Şimdi Ara

Türktelekom vs MİP iş başvurusu ve Çalışma Alanı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a Arkadaşlar meslek lisesi çıkışlıyım ve 2 yıllık MYO Bilgisayar bölümü mezunuyum. Askerden geleli ortalama 6 ay oluyor geldikten 1 ay sonra kariyer.netteki cv mi düzenledim ve MİP(mersin liman işletmeciliği) tarafından arandım iş görüşmesine gittim 1.5 saat sürdü. Daha sonra olumlu olursa sizi ararız dedi o mevzu öyle kaldı.
    Daha sonra TürkTelekom iş kur üzerinden alım yapıyordu başvurdum sınavlara girdim ve kazandım. Mülakatıda geçtim 3 aydır işe başladım ve devam ediyorum.
    2 Hafta önce MİP den tekrar arandım pozisyonun askıya alındığını ve tekrar görüşmek istediklerini söylediler. Bende telekomda işe başladığımı 8-9 ay sonra kadroya gireceğimi işimi sevdiğimi söyledim ama ısrarla görüşmek istediler neyse fazla uzamicam tekrar gittim görüştüm tekrar aranacaksınız dediler. Olumlu olursa tabii.
    Bugün aradılar...
    ilk 2 ay 1700 daha sonra 1800 lira maaş ile vardiya usulü süresiz sözleşmeli bi teklif sundular. 1-2 saat zaman istedim. Ve reddettim.
    aradan 2 saat geçti İnsan kaynakları müdürü aradı MIPnin 30 küsür kişik gurupdan seçildiğimi. Neden kabul etmedimi ve özel bi soru sordu. Bende işimden menmun olduğumu geleceğinin olduğunu işimi sevdiğimi ve sunduğunuz teklifin şu an ki işimden vazgeçip gelecek kadar caydırıcı olmadını söyledim işkur sözleşmesi bitince kadroya geçememe gibi bi durum olursa tekrar başvuracamı söyledim kapattık.
    TT'da Planlama Teknikeri olarak görev yapmaktayım. Şu an işkur ile 8 ay sonra kadroya geçeceğim.(Geçeceğim diyorum müdürleimle aram çok iyi ve işimi gerçekten iyi yapıyor saygıda kusur etmiyor ve seviliyorum-En azından ben öyle olduğunu düşünüyorum. :D- ).
    Size 2 SOrum olacak ama önce
    İleri seviye donanım , ASP.NET ,HTML ,Javascript SQL .... Bilgim var
    ve
    Telekomda kadroya geçince 1500 civarı maaş +yemek +yol cumartesi pazar tatil not: Telekomda yeni girmiş tekniker ile 10 yıllık tekniker arasında çok ciddi maaş farkı var yani tecrübe ile maaşın artıyor.
    MİP de ise 1800 Net maaş servis ve yemekhane. ve Vardiyalı çalışma şekli haftasonuna denk gelebilir.
    İŞ Tanımları:
    Türktelekom:
    CBS(Coğrafi Bilgi Sistemi) adlı bi programda sahadaki hatların plan ve projesini hazırlamak. Masa Başında çizim yapıyorum yani. ( Programı tam olmasa da iş yapacak kadar ufak ufak sorarak kullanmayı öğrendim ve işimi iyi yapıyor ve seviyorum)
    MPİ:
    Mip de ise ip kamera kullandıklarını ip kamera hakkında bilgim olmadığımı ama öğrenmeyi sevdiğimi söylediğim halde seçmişler :D neyse MİP de ip kameraların kurulumu limandaki bilgisayarların bakımı onarımı yedekler vsvs standart İT Manager. Olarak çalışacağım.
    1. Sizce Hata mı ettim Gitmemekte. Hangisinde geleceğim Daha sağlam ve iyi olur_?
    2. Tekniker olarak harita programı kullanmaktayım Telekoma Özel bi program ve Bir Tekniker olarak hangi Programı öğrensem daha iyi olur yani haritacılıkta en kullanışlısı hangisi corel mi autocad mi Hangisini öğrenmeliyim. ?


    Ayrıca SOn günlerde DGS ye girip mersin univ. yada özel bi ünivde (devamsızlı dert etmeyecek) 2 yıl daha okuyup bilgisayar mühendisliğine tamamlamayı kafaya koydum. Eğer Gerçekten istersem ki bu aralar istiyorum başarırım.Müh. Olursam Telekomda maaşım direk 3-3,5-4 civarı olacak.

