Herkese merhaba Bugün araç egzoz muayeneye gittim orada çalışan usta bana led farlar muayeneden geçmiyor dedi. Ne zaman kanun değişti dedim. 1 ay oldu dedi. aracı 2021'de aldım. 2023'te aynı farla muayeneye girdim geçti. 24 mayısta araç muayeneye gidecek. Led farlar muayeneden geçiyor mu? Son durum nedir acaba, tecrübe eden var mı? Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 17 Mayıs 2025; 14:41:48 > |
Led Far Araç Muayene

-
-
Far orjinalden mercekli değilse artık led vizeden geçmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçiyor. Ayarı doğru olsun yeter. Ayarsızsa geçmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu araç 2023'te İstanbul/mimar sinanda araç muayene istasyonunda aynı farla muayeneden geçti.
24 mayısta bir daha aynı yere gideceğim.
-
Renkli farlar halojense kalıyor artık fark etmiyor
İstasyon çalışanı mısınız
Sökturmeyin girin muayneye zaten 1 ay icinde ucretsiz muayne oluyor. Gecmezse bizi de bilgilendirin sökturup girersiniz 2. Ye gecer
Trafik cezası kesilmedikçe hiçbir işe yaramaz.
Led far işi yapanlar istasyonun çevresine bir elemanını gönderiyor, muayeneye girerken söküyorlar, geçince geri takıyorlar. Yeni bir kazanç kapısı açıldı.
-
İstasyon çalışanı olmaya gerek varmı kanun açık
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 64.maddesine göre;
Aracın, mevzuatta belirtilen standart dışı far, sis lambası, LED, neon, renkli ampul veya diğer ışık kaynaklarını yetkisiz şekilde eklemesi veya kullanması,
Orijinal aydınlatma sistemine müdahale etmesi,
Gece veya gündüz, karşı sürücüleri rahatsız edecek şekilde uygunsuz ışık kullanması yasaktır. Bu hükme uymayan sürücülere idari para cezası uygulanmaktadır.
kara yolu trafik kanununa uymuyorsa muaynede izin vermez zaten
-
Muayene esasları farklı.
Standartlara uygun ışık hüzmesi üreten kaliteli LED kullanıyorum, muayeneden geçen ay geçti aracım. Adı LED olup da her yere ışık saçan gözleri mahveden LED ler geçmemeli. Şu an geçiriyorlar mı bilmiyorum ama çözümü kolay, muayeneye girmeden değiştir, sonra geri tak.
5 Mayıs günü araçlarda far yönetmeliği değişmiştir.
24 mayıs'ta aracı muayeneye götürdüm, far için ağır kusur yazdılar geçmedi.
Aracın Orjinal farı takılacak o şekilde olmalı dediler.
Beyaz LED olan araçların çoğu muayeneden geçemedi.
Beyaz LED yasaklanmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 25 Mayıs 2025; 16:59:12 > -
Aracınızda mercek var mı ? Ya da fabrika çıkışı led mi var yoksa sonradan mı takdırdınız ? Muayene kağıdında ki ölçüm sonuçlarını paylaşabilirseniz herkes için referans ve aydınlatıcı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black.Sabbath -- 27 Mayıs 2025; 16:51:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muayene ücretsiz fakat ağır kusur verildiği andan itibaren mevzuat gereği o araç trafiğe çıkamaz. Yani istasyonun kapısından çekiciye yüklenip kusurlar giderildikten sonra yine muayene istasyonuna çekici üzerinde getirilmeli. Aksi halde polis çevirmesinde cezayı yazıp çekici çağırabilirler.
-
mercek yok sanırım farlarda.
-
Mercek yok. aracı ben aldığımda takılıydı. Merceksiz far ışıklar dağılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X