Şimdi Ara

Türknet sonunda bağlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eylül 17de başvurduğum türknet çok şükür bugün gelip bağladılar interneti. Her ne kadar bağlanana kadar canım çıksada şuanda gayet memnunum maşallah.
    17mbps indirme (altyapı sorguda 13 diyordu) 1.88 yükleme ve 40ms ping ile ttnetten sonra çağ atlattı nerdeyse. Saniyede 2mb hız sunuyor.
    Yalnız aynı caddede adamlar türknetten 75 mbps hız alıyor görünürken ben 17 bu fark neden oluşuyor bilen var mı?

• .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem arayüzünden hat değerlerinizi atar mısınız?
  • url=https://hizliresim.com/AzaPjB]
    [/url

İyi mi hocam bu değerler? Yorumlayabilir misiniz?

Bu arada vdsl imişim mutlu oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 10 Ekim 2018; 21:03:25 >
  • Yapa altyapısında olabilirsin 75 alanlar tt saha dolabına bağlıdır yapa santraline uzaksındır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • king56 K kullanıcısına yanıt
    altyapı geliştikçe ben de o hızlara ulaşabilir miyim?

• YAPA'da mısınız yoksa VAE'mi hocam? Online işlemler > teknik bilgiler kısmında yazar. YAPA ise karşısında EVET yazar.

Bu arada değerler idare eder. 15mbps civarı alınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet yapa.

Yani kopma falan yaşamam değil mi santrale de çok uzak değilim? Ttnette çok çektim bu değerler bozuk olduğu için kopma sorunundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 10 Ekim 2018; 21:10:45 >
  • O zaman santrale uzaksınız ve alabileceğiniz max hız bu kadar hocam. İç tesisat ne alemde? İç kablolar ve modem kabloları vs. eski ise yeniletmeyi deneyebilirsiniz. Ya da sıfırdan ankastre kutusundan daireye cat6 kablo çektirebilirsiniz. Bu da hız artışı sağlayacaktır ama tabii şuanki iç tesisat eskiyse, kabloda çok fazla ek, kopuk vs. varsa.
  • Bu şekilde hiç artmaz yani hız öyle mi? Altyapı geliştikçe artacağı yazıyordu çünkü
    İç tesisat eski mi değil mi nasıldır hiç anlamam ev kira zaten.
    Net kopmasın 16 hız yeter bana ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 10 Ekim 2018; 21:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKullanıcı Adı

Bu şekilde hiç artmaz yani hız öyle mi? Altyapı geliştikçe artacağı yazıyordu çünkü
    İç tesisat eski mi değil mi nasıldır hiç anlamam ev kira zaten.
    Net kopmasın 16 hız yeter bana ya
    Aynen bu şekilde zaten alabileceğiniz en yüksek hızı alıyorsunuz. Dediğim gibi ankastre kutusundan modeme sıfırdan temiz kablo çektirmek hat değerlerini yükseltebilir ama sizin bileceğiniz iş. İç tesisatta sorun olup olmadığını anlamak için modemi direk ankastreye bağlayıp hat değerlerine bakmak gerekiyor. Değerler büyük ölçüde düzelirse demekki iç tesisatta sıkıntı vardır. Ama tabii bilgim yok demişsiniz o yüzden bulaşmayın 16mbps yetiyorsa :) Hayırlı olsun tekrardan.
  • Teşekkür ederim. Eğer kalıcı şekilde bir yere yerleşirsem bunlarla uğraşabilirim. Ama şuanda 16 yeterli.
    Bir de şu alım gücü ve snr marjı çok düşük değil mi?Ttnette gönderme 6 indirme 7-8 civarındaydı sürekli kopuyordu. Bunda da 5.8e 14.5 her an kopabilir gibi duruyor valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 10 Ekim 2018; 21:41:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKullanıcı Adı

Teşekkür ederim. Eğer kalıcı şekilde bir yere yerleşirsem bunlarla uğraşabilirim. Ama şuanda 16 yeterli.
    Bir de şu alım gücü ve snr marjı çok düşük değil mi?Ttnette gönderme 6 indirme 7-8 civarındaydı sürekli kopuyordu. Bunda da 5.8e 14.5 her an kopabilir gibi duruyor valla.
    Benim hızım normalde 27-28mbps civarı. 35'e çıkarmak için modem ayarlarından SNR değerini 5-6db seviyesine çekiyorum. Herhangi bir kopma yaşamadım şimdiye kadar. Tabii çok oynak hatlarda kopma yapabilir.

Download SNR 4db altını gördüğü zaman zaten kopuyor. Bu yüzden 5 altını görmediği sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çok oynak bir hattınız yoksa.

Sizinde zaten attığınız resimdekine göre download snr 7.9, upload 7.4 olarak gözüküyor. Bu şekilde kopma olmaması lazım.

• Anladım hocam. Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.