Şimdi Ara

Türksat 4A dan 4K TEST YAYINI [SS GELDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevindirici haber 4k tvler pahalı ama downsampling diye bir olay var 4k görüntü 1080p ye düşürülebilir (4k televizyonu olmayanlar için) yani yayın bize 4k gelir ama biz 1080p ye düşürülmüş haliyle izleriz(daha keskin görüntü olur standart 1080p'ye göre) BENCE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmitekibi

    Dahili uydu alıcılı tv maalesef açmadı. ses var görüntü yok

    uydu alıcılar DVB-S2 olsa bile H.265 yani HEVC codec içermediğinden açamıyorlarmış...
  • Özendirmeyin abi şu 4k yı.daha geçen gün diyodum hdler beleş olur ama biz 4k seyretmek için platformlar yollar ararız diye.para çarkı bu.az dik duralım adam gibi altyapı olsun.sonra alırız 4k yı bilmemneyi.baştan zıplıyoruz parayı saçıyoruz sonra özelliklerini kullanamıyoruz.3 sene önce aldığım led şimdi hakkını yavaş yavaş veriyo.hdler beleş olmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdlerin keyfini en az 3 sene sürmemiz lazım bu arada birçok kanal hd ye geçmesi lazım. TV lerde 4k yaygınlaştığına göre sıra uydu alıcılarına geldi sanırım 2015 4k uydu receiver üreticilerinin başlangıç yılı olur. 2015 te yine uydularda 5-10 4k yayın teste başlar. 2016,2017 tanıtım satış yılları olur ve Türkiyede ulusal kanallarda belki 2018 de 4k kanal bulabiliriz.
  • yurt dışının gözünü seveyim yayın kalitesinden bile çalmıyorlar. bizdekiler neresinden kıscaklarını şaşırmışlar. Yurt dışı yayınlara bakında azcık utanın ey Türk medyası sana söylüyorum. hırsızlık damarlarınıza işlemiş. vatandaşa SD görünümlü HD yutturmaya utanmıyomusunuz. siz şimdi de HD görünümlü UHD yaparsınız. sonra da sadece bizde var diyip vatandaştan para dilenirsiniz. Ayıp ayıp çok ayıp...




  • muticoo kullanıcısına yanıt
    bence onlarda suç yok .yolunmaktan hoşlanıyor millet.
    Dandik bir süper ligimiz var bunun için aylık en az 50 lira verecek para babaları varsa bırak digital platformlarda en iyi bildiği işi yapıp kaz yolmaya devam etsin.Bence problem yok para verenler düşünsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muticoo

    yurt dışının gözünü seveyim yayın kalitesinden bile çalmıyorlar. bizdekiler neresinden kıscaklarını şaşırmışlar. Yurt dışı yayınlara bakında azcık utanın ey Türk medyası sana söylüyorum. hırsızlık damarlarınıza işlemiş. vatandaşa SD görünümlü HD yutturmaya utanmıyomusunuz. siz şimdi de HD görünümlü UHD yaparsınız. sonra da sadece bizde var diyip vatandaştan para dilenirsiniz. Ayıp ayıp çok ayıp...

    +1




  • Kardeşim sende haklısında, bunları denetleyecek bir kurum yokki. Adamlar ondan yoluyor. Ben kendi ulusal kanalımı hd izlemek için para veriyorum ya! Komediye bakarmısın. Niye bir denetim yok. Standart yok. Sözde bir kurum var oda şikayetle ceza veriyor. Acizliğe bakarmısın. Niye çünkü denetleyecek adamı yok.. Yok yok bu Türkiye' de
  • 3-5 yıl önce hd tv ler çıktığında türkiyede bir çok kişi hd kanalmı var diyordu..şimdi bakıyorum o kişiler şimdi türkiyede 4k yayınmı var diyor..ama 4k tv yi alanlarda ilk onlar oluyor..
  • muticoo kullanıcısına yanıt
    iyi de denetleseler ne olacak sonuçta aydın doğan çıkıp diyecek kanald benim kanalım size ne oluyor ister HD yi ister SD yi şifreleri yaparım der bir şey diyemeyiz.
    Önemli olan örgütlü toplum olmaktır.Eğer millet D smart almazsa bunlarda öyle sağ gibi kalır.Ama bizde örgütlü toplum yok.
  • Kesinlikle sana katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    örnek video youtube de ilk burada http://youtu.be/5QXAS9qIgMI
  • 50" ve altı tvler için 4K çok gereksiz. 1080p olsa yeterli. Çünkü 1080p üstü olsa bile aradaki kalite farkını kimse algılayamaz göremez. Gün geçtikçe evler küçüldüğüne göre 4K TV almak hiç bir zaman mantıklı olmayacaktır. (100 metre kare salonunuz yoksa )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drgripin

    3-5 yıl önce hd tv ler çıktığında türkiyede bir çok kişi hd kanalmı var diyordu..şimdi bakıyorum o kişiler şimdi türkiyede 4k yayınmı var diyor..ama 4k tv yi alanlarda ilk onlar oluyor..

    tayyipçi alert
  • ne demek istediniz anlamadım.
  • bari burda yapmayın arkadaş ya
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Valla bizde diziler bildiğimiz DSLR fotoğraf makinesi ile çekiliyor. Şaka gibi. Sd de iş görüyor da, iş hd'ye gelince çuvallıyorlar.
    Elin gavuru onbinlerce dolarlık makineyle çekim yapar, bizimkiler en babası 2-3 bin dolar olan makinelerle çeker. Farkımız bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Şubat 2015; 23:44:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Valla bizde diziler bildiğimiz DSLR fotoğraf makinesi ile çekiliyor. Şaka gibi. Sd de iş görüyor da, iş hd'ye gelince çuvallıyorlar.
    Elin gavuru onbinlerce dolarlık makineyle çekim yapar, bizimkiler en babası 2-3 bin dolar olan makinelerle çeker. Farkımız bu.

    Daha pahalı makinesi olan arkadaşlarım var. Onlarla görüşeyim de dizi çekelim.

    Türk milletini entrikaya, yalana dolana alıştırdılar zaten.

    Bir tane de biz çekelim parayı kaldıralım.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    heh şöyle konuya dönelim
    dibine kadar haklısınız valla, 1000 tl lik body e geniş açı lens takıp tv programı çekiyorlar..
    tamam bütçen yetmiyor desek, bari düzgün bir şekilde montajlayın, efekt felan koyun ne bileyim
    adam color correction bile yapmıyor, onu geçtim stabilizasyon yap da aksiyon kamerası gibi izlemeyelim dram dizisini.
  • İyi günler donanım habere şimdi üye oldum .benimde 4k hakkında sorum olacak.
    şöyleki:LG 42UB820V bir tv aldım trt 4k yayınları var ben sadece ses var net olarık ama görüntü yok tv.den mi kaynaklanır yada henüz deneme yayını olduğu için sadece ses yayınımı var bu satın aldığım tv 4k yayınını destekliyor biliyorum cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.