Şimdi Ara

Turknet Fanıydım. Evde İnternetten soğudum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    3 yıldır Turknet kullanıyorum. çevremdeki herkese de önerdim. Hatta öz abim dahil 4 kişi Turknete geçti.
    Şimdi size serüvenimi anlatayım.

    Hattı İlk açtırdığımda 16 Mbite kadar adsl abonesi oldum. Hattım önce çok kötüydü. Sağolsunlar 1 haftada 4 arıza kaydından sonra port değişikliğiyle 12 Mbit alabildim.

    Özgür İletişim tarifesi ilk çıktığında 100 Mbite kadar internet tarifesiyle abone oldum. Eve 82 Mbit internet giriyordu bana ise 50 mbit veriliyordu. Müşteri temsilcisinin bana 50 Mbit ya da 100 mbit alabilirsiniz arasında bir değer yok demesi üzerine BTK'ya başvurdum ama nafile. Ta ki abimin ve iş arkadaşımın ev hattını görene kadar İkisine de 75 Mbit hız veriliyordu.

    Daha sonra AKN kalktı daha önce online işlem merkezinde 100 Mbite kadar internet tarifesindeyken 50 Mbite kadar internet tarifesine geçirilmişim!

    Downloadda (download programı ile) 50 Mbiti full kullanırken browserda hala yavaştım. Bunun üzerine 3 modem değiştirdim ev modem çöplüğüne döndü. Son günlerde ise internet iyiden iyiye çöktü. Artık evde de akşamları cep telefonu interneti kullanıyoruz. Zaten akşamdan akşama evde interneti kullanıyoruz. Ne Youtube ne facebook ne de instagram videoları açılmıyor, bilgisayar güncellemeleri saatler sürüyor. Sabaha karşı hız testi de yaptım hat full hızda.
    Birkaç gün önce 25 dakikada bağlandığım Müşteri temsilcisine derdimi anlattım ekipler altyapı çalışmalarımız sürüyor arkadaşlar konuyu inceleyecek dedi. Konuşmayı kısa kesiyorum. Ertesi gün İnceleme bitmeden 444 9 375ten aradılar. Bir açtım TTNET.

    Konuşma:

    Ben (B): Efendim Buyurun..

    TTNET (T) : İyigünler Efendim Türk telekom Çozüm ortağı TTNET adına arıyorum. ***** ile mi görüşüyorum Müsait misiniz?

    B: evet benim buyurun müsaitim.

    T: Türk telekom kullanıyor olduğunuzu görüntüledim ve hız problemi yaşıyormussunuz.

    B: Evet yaşıyorum

    T: Şu an altyapı olarak Kalabalık bir portta internet hizmeti aldığınızı görüntüledim ve hızınız yoğun saatlerde bu yüzden düşüyor. TTNETe geçerseniz sizi rahat porta alırız ve hız probleminiz kalmaz.

    B: Neden şimdi rahat Porta almıyorsunuz?

    T: Türknet hat altyapımızın en fazla %20sini kullanabiliyor.


    Sonuç mu?
    İncelediler ve birşey bulamadılar. Bir destek kaydı daha açtım incelenmeden kapatıldı. Şu anda Uygun Fiyatlı evde Mobil İnternet tarifesi araştırıyorum.
    Bu utanç benim mi tabiki hayır. Çözülmezse 1 hafta içinde kapatacağım.

    Ve az önceki hız sonuçlarım.
    Turknet Fanıydım. Evde İnternetten soğudum.


