Şimdi Ara

Türknet Gigafiber Pendik'te (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.462
Cevap
20
Favori
60.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 1...36...7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Site süreci farklı mahalle süreci farklı işliyor. Pendik'te bazı sitelerde var fakat mahallede yok. Çünkü plan ve imalatta değil o mahalleler. Saçma sapan bir fiber dönüşüm süreci var tüm şirketler tarafından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben Esenler için taze bilgi talep ettim gelişme yok diye döndüler. Gerisini sen düşün.

Merhabalar, sanırsam Güllübağlar Mahallesi ve Esenler’i pas geçtiler. Pendik’te Gigafiber konusunda TurkNet en hızlı Çamçeşme ve Kavakpınar bölgelerinde ilerledi. 😄

• Ben Kavakpınar’da Gigafiber kullanıcısı olarak artık 3 yıldır 1.000 Mbps’nin üstüne çıkmak istiyorum. 😄 2.500, 5.000, hatta 10.000 Mbps hızları görmek istiyoruz. Şimdi “apart yok, daha neler” demeyin; 3 yıldır Gigafiber kullanıyoruz, artık sıra üst hızlarda. 😂 @TurkNetDestek

Esenler basladi gecen yil revzen sokakta kablolamalari da gordum fakat yani her asagilamayi hakeden geri kafalilar sikayet edince durdu yoksa coktan bitmisti belediyeye de yazdik engellemeyin diye.Yani bazi cahiller bu sureci uzatiyor.illaki devam edicekler projeye cunku yaptiklari alt yapi hala bekler durumda.İste nezamana biter onu bilmiyoruz zaten bu mahalleye nedense birseyler yaparken hep en sona birakiyorlar.Her yerde elektrik kablolari yeraltinda bazi sokaklarda direklerde duruyor yeraltina almak yerine yeni direkler ekleyip yine ayni sekilde hizmet veriyorlar veba li mi anlamadik burasi🤣🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet hocam, hatırlamıyor muydunuz? 😄 Yıllar önce siz VDSL’de 50 Mbps üstü hız kullanırken, biz ADSL’de 6 Mbps kullanıyorduk. Yazmadığımız, şikâyet etmediğimiz yer kalmadı. 😂

Bir gün ansızın TurkNet’in gelmesiyle resmen şahlandık; 1.000 Mbps hızları görmeye başladık. Sonra ne mi oldu? Telekom da baktı abonelerini kaybetmeye başlıyor, Kavakpınar’daki binalara fiber getirdi; bizim bina da dahil. 😄

Ama biz TurkNet’ten memnunuz. Yıllık peşin ödeme sayesinde 1 Mart 2027’ye kadar aylık 450 TL’den 1.000 Mbps download / 1.000 Mbps upload kullanmaya devam ediyoruz. İnşallah Gigafiber Pendik’in tüm mahallelerine yayılır.

Dediğiniz gibi, bazı bina sahipleri kablo kirliliği ve özellikle havai hat çekilmesi nedeniyle izin vermiyor, hatta çalışmaları engelleyebiliyor. Allahtan bizim buralarda böyle bir sorun yaşanmadı; genç kesim fazla olduğu için teknolojiye ve hızlı internete karşı herkesin ilgisi var. 😄

Şimdi de hedefimiz 1.000 Mbps’yi aşmak; 2.500, 5.000, hatta 10.000 Mbps’leri görmek. Artık 3 yıldır 1.000 Mbps’de takılı kaldık hocam. 😂

• rehber_ R kullanıcısına yanıt

10 milyon gbps alsanız bile bunun size bir faydası olmaz. Kendinize ait sunucu varsa ve istediğiniz kapasiteyi veriyorsa sorun yok ama daha hızlı indiririm diye düşünüyorsanız öyle bir durum teknik olarak mümkün değil. Sunucular hızı limitler, velev ki en yüksek hızı aldınız donanımlarda dar boğaz oluşur. Şuan Dünya internet altyapısı ve donanım sistemleri yeni yeni 1000 mbps ye hazır hale getiriliyor (ftth için söylüyorum yanlış anlaşılmasın).

Kendi işiniz ve sunucu altyapınız varsa 10000 mbps tabiki az bile gelebilir.