    Yorumlarınız gerçekten çok önemli lütfen Fikirlerinizi paylaşın Sorularıma cevap verin kafam allak bullak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB38AB417 -- 19 Temmuz 2016; 0:22:24 >







  • Not: Telekomda Meyaz Yakalıyım :) Masa Başında Beynim İle çalışıyorum
    .MİP de ise Hem beyin hemde fiziki olarak çalışacağım....
  • up
    arkadaşlar yokmu kimsecikler???
  • Eğer aradaki 300 tl ye o fark kapanacak kadar muhtaç değilsen ve dediğini yapacak biriysen telekom mantıklı görünüyor.Ve tabi masa başı çalışmanın masa başı+fiziki çalışmayla arasında çok büyük bir fark varsa senin için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhakkik

    Eğer aradaki 300 tl ye o fark kapanacak kadar muhtaç değilsen ve dediğini yapacak biriysen telekom mantıklı görünüyor.Ve tabi masa başı çalışmanın masa başı+fiziki çalışmayla arasında çok büyük bir fark varsa senin için...

    Hocam oncelik cevap icin tesekkurler. Tabiki aradaki 300 lira möhim degil. Zaten reddettim ama 30 kusur kisiyle gorustuklerini ve bu kisiler icinde benim secildigimi soylediler ik mudurunun arayip islarla calismak isteriz sizle demesi de bi garibime gitti. Su an teleomda 4. Ayim isim rahat biraz kafa yoruyor ama olsun. Peki diger soruma cevap verebilecek olan kimse yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekoma girersen akk ye bir el at qnq

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProfesörCan

    Türk Telekoma girersen akk ye bir el at qnq

    Girdim zaten çalışıyorum ama benim yapabileceğim bişi değil :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki kendi internetinize müdahale edebiliyormusunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk telekomun mali durumu nasil isten cikarmalar masraf azaltmaya calismalar falan var mi yoksa yeni bir alanda yatirimlar yada varolan sistemi gelistirmek genisletmek icin yeni projeler filan var mi. Yani sence iyiye mi gider kotuye mi gozune carpan birsey oldu mu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telekom çalışanlarına internet ve tivibu indirilimli yada ücretsiz diye biliyorum.onu da hesaba kat.
  • İşten çıkarmalar yok aksine büyümeye ve güçlenmeye gidiyor.
    Evet tivibu internet vs ücretsiz.
    Kendi internetine müdahale derken ? Sorunlarda tabi daha hızlı müdahale edebiliosun ama akk nı yükseltmek gibi vs işlemler yapamıyorsun.
  • anlamadığım nokta

    telekomla cbs ne alakası var ? cbs dediğimiz şey bildiğin haritacılık

    hadi onu geçtim

    bilgisayar mezunu adamla cbsnin ne alakası var

    telekomun csb ile ne işi oluyor ki bilgisayarcı adam haritacılık yapıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Dillinger.

    anlamadığım nokta

    telekomla cbs ne alakası var ? cbs dediğimiz şey bildiğin haritacılık

    hadi onu geçtim

    bilgisayar mezunu adamla cbsnin ne alakası var

    telekomun csb ile ne işi oluyor ki bilgisayarcı adam haritacılık yapıyor ?

    CBS Coğrafi bilgi sistemi. Bilgisayarcı elektronikçi elektirkçi haberleşme yani bilişim üzerine ne varsa daha doğrusu ne kadar tekniker varsa Alıp CBS eğitimi veriyorlar. Sahadaki hatlar kablolar nasılsa bunlar cbsye işleniyor ve sistemle senkronize çalışıyor.
    Yani google maps gibi bi harita üzerinde binalara yeni hat çizimi yapıyorum. Çok zor bi iş ama zevkli :)
  • Haaaa ne kadar tekniker varsa alıyorlar derken şöyle 20 kişi alıyorsa bunların 2-3 ünü fiber birimine diğer bi grubu santrale felan felan yani Elektrikçileri mesala enerjiye verdiler. Benim ASP:NET sql vs bilmemden dolayı yazılımlarla arası iyi CBS programını çabuk öğrenir diye planlama birimine aldılar. Yani Ben Öle düşünüyorum. Çünkü grupdan sadece ben planlama birimine alındım. Kısa sürede CBSyi öğrendim ve ilk 15-20 günlük bocalamadan sonra iş yapmaya proje çizmeye başladım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB38AB417 -- 25 Temmuz 2016; 12:40:36 >
  • Büyük hata yapmışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıghtman

    Büyük hata yapmışsın.

    sebeb ? Biraz açar mısın kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.