Şimdi Ara

Tuvturk İzmir Sarnic Xenon far

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Audi A3 aracimin muayenesi 5 subatta doluyor. Ben bu hafta ici randevu alip gitmek niyetindeyim ancak on farlar kit takilmis beyaz yanan xenon kit var bu sekilde gecebilir miyim?

Tesekkurler

Diye yazmıştım.
    3 Mart Güncelleme

http://gundem.milliyet.com.tr/ayarlanmayan-xenon-far-agir-kusur-sayilacak/gundem/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 3 Mart 2012; 22:21:43 >

• Dun sanayide sokturup gittim. Bugun yetkililere sordum gecmiyormus xenon kitli arabalar. Sadece fabrikasyon xenon lar far yikama varsa geciyormus.
  • bendede yeni avensis var 2009 model ve 16 şubatta muayeneye gidicem. bende mercek ve far yıkama mevcut. servisten takılı 4300 xenon vardı ama onları beğenmeyip 8000k xenon taktırdım. aynı şekilde sislerdede var. sisleri söküp gideceğim umarım bir sıkıntı yaşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutevanilla

bendede yeni avensis var 2009 model ve 16 şubatta muayeneye gidicem. bende mercek ve far yıkama mevcut. servisten takılı 4300 xenon vardı ama onları beğenmeyip 8000k xenon taktırdım. aynı şekilde sislerdede var. sisleri söküp gideceğim umarım bir sıkıntı yaşamam.

Farların ayarlı olmasına bakıyorlar. Ben gitmeden 1 gun once Buca 6. oto sanayide rot balans, far ayarı,fren testi vs hepsini yaptırıp gittim
  • Bu "orijinal xenon" olayı konusunda bir gariplik var.
    Çünkü konu hakkında en ufak bir "resmi" açıklama ne Ulaştırma Bakanlığı sayfasında ne de Tüvtürk sayfasında var...

Tüv'ün sitesine bakıyorum, "Ocak 2012'den itibaren uygulanacak kusur tabloları" diyor.
    Orada da xenon hakkında sadece doğru aydınlatma ve far yükseklik ayarının çalışıp çalışmadığı önemli görünüyor.
    Onun haricinde her şekilde hafif kusurla geçebiliyor. Far yıkamadan falan bahseden yok.
    Anlamadım bu işi.
  • Bu far yıkama meselesi ne zamandır var herkes far yıkama yoksa geçmez diyor ne kadar doğru bende bilmiyorum ama Cumartesi aracımı muayene için götürdüm farları 5 dakika incelediler. Arabayı teslim ederken sonradan mı takılmış xenon lar diye baktık dediler. Far yıkama var araçta bu yüzden herhalde sonradan takılmış olsa kusur yazacaklardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: master_monster

Bu far yıkama meselesi ne zamandır var herkes far yıkama yoksa geçmez diyor ne kadar doğru bende bilmiyorum ama Cumartesi aracımı muayene için götürdüm farları 5 dakika incelediler. Arabayı teslim ederken sonradan mı takılmış xenon lar diye baktık dediler. Far yıkama var araçta bu yüzden herhalde sonradan takılmış olsa kusur yazacaklardı

bende mercek far yıkama var neye göre bakıyorlar gerçekten çok karışık..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xenon bixenon far
    15 yıl önce açıldı
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: master_monster

Bu far yıkama meselesi ne zamandır var herkes far yıkama yoksa geçmez diyor ne kadar doğru bende bilmiyorum ama Cumartesi aracımı muayene için götürdüm farları 5 dakika incelediler. Arabayı teslim ederken sonradan mı takılmış xenon lar diye baktık dediler. Far yıkama var araçta bu yüzden herhalde sonradan takılmış olsa kusur yazacaklardı

bende mercek far yıkama var neye göre bakıyorlar gerçekten çok karışık..

Benim araçta mercek far yok ama far yıkama var orjinal olarak (Honda Civic), görevlinin tavrına göre eğer sonradan takılma olsa kalacaktım testten gibi gözüküyor.