    Turknetin teyit etmesi için Kullanıcı adım: 5054793785adsl

    @Turknet

    @TurkNetDestek







  • Arayan ttnet falan değil taşeron. Numarayı bilinçli olarak bu şekilde almışlar ki millet ttnet zannetsin ki siz de tuzağa düşmüşsünüz Bunların zorbalığı yetti artık. Öyle saçmalık mı olurmuş %100 parası al %20 hız ver, sanki hayrına port veriyor tamamen prim almak için uydurduğu palavralar.
  • Arayan ttnet falan değil taşeron. Numarayı bilinçli olarak bu şekilde almışlar ki millet ttnet zannetsin ki siz de tuzağa düşmüşsünüz Bunların zorbalığı yetti artık. Öyle saçmalık mı olurmuş %100 parası al %20 hız ver, sanki hayrına port veriyor tamamen prim almak için uydurduğu palavralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Ekim 2017; 22:22:55 >
  • daha önce forumdan bir kaç kişinin daha başına gelmişti bu olay TTNet sizi hattı incelemeye almış müdahale ediyor olabilirler bence BTK'ya ve TürkNet e bildirin derim ama akşamları düşme bölgesel bir sorun da olabilir bağlı olduğun trafik teslim noktasında da olabilir bir yorum yapmam zor
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hocam Benim Muhattabım TTNET değil ki TURKNET. Kaldı ki bu arıza bilgilerini o taşerona kim veriyor? Babam değil her halde. KAfasını kuma gömeceğine rekabet kurumuna başvursa(Demekki bir engel ver ki başvuramıyor) ne takip ediliyorsunuz diye mail atmasına gerek kalır ne de top çevirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esozbir -- 26 Ekim 2017; 22:25:37 >
  • esozbir E kullanıcısına yanıt
    Altyapıyı elinde bulunduran türk telekom satıyor. Abuk sabuk yerlerden gelen, isminizle hitap eden sms ve aramaların kaynağı bizzat tt. Daha da acısı, tt diğer iss'lerle yaptığı anlaşmada diyor ki abone bilgilerini hat bağlama dışında kullanmayacam, bunu taahhüt ediyor. Ama önüne gelen taşerona da satıyor. Savcılığa bile verebilirsiniz çünkü TCK 136'ya göre suç işliyorlar. Mesai saatlerinde turknet'e bir yollayalım bakalım, bu şekilde gördüğüm ikinci arama bu.
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    BTK hiçbirşey yapmıyor hocam. Yapsaydı Turknetin sadece 50 ve 100 mbit verebiliriz yalanına ses çıkarırdı.
    Ekleme: TURKNETe bildirdim ikinci arıza kaydında ama birşey çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esozbir -- 26 Ekim 2017; 22:34:26 >
  • Türkneti dandik porta atıyorlar ucuz etin yahnisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esozbir E kullanıcısına yanıt
    Firmada vasıflı personel eksiği var. Sadece 50 ve 100 verebiliyorsa benim paketim nasıl 75 oluyor o zaman? En fazla 35 veririz diyen de çıkar, eski yeni abone ayrımını yapmaktan aciz elemanlar olabiliyor. Hele bir sabah olsun sosyal medya elemanı vakit bulabilirse inceler.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hocam BTK şikayetlerini en vasıflı personellerin incelemeleri gerekiyor. Eğer en vasıflı personelleri buysa vay halimize.
  • esozbir E kullanıcısına yanıt
    BTK şikayet sistemi ilk çıktığında firmalar tırsıyordu, baktılar bir halt etmiyor boşverdiler BTK'nın tüketici şikayetlerine göre firmaya soruşturma açması için aynı konuda binlerce şikayet olması lazım, soruturma açıp belge talep etmesi, karara bağlaması da en az 5 yıl sürer. Ama yine de kayıt altında olması açısından şikayet etmekte fayda var. Alternatif bir yöntem olarak iptal dilekçesi vermeyi deneyebilirsiniz, birkaç kişi bu yol sayesinde adam gibi bir personelle görüşmeyi başarabilmiş.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hocam Blöf yapmayı pek sevmem. karım bugun "interneti kapat ne olursa olsun. eve bir geldim wifiyi açtım internet puff" dedi. Son çare burası. en azından kendilerine çeki düzen verirlerse, bana faydası olmasa bile diğer abonelere faydası olur.
  • İnternet bağlantısında sorun yaşadığım zaman ben de Türk Telekom'dan böyle bir çağrı almıştım. Hatta bunu forumda 2 kez dile getirmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam @Dr.

    Boone
    adlı üye de şahitti, hatta forumda alıntı-cevaplarımız bile vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Evet o mesajınız çok dikkatimi çekti. Sizi arayan da 444 9 375 miydi? çakallar öyle bir numara almışlar ki gerçek firma ile sadece 1 rakam oynuyor.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Maalesef hiç hatırlamıyorum. Hat babamın üzerine olduğu için onun telefonunu aramışlar ben konuşma ortasında telefonu aldım konuştum ve sepetledim. Bir de bu konuşma Temmuz-Ağustos aylarından birinde olmuştu. Üzerinden 3-4 ay geçti yani. Ama bu arama tam da internetimin sürekli kopmaya başladığı zamanlar, Türknet Çağrı Merkezine arıza kayıtları bırakıp sonuç almaya başladığım zamanlar yapıldı. Ve muhabbete direkt teknik sorunlardan bahsederek daldı müşteri temsilcisi(!) Yani başka bir İSS'nin bağlantı sorunu yaşadığını görüyor, biliyorlar anladığım kadarıyla. Çünkü TTNET'e geçince bu sorunların olmayacağını dile getirmişti. Bana taahhütlü internet pazarlamaya çalışana kadar Türknet elemanları sanmıştım.



