Şimdi Ara

Tutunamayanlar çok mu ağır gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tutunamayanlar: Ciddi Bir Okumaya Hazır mısın?

Türk edebiyatının kült eserlerinden biri olan "Tutunamayanlar", Oğuz Atay tarafından kaleme alınmıştır. Eser, psikolojik derinliği ve felsefi içerikleriyle öne çıkar.

Tutunamayanlar Konusu

Kitap, Selim Işık adlı genç bir adamın hayatını, iç dünyasını ve toplumla olan çatışmasını konu alır. Selim, hayata uyum sağlayamayan, kendini toplumdan dışlanmış hisseden bir karakterdir. Roman, modern insanın yalnızlığını, yabancılaşmasını ve anlam arayışını işler.

Tutunamayanlar Kaç Yaşında Okunmalı?

"Tutunamayanlar", lise öğrencileri için uygun olduğu gibi yetişkinler tarafından da okunabilir. Eserin karmaşık temaları ve dili, genç okurlar için zorlayıcı olabilirken, yetişkinler bu temaları daha iyi kavrayabilirler.

Tutunamayanlar Dili Ağır mı?

Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" romanının dili, edebiyat dünyasında "ağır" olarak nitelendirilir. Kitap, karmaşık cümle yapıları, sembolik anlatım ve felsefi göndermeler içerir. Bu nedenle, eseri okumadan önce okuyucuların belli bir edebiyat birikimine sahip olmaları önerilir.

Tutunamayanlar'ın Önemi

"Tutunamayanlar", Türk edebiyatında modernizmin en önemli eserlerinden biridir. Roman, bireyin toplumla olan ilişkisi, varoluşsal bunalımlar ve anlam arayışı gibi temaları ele alarak büyük yankı uyandırmıştır. Eser, günümüzde de okunmaya devam edilmekte ve edebiyat dünyasında bir başyapıt olarak kabul edilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır.Okuduktan sonra hayatındaki etkisini göreceksin.Tutunamayanlar öncesi hayatım ve Tutunamayanlar sonrası hayatım diye ikiye ayıracaksın hayatını emin ol.
  • Ben şuan Tehlikeli Oyunlar'ı okuyorum. Bitince Tutunamayanlara başlayacağım. Okuması diğer kitaplara göre daha zor ama güncel romanların monoton üslübundan kurtulmak istiyorsan birebir. Hiç unutmam kitapta nesnesi bir sayfayı aşan bir cümle vardı.
    Sözün özü okumaya değer. Kitapları oldukça dolu ve yoğun. Eğer okumazsan hayatında bir şeylerin eksik kaldığını unutma. Gerçekten abartılmayı hak eden mükemmel bir yazar, haksız mıyım Albayım ?
  • Şimdi kitapta ucuz değilki. Ağır gelirse bekleyecek kitaplıkta. Ve ben bayağı bir bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâm

Şimdi kitapta ucuz değilki. Ağır gelirse bekleyecek kitaplıkta. Ve ben bayağı bir bekleyeceğim.

Hemen hemen tüm kütüphanelerde vardır.Ödünç al ve oku.Erteleme ,okullar açılınca okuyamayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

quote:

Şimdi kitapta ucuz değilki. Ağır gelirse bekleyecek kitaplıkta. Ve ben bayağı bir bekleyeceğim.

Hemen hemen tüm kütüphanelerde vardır.Ödünç al ve oku.Erteleme ,okullar açılınca okuyamayabilirsin.

Ben takıntılı bir insanım Bir kere aldım kütüphaneden kitap ilk sayfaya kaşe basarlar ya o kaşeyi daksillemiştim. Sonra özür dileyip yeni kitap aldım hediye ettim kütüphaneye. Yani ben benim olmayan kitabı okuyamıyorum. Ama bir şey var ağabeyimle değiş tokuş yapıyoruz rahat rahat okuyorum. Galiba herzaman geri götürdüğümde senin olsun dediği için

• Eskı kullanıcı adına bakılırsa sana pek agır gelmemelı ama bazı yerlerde o kadar cok hayalı karakterle ard arda konusuyorkı takıp etmesı zor.ozetle sadece olasılıksız alaycı kus gıbı kıtapları okuyorsan agır olabılır ama konsantre olup dıkkatını verırsen hayatını degıstırecek Turk yazarlardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchyzophreN

Eskı kullanıcı adına bakılırsa sana pek agır gelmemelı ama bazı yerlerde o kadar cok hayalı karakterle ard arda konusuyorkı takıp etmesı zor.ozetle sadece olasılıksız alaycı kus gıbı kıtapları okuyorsan agır olabılır ama konsantre olup dıkkatını verırsen hayatını degıstırecek Turk yazarlardan.