• xenon araçta standart donanımsa geçer sonradan taktırma geçmez
  • Gorevli arkadaslara sordugumda xenon kit bile olsa ( sahin tipi beyaz ampul degil) sonradan takilma far yikamasiz kesinlikle gecmiyor..

toplamda muayene 15 dakikami aldi sadece cam filmi hafif kusur olarak ciktim. h7 xenon kiti sanayide sokturup yerine normal 2 adet h7 ampul taktirdim ve ayarlattim problem yok :) muayeneden sonra bu kadar gun oldu halen xenon kiti geri taktiramadim usengeclikten :)
  • Dün istanbul esenyurttaki muayeneye gittim. aracım yeni kasa avensis. malesef xenon fardan kaldım. aracımda mercek ve far yıkama mevcuttu ama otomatik yükseklik ayarlayıcısı olmadığı için geçemedim.

xenon fara sahip olan muayeneye girecek arkadaşlar eğer otomatik yükseklik ayarlayıcınız yoksa boşuna zahmet edip gitmeyin :) xenonlarınızı söküp tekrar muayeneye girmeniz gerekecek boşuna zaman kaybetmeyin :) ben kalacağımı biliyordum ama şansımı denemek istedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolutevanilla -- 28 Şubat 2012; 3:32:03 >
  • quote:

Dün istanbul esenyurttaki muayeneye gittim. aracım yeni kasa avensis. malesef xenon fardan kaldım. aracımda mercek ve far yıkama mevcuttu ama otomatik yükseklik ayarlayıcısı olmadığı için geçemedim.

xenon fara sahip olan muayeneye girecek arkadaşlar eğer otomatik yükseklik ayarlayıcınız yoksa boşuna zahmet edip gitmeyin :) xenonlarınızı söküp tekrar muayeneye girmeniz gerekecek boşuna zaman kaybetmeyin :) ben kalacağımı biliyordum ama şansımı denemek istedim :)

Geçen yaz, farda da siste de xenon olan ve manuel far ayarlı far yıkamasız bravo ile sorunsuz geçmiştim. Hemde konuyu açan arkadaşın bahsettiği istasyon olan İzmir Sarnıç'tan

• quote:

Dün istanbul esenyurttaki muayeneye gittim. aracım yeni kasa avensis. malesef xenon fardan kaldım. aracımda mercek ve far yıkama mevcuttu ama otomatik yükseklik ayarlayıcısı olmadığı için geçemedim.

4300K olsaydı belki orijinal zannedebilirlerdi
    Araçta otomatik yükseklik ayarlayıcı olup olmadığını tespit etmek için neye bakıyorlar?

• Gayet güzel oldu. Dilerim trafik ekipleride sıkıştırmaya başlarlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Gayet güzel oldu. Dilerim trafik ekipleride sıkıştırmaya başlarlar...

Aynı fikirdeyim sizinle Denetimler çok az çevirmeler kontroller dahada artsın istiyorum.
  • Ya bi allahın kulu da muayene kusur tablosunu açıp OTOMATİK YAZMIYOR orada demiyor mu?
    Neye dayanarak otomatik yükseklik ayarı arıyor bu herifler, ben hala anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

quote:

4300K olsaydı belki orijinal zannedebilirlerdi
    Araçta otomatik yükseklik ayarlayıcı olup olmadığını tespit etmek için neye bakıyorlar?

Bu sistem, anahtarı marşa basmadan önceki kademeye aldığınızda ya da ilk çalıştırdığınız anda far yükseklik ayarı yapar.

Örnek:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurKRN -- 28 Şubat 2012; 17:20:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Geçen yaz, farda da siste de xenon olan ve manuel far ayarlı far yıkamasız bravo ile sorunsuz geçmiştim. Hemde konuyu açan arkadaşın bahsettiği istasyon olan İzmir Sarnıç'tan

Dediğiniz gibi geçen seneydi o işte 2012 de çıktı bu kanun arkadaşın dediği gibi otomatik yükseklik ayarlayıcısına sahip olan araçlarda, araba çalıştırıldığı anda xenonlar yukarı aşağı hareket ederek kendine odak noktası belirliyor...

• muayene tekrarından 30 saniyede geçtim servise gidip orjinal ampullarını taktırdım ama sarı ampuller mercek olunca gerçekten çok kötü performans verdi. tekrar m-tech 8000 xenona dönceceğim galiba...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.