Şimdi Ara

turknet vdsl yapa sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • edit: millenicom'a geçiş yapmış bulunmaktayım. internet değerlerim şu şekilde.https://www.speedtest.net/result/8040027125



    bulunduğum bölgeye yeni altyapı çalışması yapıldı ve vdsl-fiber desteği geldi. eskiden adsl vardı sadece.
    türknete geçiş yaptığımda 16mpbs adls2 (vae) paketi tanımlanmıştı fakat şuan 100mbps'e kadar sınırsız paket tanımlı(yapa). aslında sorunda burada başlıyor.

    adsl iken 15mbps'e kadar rahat bir şekilde alabiliyordum fakat yapa olduktan sonra 10u geçmiyor bile.destek kayıtlarını açtım fakat bir çözüm bulunmuş değil halen daha.

    destek ekibi santrale 1752 metre uzakta olduğumu ve altyapı bakır olduğundan bu hızları alıyorsunuz diyor.

    fiber kutuları evimin 20 metre yakınımda. ne yapmam gerekiyor? olmadı millenicom'a geçiş yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih5343 -- 14 Şubat 2019; 18:11:47 >







  • vae destekli iss geç. yapa beş para etmez bir sistem.turknet yapa ile tam saçmaladı,yapa sadece santrale 500'ye kadar uzak olanların işine yarar.turnet saha dolaplarına yapa istese bile koyamaz,böyle bir hakkı yok.
  • millenicom müşteri hizmetleri 77mpbs'e kadar alabilirsiniz vdsl boş port gözüküyor diyor. %20 kayıp yaşayabilirsiniz diyor ama. bu değerler bile yeterli.
    fakat türknet gibi olmasından korkuyorum. tt altyapısı kullandığı içinde biraz çekimserim açıkcası.fakat hizmetleri iyi diye okuyorum.
  • turknet doğru söylüyor, yapada santrale kadar bakır kablodan internet veriliyor, yakınına vdsl kabini konulduysa başka firmadan vdsl2 alabilirsin.
    türknete mesaj at, vae vdsl2 hizmete geçiş yapmak istediğini söyle, kabul etmezlerse yolla iptal dilekçesini, vdsl veren başka firmaya abonelik başvurusu yap.
    20 metre diyorsan düzgün bina içi kablolama varsa 100mbps çok rahat alırsın.
  • Merhaba, YAPA santrallerimiz içerisinde yer alan kullanıcılarımıza alabilecekleri maksimum hız değerlerini verebiliyoruz. Arkadaşlarım sizin VDSL hızları ile neden bağlantı gerçekleştiremediğinizi aslında açık bir şekilde size söylemişler. Bağlı olduğunuz santralinize uzaklığınız 1752 metredir. Altyapı kablolarınız bakır ve eski olmasından dolayı bu hızları alıyorsunuz.
  • Fiber dolap dediğiniz gibi 20 metre yakında ise 100Mbps alabilirsiniz. Tahmini kaybı söylemişler. Ancak dolap yeni. Ki biraz daha para koyup bakır kabloyu da yeniletirseniz tertemiz olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Sorunun bulunmasında hem fikiriz zaten orada sorun yok. Bakır kablolar 100mbpse e kadar iletim sağlayabiliyor zaten, uzaklıkla ters orantılı şekilde tabiki. bakır kabloda olsa bina tesisatındaki kablolar yeni. Çözüm olarak bir şeyler sunulmasını istedim fakat santrale olan uzaklık ve altyapı kelimelerinden oluşmuş cümleler var sadece. Eğer vdsl vae geçiş için bir şey yapmam gerekiyorsa lütfen söyleyin, eğer yok ise iptal ettirmek durumunda kalacağım malesef. Turknet’ten memnundum fakat bu durumda ihtiyaçlarımı karşılayacak farklı bir iss geçmek durumunda kalacağım.
    Teşekkürler ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.