|
Yakın zamanda adresime hayırlısı ile Gigafiber gelirse, artık 15 yıllık SansürOnline eziyetimi bitirmeyi planlıyorum. Turkcell inatla müşteriye PPPoE bilgilerini vermiyor. Yani kendi router'ınızı kullanmanıza izin vermiyor. Eskiden "inspect element" ile kolayca PPPoE şifresi alınabiliyordu. Sonra onu engellediler. Şifrelemeye başladılar. Şimdi kendi kendinize MiTM attack yapmanız gerekiyor ki şifrenin hash halini havada kapıp, güçlü bir GPU ile kırabilmek için. Ayrıca kendi verdikleri modemleri size zorla kullandırıp her ay 250 TL gibi bir ücret alıyorlar. Ve bu verdikleri modemi 8750 TL olarak biçmişler. (Bu dediklerim her paket için geçerli ama verdiğim rakamlar sadece yeni simetrik 1000 Mbps paket için geçerli, diğer paketlerde de gene aylık ücret oluyor, tam rakamları hatırlamıyorum ama bildiğiniz soygun, istemediğiniz bir şey için her ay haraç) Sonra bu da yetmedi, kendi modeminizi PPPoE bilgileriniz ile kullansanız bile artık bağlıntıyı onların verdikleri modemin WAN MAC adresi ile teyit etmeye başladılar. Yani onların WAN MAC adresini kendi modeminizin WAN MAC adresine klonlama yapmadan internete erişemez hale geldiniz. Bu da yetmedi, artık VLAN ayarlarıyla bile oynamaya başlamışlar duyduğum kadarıyla, tabii bu daha benim başıma gelmedi. Mevcut olarak 100/20 Mbps FTTB kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla SOL, FTTH sistemlerde iki kurulum yapıyor, ya ONT ve modemi ayrı veriyor. Ya da ONT gömülü modem veriyor. Birinci senaryado bildiğim kadarıyla halen kendi modeminizi kullanmanız mümkün. Çünkü ONT ayrı bir cihaz. ONT'ye sadece fiber geliyor, sonra ondan kendi modeminize normal ethernet giriyor. Bu senaryoda sıkıntı yok. Ama ikinci senaryado ONT gömülü olduğu için böyle bir şey mümkün değil. Maalesef onların verdiği modemi kullanmanız gerekiyor. Veya internetten ikinci el SOL'un kullandığı bir ONT alıp öyle kurmanız lazım, ama bunun da garantisi yok. (MAC adres veya seri numara uyumsuzluğu gibi bazı şeyler okudum, ne kadar doğru bilmiyorum) Uzun lafın kısası: TürkNet PPPoE bilgilerini veriyor mu? WAN MAC adres kayıt etme gibi bir durum söz konusu mu? VLAN ayarlarını hiçbir ISS'in görmediği gibi absürt ayarlıyor mu? ONT ayrı mı geliyor yoksa ONT gömülü modem mi geliyor? (ONT gömülü ise bridge mode lazım, ben de bunu istemiyorum şahsen) IPv6 var mı? Var ise prefix kaç? Statik IPv4 almak mümkün mü? Evet ise IPv6 ile eş zamanlı kullanılabiliyor mu? (SOL'da bu eşzamanlı mümkün değil, ya CGNAT IPv4 + IPv6, ya da sadece statik IPv4 mümkün) IPv4 için CGNAT var mı? Frankfurt serverlarına İstanbul ping'i nasıl? Cloudflare DNS kullanınca Frankfurt veya Budapest'e mi bağlanıyor, yoksa İstanbul'a mı? (SOL'da kasıtlı yönlendirme var) Packetloss var mı? Prime time sırası kasıtlı yavaşlatma ve bant daraltma var mı? Sorum Gigafiber için geçerli. Ama diğer sorularım için VDSL ile kurulum aynı ise her cevaba açığım. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 14 Mart 2025; 10:7:47 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt