyorum bu para gönderme işini tamam destek olsun diye gönderirsin de adamı binlerce liraya boğan tipler var.
Tercih meselesi yani ben göndermem para ama başkası gönderiyor. Saygı duyarım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsuga
Devir çok hızlı değişiyor hızına yetişemiyor çoğu insan da haliyle. Ben de anlamıyorum bu para gönderme işini tamam destek olsun diye gönderirsin de adamı binlerce liraya boğan tipler var.
Tercih meselesi yani ben göndermem para ama başkası gönderiyor. Saygı duyarım.
hocam binlerce lira bile değil milyonlarca euro dolar -
O kadar param olsa yatırım yaparım çeşitli projelere. Tutup da bir kişi oyun oynuyor diye milyonlar yedirmem.
Ha şöyle bir şey de var, arka planda destekleyen sponsorlar reklam yüzü olarak o oyuncuları kullanıyor ve atıyorum 1 milyon euro kazanıyor o e-sporcu. Ancak sponsoru muhtemelen 10-20 misli fazlasını kazanıyor ki devam ediyorlar.
Bu konularda mantığım beni engelliyor, ticaret mantığı tam olarak nasıl işliyor emin değilim o yüzden -
Senin paran mı
Sen mi kazandın
Istese tüm maaşını verir
Sen kimsin ki adamın parasına karışırsın
Madem öyle kolay basit aptalca burada zaman öldüreceğine yapsana sen de?
Niye hala yazıyorsun kolaysa bilgisayar orada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk istismarı bu.ailelerin suçu. Bas şamarı dersine baksin salak salak işlerle uğraşacagina
quote:
Orijinalden alıntı: hsngencer
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
3-5tl çok sevdiğin kişi için bağış yapabilirsin ama 100-200tl bağış saçmalık 100tl ye gider oyun alırım kendim oynarım ne başkasına para verecem.
hocam hergun 100 tl atan cocuk var ya.babası doktor muş.zenginlermiş.cocuk hergun ismimi soyle diye 100 tl gonderiyormuş.ayda 3000 tl yapar.bi memurun maaşı hocam.cocuklar bu işi yanlış kullanıyor.yayıncılarda şuan bu işin kaymağını yiyor.iyi valla yataktan kalk pc başına gec.hem oyun oyna.iş güc yok hemde ayda 30 40 bin tl kazan.devlet bu işe dur demeli bence.dur diyecek kısım cocuklar.ellerindeki 3 5 kuruşu adamlara veriyorlar.git guzel yemek ye.git guzel tarz kıyafetler al .adamı seyrediyorum diye bide para vericem oylemi?bana faydası ne bu işten?seyretmem mi?admımı mı soylemesi? :))
devlet önce kendi boşa harcadığı paralara dur desin. yapmadığınız her şeyi yasaklama zihniyetinizi bırakmadığınız için ülke kokuştu
üsttekide bas şamarı dersine baksın demiş ülkenin geleceği için umarım çoçuğun olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 11 Eylül 2017; 1:7:29 >
-
Şöyle düşün yayın sırasında kimse para göndermiyor işler kesat. Arkadaşın sana " çok iyi yayıncısın " diye 400 tl gönderiyor. Hop ardından bir kaç kişi daha hemen bahış yapıyor :D çok gördüm 70 izleyecisi olup tek kelime konuşamayan insanlara 200-300 tl gönderen tipleri.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Oh be havadan fatura parası geliyor hemi :( -
quote:
Orijinalden alıntı: ThePscho
quote:
Orijinalden alıntı: hsngencer
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Prestige
Bize ne diyenler ekonomiden gram anlamıyor.
İyi herkes parayı bu saçmalıklara yatırsın sonra ne oluyor görelim
ya hocam ben bişey duydum enes batur diye twich ci cocuklar anamiza söv diyormuş oda sövüyormuş.cocuk para gonderiyormuş adama .kesinlikle el atılmalı bu duruma.
Enes Batur Twitch yayıncısı değil ki
Yapıyor artık.
