Şimdi Ara

TUSAŞ, Mayıs ayında yeni kamikaze İHA ve helikopterlerini tanıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy şu anda #18
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TUSAŞ, Mayıs ayında yeni kamikaze İHA ve helikopterlerini tanıtacak
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Mayıs 2026’da düzenlenecek SAHA EXPO 2026 fuarında yeni bir kamikaze insansız hava aracı ve helikopter projelerini ilk kez kamuoyuna sunmaya hazırlanıyor. Açıklama, TUSAŞ CEO’su Mehmet Demiroğlu tarafından World Defence Show 2026 kapsamında TRT Haber’e yapılan değerlendirmede paylaşıldı.

Demiroğlu, Mayıs ayının başında gerçekleştirilecek fuarın şirket açısından yeni projelerin vitrine çıkacağı önemli bir platform olacağını belirtti. Kamikaze İHA kategorisinde birden fazla ürünün sergilenmesinin planlandığını ancak tüm projelerin mi yoksa bir kısmının mı fuarda yer alacağının zamanla netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, helikopter sınıfında hem insanlı hem de insansız yeni ürünlerin ilk kez duyurulacağını açıkladı.

“AYAZ” ve “ATLAS” isimleri dikkat çekmişti

TUSAŞ’ın yeni kamikaze İHA projesine ilişkin ipuçları daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu’nun internet sitesinde ortaya çıkmıştı. Kurumun veri tabanında “AYAZ Kamikaze Jet İHA” adına ilişkin bir marka kaydı görülmüştü. Aynı platformda “ATLAS” ismi de yer alıyordu ancak bunun hangi proje olduğu belirsiz.

TUSAŞ’ın kamikaze İHA alanındaki çalışmaları, ilk olarak hedef uçak olarak geliştirilen ve ardından ŞİMŞEK turbojet motorlu İHA’ya dönüşen platforma dayanıyor. Bu dönüşümün ardından SÜPER ŞİMŞEK ve ŞİMŞEK-K geliştirilmişti.

Ayrıca Bkz.Yerli GÖKBEY helikopteri Suudi Arabistan’da üretilecek

SÜPER ŞİMŞEK, ANKA, AKSUNGUR ve ANKA-III gibi platformlardan havadan atılabilen çok rollü bir İHA olarak tasarlandı. ŞİMŞEK-K ise önceki versiyona kıyasla daha gelişmiş ve esnek bir yapı sunuyor. GNSS/INS güdümle 500 kilometre menzile ulaşabildiği belirtilen sistem, harp başlığı entegrasyonuna uygun tasarımıyla dikkat çekiyor.

Ancak bu üç platformun tasarım felsefesi yalnızca kamikaze görevine odaklanmıyor. Çok amaçlı kullanım yaklaşımı, onları saf bir dolanan mühimmat sınıfından ayırıyor. Bu nedenle TUSAŞ, başlangıçtan itibaren kamikaze konseptine özel olarak tasarlanmış yeni bir platform geliştiriyor. AYAZ’ın bu kapsamda geliştirilen ilk özgün tasarım olması bekleniyor.

Kaynak:https://turdef.com/article/tusas-to-unveil-new-helicopter-and-kamikaze-uav-in-may
    Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/gundem/tusasin-yeni-kamikaze-ihasi-vitrine-cikiyor-933913.html

• TUSAŞ önce personelini korusun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yok üstteki arkadaş pkk saldırısından bahsetmiş galiba, mühendis ve personel dahil 5 kişiyi şehit etmişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 11 Şubat 2026; 17:27:26 >
    Sende haklısın. Benim kafa geçimde. İşin o kısmı evet kötü. Yeni kuralları var. Ama ne kadar yeterli bilemem. Ve her yerde bunların riski var maalesef. Ülkede normal düzgün ne varki. Bizde sıyırdık. Herşeyi farklı anlıyoruz baksana. Sen uyarmasan anlamayacaktim dostum. Teşekkür ederim

tabi uçak helikopter siha uydu yapan firmaya diyecek başka bir şey bulamayınca böyle acayip mesajlar atıyorsunuz.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • Arap ortaklarına hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Daha yeni gelen haberlere göre “Kaan” savaş jetimizin üretim projesine Suudi Arabistan’dan ortaklık haberleri gelince Suudi basının da sevinç nidaları atar tavırlarını görmeye başladık.

Sanırım üretim ve satış dengesi ikili faktör olarak bakılabilirse iyi gideceği anlaşılıyor.

