Şimdi Ara

TÜVTÜRK MUAYENE LASTİK ÖLÇÜMÜ HATALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2019 nisan ayında 2. el bir araç aldım ve 10 gün sonra gene nisan ayında 4 adet 0 lastik aldım, lassa greenways marka. tam 4 ay sonra ağustos ayında aracı muayeneye soktum. lastik diş derinliğine 4.9mm yazıldı raporda. o gün dikkat etmemiştim ancak bugün can sıkıntısından muayene raporunu incelerken dikkatimi çekti. şaşırdım tabi 4 ayda nasıl olurda 0 lastiği 4.9mm indirebilirim diye düşündüm. üstelik sadece 6 bin km yapmıştım. hemen gerekli malzemeleri alıp aracın yanına gittim. geçmiş olan muayene üzerinden tam 9 ay geçti yeni ölçüm yaptığımda 6-7 mm arası bir değer çıktı. toplamda o muayeneden sonra 4 bin km yaptım. yani 0 lastiklerimle toplamda 10 bin km yaptım. böyle bir şey olabilir mi ? sizin başınıza geldi mi ? tüvtürk gerçekten böyle hatalı ölçüm yapabiliyor mu?



  • İnsandır sonuçta hata yapabilir. Ölçüm sırasında yanlış görmüştür, aklında yanlış değer kalmıştır, yazarken eli kaymış yanlış yazmıştır. Muayeneden geçtiyse bir sorun yok lastik sarf malzemesi zaten.
  • şu önümüzdeki 4 günüde atlatabilirsek.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    ?
  • Uca yakın bir yerden yapmıştır ölçümü, değer yeterli olunca yazıp geçmiştir. Sınırda olsa en derin yerden ölçerdi tekrar. Ben yeni lastik takıp 100-150 km sonra muayeneye girdim, yarım mm eksik yazmışlar, umursamadım hiç.
  • Sizin yine rakamda biraz eksik yazıp sorunsuz geçirmişler.

    Passat'ın üzerinde gelen Pirelli Cinturato P7 Seal Inside (İçi jelli) lastiklerin üzerindeki "Seal Inside" yazısını "Inside" diye değerlendirip aracın lastikleri ters takılmış diyip ağır kusurla muayeneden bıraktılar. Sonra bir dünya kavga gürültü azarlama ile ve Pirelli Türkiye'yi aramalarından sonra aynı gün tekrar muayeneden geçirdiler. Şaka gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.