    Her zaman diyorum. Türk Telekom kadar iğrenç bir firma yoktur, çok net. İnternet konusunda, GSM konusunda alternatifleriniz kötü değilse, TT'ye mecbur değilseniz bu kan emici firmaya para kazandırmayın, mutlaka alternatifleri deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 27 Ekim 2017; 0:15:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın Turknet yetkilileri, bu konu hakkında özellikle üzerinde durmanız lazım çünkü Türk Telekomünikasyon A.Ş., müşterilerinizin kişisel bilgilerini ve hat verilerini taşeronlarına satarak şantaj yolu ile ayartmaya çalışıyor.

    TT VAE teklifi madde 2.1.2'de Türk Telekomünikasyon A.Ş. abone bilgilerini hat bağlama dışında kullanmayacağını, iletişime geçmeyeceğini taahhüt ediyor.

    quote:

    2.1.2. İşletmeci, xDSL Otomasyon Sistemi üzerinden Yalın DSL tesis talebini yapar ve
    müşterinin irtibat numarasını Türk Telekom’a iletir. Türk Telekom, Yalın DSL tesisi için
    abone yerleşkesine geleceği zaman bilgisi ve hangi işletmeci için bağlantı yapılacağı
    bilgisini Çağrı Merkezi üzerinden yapacağı arama ile aboneye bildirecektir. Türk Telekom
    yapacağı aramada ilgili işletmeci ve işletmecinin hizmetleri hakkında abonenin tercihlerini
    etkileyebilecek bir ifade veya değerlendirmede bulunmaksızın; Yalın DSL tesisini
    yapacak olan Türk Telekom personelinin abone lokasyonuna hangi maksatla geleceği,
    Yalın DSL tesisini yapacak olan Türk Telekom personelinin ismi belirtilmek suretiyle hangi
    İSS için bağlantı yapacağı, tesisin gerçekleşeceği tarih ve saat bilgisi (saat aralığı
    belirtilmek suretiyle) hakkında aboneyi açık, net ve anlaşılır bir şekilde bilgilendirecektir.
    Söz konusu irtibat numarası tesis dışında başka amaçlarla kullanılmayacaktır. Türk
    Telekom, hiçbir surette hattın tesisi için gerekli olan haller dışında abone ile iletişimde
    bulunmayacaktır.


    Fakat yukarıda gördüğünüz iki durumda kendini TTNET A.Ş. olarak tanıtan taşeron firmalar, müşterilerinizin hatlarını izlemekte ve izinsiz olarak ticari iletişimde bulunarak "turknet bizim verdiğimiz portun ancak %20'sini kullanabilir, bize geçin" şeklinde şantaj yapmaktadır. Yapılan bu aramalar Türk Ceza Kanunu 135 ve 136. maddeleri ile 6698 Sayılı Kanun'a göre suç teşkil etmekte, aynı zamanda 6563 Sayılı Kanun uyarınca idari yaptırım uygulanması gerekmektedir.

    Lütfen yukarıdaki kanun maddeleri uyarınca sorumlular hakkında yasal girişimlerde bulununuz.




  • Hocam bu işten bir şey çıkacağını sanmıyorum hem Türk Telekom bu kadar Acemi değil Hem de TurkNet bu kadar kuvvetli değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Eğer bu taşeron sistemi de TT kendisi kuruyorsa durum daha vahim.Öyle demek istemem ama herşey olabilir artık.Nasıl devletin bunlara telekomu verdiğini de sorgulamamız gerek.
  • Allah belanı versın turknet.. 2 gundur ınternetım yok. arıza kaydı bıraka bıraka yoruldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az onceki hız testim.
    Turknet Fanıydım. Evde İnternetten soğudum.
  • turknet pişmanlık demek.kafasına göre hızımı düşürüyolar telefondan arıyorsun muhatap yok musteri temsilcisi olayını kaldırmışlar hep bilgisayar kaydı veriliyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.