Şimdi Ara

TURKSAT KABLONET'TEN TTNET FİBERE GEÇMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 1 aydır Turksat kablonet üyesiyim. Genel olarak hizmetten, hızdan vs. memnunum fakat aldığım günden bu yana sorunlu olan bir konu var; yurtdışı hız düşüklüğü ve yüksek ping sorunu.

    Paketim 24 mbps ve kablosudan 22 23 mbps civarında hız alıyorum günlük hayatta, youtube facebook vs yerlerde problem yok fakat oyun oynarken veri
    kaybı(clash royale) ve iptv de sürekli donma problemim var. aynı hizmeti avea 3g ile sorunsuza yakın alırken kablonette aşırı sıkıntı yaşıyorum. yurtiçi 22-23 mbps olan hızım yurtdışı serverlerda 2-3-5 mbps seviyelerine düşüyor ve yetersiz geliyor. Defalarca arıza kaydı açıp teknik ekip gelmesine rağmen, şikayet kaydı açmama rağmen düzelmedi. şikayet kaydını hız normal sıkıntı yok diyorlar ama çağrı merkezi elemanı bile dalgalanma var hatta sıkıntı var diyor. Bu yüzden sağlayıcıyı değiştirmek istiyorum.

    Superonline fiber bölgemde yok fakat TTNET fiber var 35mbps 100 GB AKN'li pakete geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikirleriniz ne olacaktır? Yardımlarınızı bekliyorum.







  • Binaızdaki kabinin modeli nedir ? Ayrıca 100Mbps 50GB AKN'li paketi tavsiye ederim AKN sonrası hız 24Mbps

    Not: Bu tarife Türk Telekom'a ait Turksat'a değil yanlış anlaşılma olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 20 Eylül 2017; 1:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabinin modelini bilmiyorum ama bina 1 yıllık yeni bina o yüzden belki siz bir tahmin yürütebilirsiniz. Sadece fiber desteklediği bilgisini aldım çağrı merkezinden birde laf arası 50 yi alır dedi bu 100'ü alamaz demek olur mu bilmiyorum.
    50mbps 50 gb da uygun aslında akşamdan akşama eve gelen 2 kişiyiz 50gb bize yetebilir. fiberi tavsiye edermisiniz?
  • birde ankara yenimahalle şentepede 64 dairelik bir site oturduğumuz yer. bilgi açısından sanırım müstakil ve site olması etkiliyor.
  • Onur kardeşim merhaba öncelikle 25 mbit 150 GB kullanıyorum paket olarak. 23 24 civarı speed testlerde cıkıyor dedigin gibi yurt içi hizmetlerde sıkıntı yok ancak yurt dışı hizmetlerde sorun bendede mevcut. ip tv de ufak benden dolayı anlık donmalar yaşanıyor. iş yerimde 100 üstü mbit bağlantım bunlardada izledigimde hiç bir sorun yaşamadım yani benden kaynaklı ve çözümü yine kurumsal.

    Bunu şuan şikayet vs ile düzeltemiyoruz genel bir problem sanırım Fiberdede pek fark yok yurt dışı hatların yani anlıcagın çözüm şuan beklemek :)
  • geçen gün akrabamın evinde vodafone adsl ile denedim. 8 mbit normal hızlar var avrupaya speedtest yapınca yine 7 8 arası birşey çıktı. yayını açtık izledik çok nadiren donma oluyor ki ona razıyım. az önce de beni ip bloğundan çıkarın dedim bakalım çıkaracaklar. en olmadı belki birde statik ip yi denerim. daha da olmazsa fibere geçerim sanırım.
  • Kablonette zaten direk statik ip veriyorlar diye biliyorum en azından benim ip 2 yıldır aynı.

