Şimdi Ara

Türknet Kullanıcıları 4 mbps Upload Sorunsalı [Ana Konu] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
4
Favori
20.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzer problem download hızında da vardı. misal hattına 77 mbit hız tanımlı herhangi bir abone en fazla 61 mbit alabiliyordu.

aşağıdaki linkte görebileceğiniz üzere bu soru, cem çelebilere soruldu. bizim böyle bir kararımız yok. böyle bir sorun bir şekilde var olmuşsa çözeriz gibi bir şeyler söyledi. ve dediği gibi de çok geçmeden bu sorun çözüldü. yani download hızında %20 hız kesintisi kaldırılmış oldu.
    https://youtu.be/mTwL50vfWoA?t=4777

quote:

...siz 2 mbps ile kullanmamıza izin veriyorsunuz ve bunuda geleneksel altyapı sağlayacıya bagliyorsunuz.

demişsiniz. eğer turknet bunu diyorsa %20 download hız kesintisi probleminde olduğu gibi keşke bunun da nereden kaynakladığını araştıracağız deyip bu problemi de ortadan kaldırsalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oppia -- 28 Eylül 2017; 18:52:47 >

• ALBAY kullanıcısına yanıt
    Fakat Türk Telekom VDSL hizmetinde en fazla 4mbps olarak port veriyor. Yani şimdilik imkansız. Fakat sonuçta yükleme hızı ek masraf oluşturmuyor. Bence yükleme hızında sınırlama olmamalı.
  • waltran kullanıcısına yanıt
    ADSL olunca zaten teknik olarak 1mbps yüklemeden fazlası olmuyor. Fakat VDSL olunca 4mbps e kadar oluyor. Ayrıca zaten VDSL de 2mbps.
  • Valla destekliyorum ama hem AKN kaldırdılar hemde upload 4 mbit yapmasını istiyoruz. Bence biraz fazla oluyoruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

Valla destekliyorum ama hem AKN kaldırdılar hemde upload 4 mbit yapmasını istiyoruz. Bence biraz fazla oluyoruz :)

Olmayan birşey istemiyoruz hocam. Zaten verilmiş bir çoğumuza 4mbps geliyor ancak kullanımda 2 ile kısıtlanıyor. Maliyet açısından bir yük yok ortada. Sadece ortak kullanım artmasın diye alınmış bir önlem bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, sanırım bütün kullanıcılarımızın istekleri doğrultusunda hareket ettiğimiz için bir sonraki sürprizimiz upload hızları olacak. Ben buradan ilettiğiniz taleperinizi ilgili tarafa iletiyorum. Herkese sınırsız internet dünyasında iyi kullanımlar diliyorum

8-10 olursa cidden en iyi ISS olur türknet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 28 Eylül 2017; 20:53:1 >
  • bence 4 mbit çok düşük, minimum 8 olmalı
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    VDSL'de teknik olarak 4 mbit üstü hız alınamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

fiber yaygınlaşması gerek o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

fiber yaygınlaşması gerek o zaman

Fiberden ziyade Türkiyenin ihtiyacı ve çıkış yolu 5G dir.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Samsunda nasıl başvuru yaparız sırf ikamet ettiğim yerde yok diye Türk Telekom a bağlı kaldım yoksa taahhütü bekler geçerdim.

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    emin ol fazlasını verebilirler upload olarak ben 26.7 snrla 50 mbite düşürdüler yok altyapıda sorun var dediler normalde 76mbit modeme gönderiliyordu ve hiç sorun yaşamadım ya artık bilmiyorum insanlar öyle kahpe olmuşku hele bu ülkede kahpe oğlu kahpeler gittikçe gidiyorlar böyle,ne yapacağız bilemiyorum
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    ne alaka hocam böyle bir şey yok yalnız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikes

o hat değerleri ney öyle kıskandım..
  • YasUo21 kullanıcısına yanıt
    Açın Cem Çelebiler'in röportajını tekrar seyredin. VDSL ile 4 mbit üstü upload alamazsınız. Fiberle alabilirsniz ancak..

Öyle bir şey yok diyorsunuz, neye dayandırıyorsunuz onu da siz söyleyin biz öğrenelim.

Onun 4 mbit üstü alamazsınız demesinin sebebi, tt'nin portlara en fazla 4 mbit upload tanımlaması. Hat değerlerine bakılacak olursa daha yüksek upload verilebilmesi teknik olarak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 28 Eylül 2017; 22:45:58 >
  • modem arayüzün resmini yükleyemedim bir sıkıntı var ama benim hattımda vdsl için 30 mbit e kadar upload desteği var görünüyor teknik olarak sınır 4 diye bir şey yok bildiğim kadarıyla
    hattımı test ettiğimde 33mbit upload+ 75 mbit download sabit bağlantı gelebiliyor binamın içerisinde çift hat çektim dediğiminde arkasında duruyorum
  • Ttnet satmıyor 4mbit den fazlasını sanırım. Yalnız hatta 4 mbit upload tanımlı, ancak faturadaki tarifede 2mbit upload yazdığı için upload 2mbit ı geçmiyor testlerde.

Turknet tarifeyi 4mbps upload olarak güncellerse kullanabiliriz.

• konunun arkasındayım, 2006'da kararlaştırılmış VDSL2 standardı 100mbit down 100mbit up olarak belirlenmiştir zaten.
    2015'te çıkan VDSL2 Annex Q ile bu sınır 300/100 olarak yükseltildi hatta.
    yani 76mbit down alan biri rahatlıkla 20-30 mbit upload alabilir, hat değerleri elverişli olur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.