Kullanıcı adıyla mı bir kişiye kitabın ağır gelip gelmeyeceğini yorumluyorsunuz. Dostoyevski çok sevdiğim bir yazar ve sadece Yeraltından Notlar'a bağlanamadım. Sizinde kullanıcı adınız... Neyse Bizim dersanede bir hoca vardı. Sene başladı açlık oyunları, açlık oyunları. boyuna açlık oyunları. Hiç okumadım o kitabı. Olasılıksızıda okumadım.

• çok ağır bir kitap olduğunu söyledi arkadaşım hiç de akıcı değilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

çok ağır bir kitap olduğunu söyledi arkadaşım hiç de akıcı değilmiş

Bende bu forumda gördüm bir arkadaşın edebiyat hocası 4 kere okumuş öyle anlamış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

çok ağır bir kitap olduğunu söyledi arkadaşım hiç de akıcı değilmiş

Bende bu forumda gördüm bir arkadaşın edebiyat hocası 4 kere okumuş öyle anlamış

Ağır bir kitaptır ve kitabın tamamını takip edebilmeniz için iyi bir kültür düzeyiniz olması gerekir.Ama normal bir okuyucunun da rahatlıkla anlayabileceği yerleri vardır.Ben herkesin okumasını tavsiye ederim.Kendimden örnek verecek olursam ilk 100 sayfasını 3-4 kere tekrardan okumuştum.Sıkıcı da bulmamıştım.Bitirdiğinizde çok farklı şeyler göreceksiniz emin olun.

• Bende bu kitabı okumayı düşünüyorum ama bünye kaldırabilir mi bilmiyorum klasikler okuyan birisi değilim çünkü. Ayrıca fiyat olarakta 36 liraymış.
  • Zannediyorum bunu bir süre sonra okuyacağım.Çünkü çok ağır olduğu söylenen ve çok pahalı bir kitap.Benim gibi kitap okurken sıkılma sorununu atlatamamış birisi bu kitabı okuyamaz diye düşünüyorum.Bu sorunumu çözdüğümde okurum herhalde.
    Hakkında yazılanlarda çok harika insan merak ediyor ama benim huyumdur işte.Kitaptan çok zevk alsam çok akıcı olsa bile "off bitsede kurtulsam","ne zaman bitecek","oo daha kaç yüz sayfa varmış" gibi düşüncelere giriyorum.Zannediyorum çok sabırsızım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SchyzophreN

Eskı kullanıcı adına bakılırsa sana pek agır gelmemelı ama bazı yerlerde o kadar cok hayalı karakterle ard arda konusuyorkı takıp etmesı zor.ozetle sadece olasılıksız alaycı kus gıbı kıtapları okuyorsan agır olabılır ama konsantre olup dıkkatını verırsen hayatını degıstırecek Turk yazarlardan.

Kullanıcı adıyla mı bir kişiye kitabın ağır gelip gelmeyeceğini yorumluyorsunuz. Dostoyevski çok sevdiğim bir yazar ve sadece Yeraltından Notlar'a bağlanamadım. Sizinde kullanıcı adınız... Neyse Bizim dersanede bir hoca vardı. Sene başladı açlık oyunları, açlık oyunları. boyuna açlık oyunları. Hiç okumadım o kitabı. Olasılıksızıda okumadım.

Kelam, Dostoyevskı okuyan bırıne cok agır gelmeyecegını dusunuyorum bunun neresı sana sacma geldı anlamadım.Kıtabın neye gore hafıf yada agır gelecegını sanırım benden daha ıyı bılıyorsun o zaman sorum baslıkta gıbı kısa bır cumle kurmak yerıne kendınden ve okuduklarından bahsetseydın daha ıyı yorumda bulunabılırdık.sana yardımcı olmaya calısan ınsanları tenkıt etme bence. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.