    Edit: ip bloğun ile alakalı olabilir. Benim testlerim şu şekilde
    Testler wifi ile yapıldı. (netmaster zn modem ekstra router yok)

    Athens gr:http://www.speedtest.net/my-result/a/3220149362

    İzmir :http://www.speedtest.net/my-result/a/3220154684



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 19 Eylül 2017; 18:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Macera arama derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @onur;

    Senin şikayetlerin aynısını bende yaşıyorum kaldıki 100MBPS down ve 4MBPS upload üyeliğim var kablonet de, esas konuya gelirsek seninde anlattığın gibi online oyun ve iptv de sıkıntılar var bu yüzden bende TT nin VDSL bağlantılı netine geçmeyi düşünüyorum çünkü benim oturduğum yerde SOL nın fiber alt yapısı yok geçen aradım SOL u bana 65 ve 50MBPS hız verebileceklerini ama bunun kesin olmadığını söylediler TT tarafında ise benim evimin 25-30mt ilersinde TİP7 kabin var ve kabin aktif çalışıyor TT tarafındada bana 80MBPS alabilirsin diyorlar bende ne yapacağımı şaşırdım kablonet tarafında taahüdüm bitti ve yeni bir SS ile devam etmek istiyorum lakin nelerle uğraşıyorum anlayacağın işin içinden çıkamadım henüz eğer bir çözüm bulursam burdan haberdar ederim bu sıkıntıları yaşayanları, ne diyeyim hepimize kolay gelsin bu memleketde internet hakkaten dert......
  • onur_0304 O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun hangi ip havuzunda olmanda ara cgnden cik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Eğer bina tesisatıniz sağlamsa vdsl ile gayet güzel performans alabilirsiniz.



    Superonline biraz zor olur ama Türk Telekom, türk.net ya da netspeed deneyebilirsiniz. Superonline vdsl paketleri 100 liradan başlıyor çünkü limitsiz paketleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oynadığın oyunda oyun olsa clash royal nedir allah aşkına, macera arama delikanlı, ttnet adamı vazelinsiz öper. 2 sene taahhütü de dayayıverir üstüne sonra acısı çıkmaz.
  • O akşam 100 lük havuzdan çıkmak için 2 müşteri temsilcisi kayıt aldı ama çıkarmadılar. Sorunun ip bloğunda değil dediler. Sonra statik ip aldım ve problem aynen devam etti. Yani verim %10 dan %20 ye çıktı ama sorun çözülmedi. Bugünde hattımı iptal edip ttnet ffibere başvuru yaptım. Haftaya salı kurulum yapılacak o zaman ne olduğunu da tekrar yazarım. Fikirleriniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusesss

    oynadığın oyunda oyun olsa clash royal nedir allah aşkına, macera arama delikanlı, ttnet adamı vazelinsiz öper. 2 sene taahhütü de dayayıverir üstüne sonra acısı çıkmaz.

    Aslında clash royale çok problem değil bi şekilde çözülüyor. Asıl sıkıntı iptv yayınlarının donması. Her neyse fena olmadı en kötü ihtimalle 24 mbps hız yerine 50 mbps fibere geçmiş oldum. Tivibuda 1 lira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur_0304

    O akşam 100 lük havuzdan çıkmak için 2 müşteri temsilcisi kayıt aldı ama çıkarmadılar. Sorunun ip bloğunda değil dediler. Sonra statik ip aldım ve problem aynen devam etti. Yani verim %10 dan %20 ye çıktı ama sorun çözülmedi. Bugünde hattımı iptal edip ttnet ffibere başvuru yaptım. Haftaya salı kurulum yapılacak o zaman ne olduğunu da tekrar yazarım. Fikirleriniz için teşekkürler.

    doğru bir tercih yapmışsın bağlantın olduğu zaman burdan banada haber verirsen sevinirim çünkü bende iss arayışındayım.
  • Dün akşam itibariyle TTNET Fibere geçtik. FTTC T11 dedikleri bağlantıdan sanırım eve zyxel modem verildi. 50 mbite kadar olan bağlantım 40-43 arası hız veriyor.yurtiçi pingim 8-9. SNR değerlerim 35-36. yurtdışı pingim yunanistan taraflarında 90-100 hız 25mb-35mb arası. Asıl mevzuya gelirsek IPTV şimdilik donmuyor. Daha yoğun bir dönemde denemeler devam edecek şuan için bir sıkıntı yok.

    İşin garip tarafı dün bir arkadaşımın evine gittim. Kablonet 24MBite kadar olan paketinde speedtest 25 mb hız verdi saat 21.00 sularında. modemine girdim 100 lü blokdaydı. IPTV'yi denedim 5-10 dk donmadı. Kafam karıştı biz mi çok pimpirikleniyoruz da açmıyo şans işi mi yoksa dönemsel bir takılmaya mı geldim? Sonuçlar bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_0304 -- 27 Eylül 2017; 10:50:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.