|
Merhaba, Uzun süre TT üzerinden eve kadar fiber ONT cihazıyla Türknet üzerinden Fiber 100MB bağlantı alıyordum. Geçenlerde binama Türknet altyapısı geldiği haberiyle sevinçle biraz da uğraşarak (Yeni fiber kablo çekildi) Türknet 1GB Simetrik fibere geçtim. Eve yeni ONT ve router geldi (ZTE ZXHN H3601P). O günden beri sorunlar yaşıyorum. Speedtest sonuçlarım güzel, Download genelde 700-950 arası, upload bazen düşük olsa da 400-850 arası değişiyor, cihaza zamana göre. Ancak eşimin online toplantıları, çocukların oyunları benim de maçlarımda açık sıkıntılar başladı, 1GB bağlantı ile Ligtv izlerken sorun yaşıyorum anlık donuyor, kısa süreli görüntü çamurlaşıyor, eşim toplantıdan düşüyor, sesi gitmiyor, karşının sesi gelmiyor kamera görüntüleri donuyor, çocuklarda oyundan düşüp bir hışımla baba internet rezalet diye geliyorlar. Hem kendi verdikleri ZTE router ve onun wifisi ile, hem de kendi TPlink router'ımı AP mode ile hem de ZTE'yi kullanmadan PPPoe ile kullanarak denedim, kaldı ki aynı routerı 2 senedir sıkıntısız kullanıyordum TT üzerinden fiber zamanı. Ama sorun devam ediyor her koşulda. Sıfırlama, yeniden kurulum, CAT8 kablo ile yenileme denedim ama hala aynı. Download ve speedtest sorunu yok, o yüzden biliyorum ki Destek kaydı açsam sorun yok diye direkt kapanacak. Türknetin kendi altyapısında bu sorunu yaşayan bazı konular gördüm, kendi forumunda da, ancak hiçbirinde net konunun devamı, çözüm önerisi, hatta sorunun çözlüp çözülmediğine dair net bir yorum göremedim. Sorunun net tespiti için ne yapmalıyım, Ping plotter ya da tracert ile tespit edilebilir mi sorun nerede, edilebilirse, hangi ayarla hangi adrese yapmalıyım bu testleri. Ya da farklı bir program veya site önerisi var mı? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı