Şimdi Ara

Turknet profil degistirse vdsl hiz artar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar daha once bi konuda sozu edilmisti oradan aklimda kalmis merak ettim bu konuyu. Turknet biliyorsunuz yapada sozde 100 mbite kadar hiz veriyor. Ornegin ben santrale 350-400 metre mesafedeyim alabildigim hiz 48-50 fakat o bahsi gecen mesajda profil degisikligi olsa (30a yada 35b idi galiba) daha yuksek hizlar alinabilir gibi biseyler okumustum. benim gibi mesafelerde olanlar daha yuksek hizlari alma imkanlari olur mu boyle bir sey var mi? Yada ne olursa alinabilecek hizlar yukselir? Cunku teoride vdsl 1000 mbit hiz alinabiliyor hatta avrupada 200-300 mbit hizlarda var vdsl ile. Bizde neden 100 mbite kadar hep hizlar? Adamlar nasil bir teknik uyguluyorlarda 200-300 mbit hiz veriyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 5 Ağustos 2018; 10:41:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hız konusunu bilmem ama müsteri hizmetleri rezalet onu biliyorum yanaşma bence .
  • VDSL için Vectoring teknolojisine geçilse bizde de VDSL hızları büyük oranda yükselir. Bu teknoloji bakır hatlar arasındaki enterferansı engelleyerek hattı son kapasitede kullanabilmeyi sağlıyor. Böylece "hat zayıflaması - gürültü" düşüyor ve VDSL hızları büyük oranda artıyor.

Her yere fiber döşemeye uğraşacaklarına hazırda olan bakır altyapısını geliştirmeye çalışsalar zaten fibere gerek kalmayacak. Ama bunlar kolay yol varken illa gidip en maliyetli en zor işi yapıyorlar...

Ayrıca G.fast teknolojisi de var. Bu da yine bakır kablo üzerinden santrale 50 metre mesafe için 1000mbps'ye kadar, 250 metre mesafeye kadar da 300mbps'ye kadar hız verebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çıtır Para

Hız konusunu bilmem ama müsteri hizmetleri rezalet onu biliyorum yanaşma bence .
    O ayri bir konu ve zaten pek cok konuda islenen bisey bu. Burada ogrenilmek istenen bambaska bir sey.

• quote:

Orijinalden alıntı: nomadio

VDSL için Vectoring teknolojisine geçilse bizde de VDSL hızları büyük oranda yükselir. Bu teknoloji bakır hatlar arasındaki enterferansı engelleyerek hattı son kapasitede kullanabilmeyi sağlıyor. Böylece "hat zayıflaması - gürültü" düşüyor ve VDSL hızları büyük oranda artıyor.

Her yere fiber döşemeye uğraşacaklarına hazırda olan bakır altyapısını geliştirmeye çalışsalar zaten fibere gerek kalmayacak. Ama bunlar kolay yol varken illa gidip en maliyetli en zor işi yapıyorlar...

Ayrıca G.fast teknolojisi de var. Bu da yine bakır kablo üzerinden santrale 50 metre mesafe için 1000mbps'ye kadar, 250 metre mesafeye kadar da 300mbps'ye kadar hız verebiliyor.
    Boyle imkanlar varken heryere fiber goturmeye ugrasmak gercekten cokta mantikli degil. Hali hazirda vdsl olan yerlere zaten fiber getirme olayi pek olmuyor bari bu yeni teknolojiler ile verilebilecek hizlar arttirilsa vdsl kullanicilari icin cok guzel olur. Turknet bu yatirimi yapar mi acaba? Aslinda yapmali cunku fiber yatirimi yapmayip hizmetinin %99unu bakir uzerinden veren bir firma. Tam bu olay yaparsa turknet yaparlik aslinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 5 Ağustos 2018; 14:8:23 >

• Daha önce bir haber görmüştüm Avrupa'da en çok fiber altyapısına sahip olan ülkelerden biriymişiz. Ama gel görelim ki hız konusuna gelindiğinde diğer ülkelerden çok çok gerideyiz. Bakır kablo kullanmalarına rağmen daha yüksek hız alabiliyorlar.

Çoğu ülke maliyeti daha fazla olan ve uğraş gerektiren(yer kazıp kablo döşemek) fiber yerine, hazırda bulunan bakır altyapısını geliştirmeye çalışıyor. Zaten mantıklı olanda bu. Bizde ise tam tersi

Ama olayın başka bir tarafı da var. Şimdi biz daha AKN'yi bile yeni yeni kaldırmaya başlıyoruz. Bu teknolojiler için daha çok yolumuz var gibi. Şuanda full aknsiz ve kotasız 50mbps VDSL paketi 375 TL'ye satan Türk Telekom altyapının sahibiyken işimiz çok zor.