Endonezya, Suudi Arabistan Kaan jeti ile ilgileniyor.

İspanya Hürkuş Jetini üretim bandından inmeden satın alma ile opsiyonladı.

”Gökbey” helikopterimizin sesleri de duyulmaya başladı. Oradan da bir sürpriz gelirmi bakacağız.

"Suudi basının da sevinç nidaları atar tavırlarını görmeye başladık."

3 kuruşa 5 köfte alan herkes gibi...

reis birşeyleri satmaya çok meraklıysa

damadı ikna etsin, sudiler onun şirkete ortak olsun!

Müthiş yüksek teknolojik işler başarıyoruz.

Ayak seslerinin taaa İrlanda’dan geldiğine yoruyorum.

Sanırım hep tesadüf bunlar!!!

muhtemelen

"adama bak, yerli milli diye ortada gezip,

devletin şirketini araplara satıyor!"

dediklerine de eminim.

Ah şu İrlandalılar…

• Adama diyorum ki hadi evren sonsuz diyorsun o halde yani bari maddede enerjide bilinç olduğunu kabul edin, aman yarabbim onu da kabul etmiyorlar, ama yarabbim gerçekten sahipsiz olmak çok kötü bir şey ama inkar ehli bunu anlamıyor ama tabi Allah'ın sünneti inkar ve iman üzerine kurulu yapacak bir şey yok öyle olunca da aynı şeye baktığımız halde farklı şeyler görüyoruz ama bu da dediğimiz gibi yaratanın sünnetinde kaynaklanıyor imtihan bu şekilde evrende düzen böyle.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • bunlarda mı yerlı mıllı koreli?

Veya bizim tusaş vs bunlarda koreliler mi çalışıyor?

En üstekide Turna serisi değil mi? Almanların daha 1990larda bize verdiği sistemdir.

• A haber kadrolu habercimiz Yasin bey merhaba

Forum donanım olarak sizin 1 kez bir CPU GPU Ram vs haberi verdiğiniz görsek

Anladık şahlanıyoruz İHA Siha uçuyoruz kaçıyoruz

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

SEDA 100 Akustik Atış Yeri Tespit Sistemi’ni önce bize vermişler biz de onlara tekrar mı satarak verdik ki?

SEDA’nın orjinali SYDEA imiş sanırım rivayetlere göre.

Güney Kore uzmanı olarak şu cihaza ve konuya el atmanı beklerdim.

Anlıyorum, Türk üretim sanayiinin ürünlerinin giderek artmaya başlamasıyla gözden kaçırmış olabileceğini tahmin ettiğim için küçük bir destek de bulunmak istiyorum.

TUSAŞ, Mayıs ayında yeni kamikaze İHA ve helikopterlerini tanıtacakbigpara.hurriyet.com.tr
    ASELSAN'ın uluslararası başarısı! SEDA 100 sistemi ile Güney Kore'ye iİhracat
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/aselsanin-uluslararasi-basarisi-seda-100-sistemi-ile-guney-koreye-iihracat_ID1624546/#

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Hocam ortaklık değil. Proje bazlı işbirliği.

TUSAŞ Boeing ve Airbus ile de ufak bir ortaklığı var. Parça üretimi yapıyor.

Büyük ihtimalle bazı alamadığımız ambargo olan parçaların ithalatı için kapıları açmak için hamle. Bazı parçaların orada üretimi olabilir.

Yoksa TUSAŞ hisse satmıyor.

Suudi Arabistan, bir çok Avrupa şirketlerinde hisse sahibi.

İspanya ve Airbus ile hürjet gelişim ve satışı için anlaşıldı.

Maalesef günümüzde tek bir ülke tek başına herşeyi üretemez. Madenler çipleri vs illa ki ithal etmek zorunda.

Endonezya'da ortak üretimi için mühendislik desteği veriyor. İngiltere de bae systems mühendislik desteği veriyor.

İlk defa bir jet uçağı üretimi kolay değil. Bizim gibi bir ülke için.

Çin Rusya desteği ile Kore de ABD desteği ile üretiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aklıma worms armageddon daki kamikaze geldi

kamikaziiiiTUSAŞ, Mayıs ayında yeni kamikaze İHA ve helikopterlerini tanıtacak 

"Maalesef günümüzde tek bir ülke tek başına herşeyi üretemez. Madenler çipleri vs illa ki ithal etmek zorunda."

öyle olmak zorunda zaten.

ben olayın başlangıcında yapılan propaganda

ve gelinen nokta ya takılıyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.