Şimdi Ara

Turknet taşıma sonrası mevcut VDSL portuna güvence vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki ay Turk Telekom hattımın taahhüdü bitiyor. Şu anda VDSL'de 100Mbit kullanıyorum ve büyük ihtimalle yeni tarife 150TL'den fazla olacak diye daha uygun bir firmaya geçiş yapayım dedim. Turknet'in alt yapı sorgulama sayfasına baktığımda benim adres için maksimum verilebilecek hız 16Mbit gözüküyor. Anladığım kadarıyla bulunduğum bölgede vdsl portu kalmamış. Neyse içimden nasılsa port değişikliği olmayacak ama yine de teyit edeyim dedim. 0 850 288 80 80 den müşteri hizmetlerini aradım.

    Sorduğum soru, hattımı kapatmadan size taşırsam vdsl portumu kaptırırmıyım, hızım yine 100Mbit olmaya devam eder mi oldu?

    Aldığım cevap, hattınız 16Mbit destekliyor oldu. Hanımefendi, şu an zaten vdsl abonesiyim hızım da 100Mbit, hızım mı düşecek bu durumda dediğimde. Büyük ihtimalle cevabını aldım. Peki dedim, @TurkNetDestek size kolay gelsin.


    Sonra başka bir firmayı aradım. Aynı soruyu sordum ve aldığım cevap, port değişikliği olmayacağı için vdsl hattınız devam eder oldu. Şimdi benim yerimde olsanız Turknet'e geçermisiniz? Bana geçiş öncesi, hali hazırda 4 senedir kullandığım VDSL portumun güvencesini dahi veremiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 24 Ekim 2020; 17:42:58 >







  • Aynı durumun tersini yaşıyorum Bende türknet'ten ttnet'e geri dönüş yapayım dedim ama aynı saçmalıkla karşılaştım. Bende konu açtım ama milletin benzer sorunları olmamış herhalde. https://forum.donanimhaber.com/vdsl-yok-sorunu--146128128#146129480

  • Musty28 M kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Farkındaysan etiketleme rağmen @TurkNetDestek cevap bile yazmadı. Hattı kapattırmadan nakil yaparsanız sıkıntısız geçersiniz diye sürekli reklam yapıyorlar ama kazın ayağı öyle değil. Ucuz bir servis sağlayıcısına geçeceğim derken VDSL portunu kaptırıp ADSL ile takılmak var işin ucunda. Ondan sonra aylarca boş port beklerken 16Mbit hızında takıl dur. Hele ki benim gibi yıllardır 100Mbit alıyorsan tam facia  


    Bu arada netspeed'e baktım orada da hızım 85Mbit gözüküyor ve açıkca port yok diyorlar. Dolayısıyla önceki mesajımda belirttiğim, geçişte sorun olmaz diyen firmaya güvenip taşıma işlemi yapmayacağım (Firma millenicom idi). çünkü gözüken şu ki, üç gün sonra hızım 16Mbit'e düşünce kusura bakmayın deyip iki firma topu birbirine atacak. Olanda bana olacak 





  • Enyalius E kullanıcısına yanıt

    Yeni bir abonelik başvurusu yaptın mı? diğer operatörlerde olabilir bi dene bence.

  • Merhaba, altyapı sorgusunda 16 Mbps çıkıyorsa 16 Mbps' te geçişinizi yapabiliriz. Sonrasında boş port olması durumunda VDSL geçişinizi yapabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.