Bu konuda dediğiniz gibi yaparsa yine Türknet yapar. Diğer firmalardan benim bir umudum yok açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 5 Ağustos 2018; 14:29:1 >

• VDSL2+ 35b en son profil. Vectoring + Dual Bonding olursa cayır cayır alırsın. Şu andaki 17a 2005 teknolojisi. Biz şu anda 2005 teknolojisini kullanıyoruz. Onun için dslamların değişmesi lazım. Bi de döşenen kabloların daha üst kategoriyle değişmesi lazım bazı ülkelerde CAT5E döşüyolar normal telefon kablosu olarak bizde CAT3. - 30a frekans daha yüksek olduğundan daha kısa mesafelerde daha etkili.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKNET mi TTNET mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tweenietomatoes

VDSL2+ 35b en son profil. Vectoring + Dual Bonding olursa cayır cayır alırsın. Şu andaki 17a 2005 teknolojisi. Biz şu anda 2005 teknolojisini kullanıyoruz. Onun için dslamların değişmesi lazım. Bi de döşenen kabloların daha üst kategoriyle değişmesi lazım bazı ülkelerde CAT5E döşüyolar normal telefon kablosu olarak bizde CAT3. - 30a frekans daha yüksek olduğundan daha kısa mesafelerde daha etkili.
    Turknet yani dslam cihazlarini degistirse yapa olan santrallerde ozaman daha yuksek hizlar alabiliriz dogru mu? Peki sizce bu tarz bir yatirim gelir mi? Gelirse sizce kac yil sonra gerceklesir? Cunku kisa vadede biseyler degisecegini pek sanmiyorum.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Turknetin kendi dslamlarını koyması ölü yatırım. Tüm saha dolaplarının ve bakır kablolamanın tüm işletmesinin ortak bir alt yapı şirketine devredilmesi gerekiyor böyle yapıldı mı şu anda bilmiyorum sürekli imzalar atıyorlar ama ne bok yiyorlar, bu şirkette her ulusal telekom operatöründen aynı sayıda üye olacak. Böylece en uygun cihazlar en uygun fiyata alınır. Düşünsene turknet kendi dslamını alıyor tt kendi dslamını alıyor 2 sinin cihazı çöp gibi yarısı boşta, 2'si birbirine kullandırmıyor hepsi bi haber.
    12 port 2 cihaz alıp 2 müşteri için ölü yatırım yapacağına canavar gibi 48 port G-FAST destekli son teknoloji bi dslam alırsın ne boş port kalır ne bişey. bunların hepsi bürokrasi.
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    YAPA müşterilerimizin hızını arttırmak için çalışıyoruz diyorlardı son videolarda belki yapa santraldeki cihazları 30a veya 35b destekli cihazlarla değiştireceklerdir
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    30a 'ya geçerlerse zaten hız düşer, dolaba 100 metre mesafedeki 2 kişinin hızı artacak diye 200 ve 300 metredekilerin hızlarını düşürmezler.

Bize modem satan firmalar zaten çöp modemler satıyor, genelde çoğu 17a destekli, kablolarımız da desteklemeyecek. O yüzden bence pek umutlanma. YAPA'ya geçirdiklerini VAE'ye geri geçirip belki TT ile upload konusunda bir anlaşma yaparlar ki en mantıklısı bu.

Altyapı konusunda premiselere yaptıkları tüm yatırımlar yanlış, baştan aşağıya ağ konusunda her şey tutarsız, routingte ping yerine yoğunluk baz alınıyor. Malesef Türkiye gerçeği bu. Reisle Türkiye daha ileriye gidemeyecek IT'den anladıkları yok ki hem o olsun hem en iyisi olsun olmuyor malesef.
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    hem kablolu hem kablosuz çözüm üzerinde çalışıyoruz diyorlardı ne yapacaklar bende bilmiyorum açıkçası

Ayrıca YAPA yı genişletmeyi düşünmüyoruz da diyorlar zaten 800 yapaya uygun santralin 200'ünü kullanıyoruz diyorlar onlarda ortak altyapıyı bekliyorlarmış ama resmi olarak bir adım olmadığından şikayetçiler
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    hükumetin eylem planında uzay ajansı kurulması var uzay ajansı 10 yılı geçkindir her sene 2,3 gerizekalı politikacının toplanıp masada mal imzalarını atmasıyla kuruluyor zaten.
    ortak alt yapı şirketi de böyle kuruluyor her sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tweenietomatoes

30a 'ya geçerlerse zaten hız düşer, dolaba 100 metre mesafedeki 2 kişinin hızı artacak diye 200 ve 300 metredekilerin hızlarını düşürmezler.