Bu arada 1000 alanlara tepkim,

youtube
    ^^^^^^DESTEK OLMAK İÇİN ABONE OLUR MUSUNUZ?^^^^^^SEZERCİK - BİR GÜN BEN DE YİYECEM
    https://m.youtube.com/watch?v=tbnhLdFAX5Q&pp=ygUOw6dvayBtdSB0YXRsxLE%3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 31 Ağustos 2026; 11:6:5 >

• rehber_ R kullanıcısına yanıt
    Zaten telekomun isbilmez alt yapi yapmaz durumundan ötürü ulke alt yapida gelişmedi.Yillarca ayni alt yapi ile para kazanip durdular ama hep yatirim yapiyoruz yalani yaptilar son 5 yılda bi gelisme yasanmaya başladı.
    Turknet cok fazla her yere yatirim yapiyor ayni anda bu yuzden pendik ve civarina alt yapi gelmesi bu gudusle uzun surecek gibi.Vdsl olduktan sonrada zaten firmanin bi anlami yok her halukarda ayni hizlar veriliyor bu yuzden fiberi kim getirirse ona abone oluruz fiber haricinde fiber alt yapisi olan firmalarin vdsl ini kullanmiyorum 😁
    Hizlarin fiberde artik daha fazla olmasi bir anlam ifade etmez zaten suanda steam gibi bircok yerden saniyede 100 megabayt veri indirirsiniz ortalama oda zaten 1000mbps ye tekabul eder.Yuksek hizlara trafikten oturu bircok firma izin vermiyor sadece evde nas sunucunuz vs varsa bundaki trafik icin isinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazumatr -- 31 Ağustos 2026; 12:20:5 >
  • Esenler Mah. yine iptal sanırım. Kaynarca'da da çalışmalar devam etmiyor gibi paylaşım vs rast gelmedi hiç. Bir iki sokak aktif oldu yine engel mi geldi acaba sıktı bu iş.

Kaynarca Mahallesi aydınlı yolu Caddesi üstü çalışmalar tamamlandı.. Ama Alt tarafta herhangi bir çalışma görmedim malesef.. Aydınlı yolu ile sahil kesimi beklemede hala

Yine engel çıkmıştır. Te Allah'ım. Bizi mi buluyor yobazlar.

Valla bu sefer engel değildir diye düşünüyorum.. Muhtemelen bu işi yapan firma kimse artık ondan kaynaklanıyor olabilir?

Yok ya adamlar freni patlamış kamyon gibi hattı çekiyor ama engel çıkar çıkmaz çocuk gibi küsüp gidiyorlar artık.

Alıntı

metni:
    Merhaba, adresiniz şu an için inceleme aşamasında. Bu sebeple süreç bilgisi paylaşamıyoruz. Gerekli incelemelerin ardından prosedür uygunluğuna bağlı çalışmalara başlanacaktır.
    Amerikayi yeniden kesfediyorlar ne yapsinlar.Baska illerdeki ilcelerde mahallelerde bukadar surmiyor ama baslayip biraktiklari yerde yeniden kesif yapiyorlar oturduklari yerden kesif yapiyorlar heralde yoksa 2 yildir kesfedemedileree ohoo 😂😂

Kartal belediyesi izin vermiyordur. Maltepe'de her yerde yok haritaya göre. Bazı belediyeler kazı yapmak zorunlu diyor. Böylece cepleride doluyor. Turknet taşeronlar ise artık kazı işi yapmıyor maliyet aşırı yüksek. Bu sebeple Telekom sol gibi firmalar kaplumbağa hızında yayılıyor. Bütçe yetmiyor ceplere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 10 Eylül 2026; 21:13:48 >

İnstagram'da aynı şekilde.

Forumdan sordum "gelişme bulunmamaktadır" diye dönüyorlar genelde. Bu işin suyu çıktı. Yapacaklarsa yapsınlar yapmayacaklarsa yormasınlar. Saçmalığa bak. Belediye ve taşeronun keyfini bekliyoruz.

Edit

Adresi kontrol ettik, mahalleniz Kaynarca Mahallesi'nden sonra belediye ile olan süreçlerimize istinaden çalışma yapılacak bölgede kalıyor. Süreçlerimiz olumlu ilerlediği durumda çalışmalarımıza başlayacağız, net bir süre bilgisi veremiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 11 Eylül 2026; 18:51:28 >

Orijinalden alıntı: rehber_

Ben Kavakpınar’da Gigafiber kullanıcısı olarak artık 3 yıldır 1.000 Mbps’nin üstüne çıkmak istiyorum. 😄 2.500, 5.000, hatta 10.000 Mbps hızları görmek istiyoruz. Şimdi “apart yok, daha neler” demeyin; 3 yıldır Gigafiber kullanıyoruz, artık sıra üst hızlarda. 😂 @TurkNetDestek

Hocam sizde bilirsiniz ki Kavakpınara girdiğinden beri çok uğraştım ama nafile. Sadece ben değil bir çok kişi uğraştı ama sonuç hüsran. Artık arada bir bakıyorum gelişme var mı diye ama koca 3 senede bir gıdım gidemediler. Fevziçakmak yarımyamalak. Esenler çok az göstermelik yapıp durdurdular. Sanırım biz Pendiğe girdik diye reklam amaçlı bir kaç yere girip bıraktılar. Aboneye ihtiyaçları yok anlaşılan. Hali hazırdaki altyapıları çorbalarını kaynatıyor.

• 
Sayfa: önceki 1...36...7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.