-
cam4 sitesinde karı soyundurmak için token atmakla bunun arasında fark yok.Belli bir hizmet var otada , fakat ben atmam kardeşim akaşama kadar çalışacağım 3 kuruşa daha sonra başkasına bağış atacacağım.Oldu paşam oldu. -
Müzik dinlemek için Spotify a para vermekle aynı şey.
Bazıları devlet el atsın demiş. Neye el atsın? El atsa forumda açılacak konular belli. Zaten paypal bunun gibi şeyler yüzünden kapatıldı. Adamlar twitch youtube gibi yerlerden kazanıyor vergi de vermiyorlardı. Paypal kapanınca mecburen vergi vermeye başladılar.
Türkiyede 8-9 yıl tıp üzerine egitim almış adamdan daha fazla kazanan Türk yayıncılar var.Kimse bana bu ülkede adaletden bahsetmesin.
Bunu dert edinen varsa ya kiskanctir ya da sorunlu. Kimse size zorla para yollatmiyor. Ben abone bile olmadan izliyorum adamlari.
Parasi olan yayinciyi seven abone oluyor bağışı yapiyor, kimse de karışmaz.
Sigaraya gunde 10 lira veren adamlar milletin zevkine laf soyleyemez.
Bahsettiginiz rakamlar yabancı twitch kanalları icin olsa anlarim ama TR de bu rakamlar gercekci degil. Orta halli tr kanallarınin abone sayıları 250\ 500 baninda Biraz üstü 1000 3000 bandinda
LIRIK vb minimum 25k izleyicisi olan ve 20k abonesi olan yayincilarin kazançlarınin fazla olmasi dogrudur .
O kadar yazdım yandaki emotelara basınca mesaja eklenmiyordu umursamadım ama attığım mesajda şimdi sadece emotelar görünüyor (sildim). Böyle cins hataları olan vırt zırt çöken bu kadar leş başka bir forum internette yok! -
quote:
Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz
Ben sadece abone oluyorum daha bağış atmadım
5$ veriyorum her ay 2.5$ yayıncıya gidiyor karşılığında beni 30 gün boyunca eğlendiriyor. Çok büyük bir ücret değil sinemadan daha keyif alıyorum.
Tabi 100 - 1000 TL gibi büyük rakamları sürekli gönderenler sinir bozucu özellikle öğrenciyim abi param yok bu son param al bağış diyerek atılan bağışlar beni deli ediyor. Benim param var 5$ verebiliyorum aylık çok değil benim için ama gidip 1000TL atmam.
Abone olcaksanız Videoyun gibi bir kanala olabilirsiniz.
5 dolar benim için çok büyük para
atmayın hocam lütfen
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsuga
Tercih meselesi yani ben göndermem para ama başkası gönderiyor. Saygı duyarım.
devir falan değiştiği yok haydan gelen huya gider alın teri döküp kendi çalıştığı parasını veren de varsa bunlara normal değildir
çoluk çocuk baba parasını atıyor
çoğu kişi şikayet de bulundu ufacık çocuklar anasının babasının kredi kartını alıp twitch de bağış atmış abonelik almış devletin buna el atması lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: Plan-B
Türkiyede 8-9 yıl tıp üzerine egitim almış adamdan daha fazla kazanan Türk yayıncılar var.Kimse bana bu ülkede adaletden bahsetmesin.
sadece bağışla pc toplayan geçinen bile var
bazıları sadce pc toplarım yayın açarım sanıyor
twitch konuşma üzerine kurulu bir platform sadece iyi oynayanlar bir yere kadar izleniyor -
Twitch bağışları, bazı Türk kökenli firmalar üzerinden yapılıyor. Yapılan bağışlardan vergi vs kesiliyor. Bağışın %65-70i gibi bir kısmı yayıncıya doğrudan gidiyor. Devlet kontrolünde olmadığını düşünüyordunuz sanırım. Merak etmeyin devlet vergisini alıyor.
Yayıncıları ayakta tutan şeyler sponsorluklardır daha ziyade.
Twitch aboneliğinde maksimum %55 gibi bir tutar yayıncının eline geçiyor.
Liberal ekonomi, kimse kimsenin neyi ne fiyattan alıp sattığına karışamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X