Bize modem satan firmalar zaten çöp modemler satıyor, genelde çoğu 17a destekli, kablolarımız da desteklemeyecek. O yüzden bence pek umutlanma. YAPA'ya geçirdiklerini VAE'ye geri geçirip belki TT ile upload konusunda bir anlaşma yaparlar ki en mantıklısı bu.

Altyapı konusunda premiselere yaptıkları tüm yatırımlar yanlış, baştan aşağıya ağ konusunda her şey tutarsız, routingte ping yerine yoğunluk baz alınıyor. Malesef Türkiye gerçeği bu. Reisle Türkiye daha ileriye gidemeyecek IT'den anladıkları yok ki hem o olsun hem en iyisi olsun olmuyor malesef.
    bazı okudugum bilgilerde sanki 30a da daha uzun mesafelere daha yuksek hızlar verildiğiydi.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Profil 17a Frekans(mHz): 17.660 Taşıyıcılar: 4096 Bant: 4.3125 dbM: +14.5
    Profil 30a Frekans(mHz): 30 Taşıyıcılar: 3479 Bant: 8.625 dbM: +14.5
    Profil 35b Frekans(mHz): 35.324 Taşıyıcılar: 8192 Bant: 4.3125 dbM: +17.0

Daha yüksek frekans = Daha kısa mesafe
    Daha yüksek dbM = Daha uzun mesafe
    Daha yüksek taşıyıcı = Daha yüksek bandwith
    Taşıyıcı * Bant = Toplam taşıma kapasitesi

17a = 100 / 50 Mbit
    30a = 200 / 100 Mbit
    35b = 300 / 100 Mbit

Vectoring ve dual bonding'in bunla alakası yok. Vectoring sinyal kalitesinin artması için gürültü önleme tekniği. Dual bonding ise tek müşteriye 2 müşteri gibi birleştirip vererek üstteki alınabilir hızları direk 2 ile çarparak veriyor.

TT'nin üstteki teknikler için BTK'dan izni yokmuş, gerek var mı almasına onu da bilmiyorum ama GFast için varmış.
    GFast ise bunların tamamını içeren daha da üst bir teknoloji 1 Gbit'e çıkarıyor downstream'i.

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Boyle imkanlar varken heryere fiber goturmeye ugrasmak gercekten cokta mantikli degil. Hali hazirda vdsl olan yerlere zaten fiber getirme olayi pek olmuyor bari bu yeni teknolojiler ile verilebilecek hizlar arttirilsa vdsl kullanicilari icin cok guzel olur. Turknet bu yatirimi yapar mi acaba? Aslinda yapmali cunku fiber yatirimi yapmayip hizmetinin %99unu bakir uzerinden veren bir firma. Tam bu olay yaparsa turknet yaparlik aslinda.

Alıntıları Göster
    Herkes kendi altyapısını yapmak istiyor, çünkü Arap Telekom fitnelikte sınır tanımıyor.

Türknet zaten fiber döşemeye başladı. Kendi altyapısı olursa, epey ilerler diye düşünüyorum. Yoksa bu işler Telekom'un altyapısı ile olacak işler değil.

• 30a veya 35a olunca en fazla modeme gelen MAx rate artar. Hani bir anda 50 mbps fırlama olabileceğini sanmıyorum.
  • Mevcut DSLAM (Broadcom - Lantiq) şu anda diğer profilleri de destekliyor ama profil yöneticisi firma farklı bir profile geçişe izin vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet YAPA'da 100 mbps upload için profili 30a yapıyordur belki. Facebook'tan yazdım Türknet'e bakalım cevap verecek mi?

Kendileri Facebook'ta 100 mbps kadar upload diye mesaj paylaşmıştı.
  • Benim evim santrale 10 mt ama santrale olan uzaklığınızdan dolayı vdsl bağlanamıyor bahanesiyle adsl’ye mahkum etti beni Turknet.

@TurkNetDestek online işlemlerden talep oluşturamıyorum. 35mb ‘e yükseltilme talebimi buradan tekrar oluşturabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom77 -- 11 Ağustos 2018; 10:9:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.