Şimdi Ara

Türknet Gigafiberde stabil olmayan bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun süre TT üzerinden eve kadar fiber ONT cihazıyla Türknet üzerinden Fiber 100MB bağlantı alıyordum.

    Geçenlerde binama Türknet altyapısı geldiği haberiyle sevinçle biraz da uğraşarak (Yeni fiber kablo çekildi) Türknet 1GB Simetrik fibere geçtim.

    Eve yeni ONT ve router geldi (ZTE ZXHN H3601P).


    O günden beri sorunlar yaşıyorum.

    Speedtest sonuçlarım güzel, Download genelde 700-950 arası, upload bazen düşük olsa da 400-850 arası değişiyor, cihaza zamana göre.


    Ancak eşimin online toplantıları, çocukların oyunları benim de maçlarımda açık sıkıntılar başladı, 1GB bağlantı ile Ligtv izlerken sorun yaşıyorum anlık donuyor, kısa süreli görüntü çamurlaşıyor, eşim toplantıdan düşüyor, sesi gitmiyor, karşının sesi gelmiyor kamera görüntüleri donuyor, çocuklarda oyundan düşüp bir hışımla baba internet rezalet diye geliyorlar.


    Hem kendi verdikleri ZTE router ve onun wifisi ile, hem de kendi TPlink router'ımı AP mode ile hem de ZTE'yi kullanmadan PPPoe ile kullanarak denedim, kaldı ki aynı routerı 2 senedir sıkıntısız kullanıyordum TT üzerinden fiber zamanı. Ama sorun devam ediyor her koşulda.

    Sıfırlama, yeniden kurulum, CAT8 kablo ile yenileme denedim ama hala aynı.


    Download ve speedtest sorunu yok, o yüzden biliyorum ki Destek kaydı açsam sorun yok diye direkt kapanacak.


    Türknetin kendi altyapısında bu sorunu yaşayan bazı konular gördüm, kendi forumunda da, ancak hiçbirinde net konunun devamı, çözüm önerisi, hatta sorunun çözlüp çözülmediğine dair net bir yorum göremedim.


    Sorunun net tespiti için ne yapmalıyım, Ping plotter ya da tracert ile tespit edilebilir mi sorun nerede, edilebilirse, hangi ayarla hangi adrese yapmalıyım bu testleri.

    Ya da farklı bir program veya site önerisi var mı?




    _____________________________




  • Torrent kullanımı var mı? Kaç tane wifi açık modemde? 2.4 ve 5ghz ayrı ayrı olarak.

    _____________________________
  • 1)


    kullandığınız modemde bağlantı kopma bildirimleri görüyor musun?

    ont ve modemi ellemediğiniz durumlarda en uzun ne kadar bağlı kalıyorsunuz internete bu duruma hiç dikkat ettiniz mi?


    2)


    cmd'den bir sunucuya sürekli olarak ping atmayı deneyin. örneğin valve, şu şekilde; ping 146.66.155.1 -t



    Türknet Gigafiberde stabil olmayan bağlantı



    ping değerleri ne kadar oynak durumu biraz gözlemleyin. misal attığım görselde 23-24ms arası stabil görüldüğü gibi.

    ya da bazen hiç ping durumu almadığınız "time out" durumu oluyor mu bu sayfa.

    kendiniz ile karşılaştırıp sonucu yazın.



    3)


    fırsatınız olduğunda ont'yi ethernet kablosu ile bir bilgisayara bağlayıp şu şekilde hat sinyal değerlerinin olduğu sayfanın görselini atın.



    Türknet Gigafiberde stabil olmayan bağlantı


    sinyal değerleriniz normalin üzerinde olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 22 Ekim 2025; 17:46:10 >
    _____________________________
    Mankind was born on earth, it was never meant to die here.


    Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Modem olduğunu sanmıyorum, aynı modem, aynı cihazlar, kablolar, tüm ev altyapısı, Türknet giga öncesi sorun hiç yoktu, dediğiniz şekilde, modem arayüzüne kopma hiç yok.

    Trace ve ontyi deneyip sonucu paylaşırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • son 1 ay içinde inanılmaz bir loss var turknet gigafiberde. probleminiz muhtemelen bundandır.

    diğer bir ihtimal ise anlık internetin gidip geliyor olması. Kayıt açın, eve ekip gelsin , binadaki kutuyu kontrol etsinler.bazen sinyal düşük veya yüksek olabiliyor

    _____________________________
    Gamer-
  • Dün mesela konudaki denemeleri yaptım, fena değildi, pingler stabildi.

    Valve üzerine yaptığım denemede 36-43 arası aldım seri, sadece 3-4 kere 65-90 arasına anlık çıktı, ki bence kabul edilebilir.

    Bugün eşimin online toplantısı var yine, bakalım nasıl geçecek.

    _____________________________
  • Dün de iyi durumdaydı, eşim toplantıdan düşmedi, sanırım Türknet kendi sunucularında düzeltme yaptı.

    Umarım değişmez.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • suphion kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM üzerinden sizinle iletişime geçtik. Müşteri numaranızı bizimle paylaşabilir misiniz?
    _____________________________
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Türknet Gigafiberde stabil olmayan bağlantı
    _____________________________
    NOT : insanoğlu doğasında bencillikten başka bir şey yoktur
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Birkaç gündür iyi durumda, tekrar sorun olursa, ölçümleriyle beraber iletirim.

    Teşekkürler

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.