Şimdi Ara

TürkNet'e Geçiş Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 56k çevirmeli modemlerden bugüne dek interneti kullanan birisiyim. Bir anlamda internet hayatımın bir parçası olmuş durumda. Bu konuyu sadece kafası karışmış olan, benim gibi titiz arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla açıyorum. Bir ürün/hizmet almadan önce sıkı şekilde araştırırım. Modem alırken bile içerisindeki işlemci modeline, çipsetine kadar inerim mesela. Uzun yıllardır DSL hizmetini Türk Telekom'dan alıyordum. Ancak taahhütüm bitince 77.5 lira ödediğim 35 Mbps internetin 115 lira olacağını duyunca alternatif ISS lere baktım. Netspeed, Millenicom ve TürkNet'ten hizmet alabiliyordum. Sanırım 2 ay kadar bu firmaların forumdaki konularını, şikayetlerini okudum durdum. sikayetvar sayfalarını, sözlükleri inceledim, operatörlerin müşteri hizmetleriyle görüştüm vs. Sonuçta kafam iyice karıştı çünkü yazılanlara bakınca tüm ISS ler kötüydü.

    Okuduğum yorumlardan dolayı açıkcası biraz çekinerek TürkNet'e başvurdum. Mevcut internet bağlantınız varsa geçiş çok çabuk oluyor. 35 Mbps olan tarifeyle üyeliğim açıldı. Akabinde kısa bir süre zarfında 100 Mbps'e kadar olan tarifeye geçtim. Ve altyapıma uygun olarak şuan 75 Mbps alabiliyorum. (Aylık 85 TL gibi bir fiyata taahhütsüz olarak ve VAE üzerinden kullanıyorum) CGNat olayından endişe ediyordum ama Telekom zamanında ki pingleri görüyorum. Sanırım optimizasyonla vs alakalı. Merak edenler veya aynı bölgede oturanlar için yazayım; Üsküdar Ferah mahallesinde oturmaktayım.
    Bu geçiş sürecinde, aktivasyon, tarife değişimi ve altyapıma göre hız ayarlamalarında @TurkNetDestek ekibinden Enes Bey ile forum üzerinden görüştük. Taleplerimi kısa sürede isteğim doğrultuda gerçekleştirdi. Başta kendisi olmak üzere tüm ekibe teşekkür etmek istiyorum. Bunları yazıyorum çünkü "interneti" yaşantısının parçası yapmış bir insan olarak hayli önemsiyorum. Beni anlarsınız sanırım :)
    Diyeceğim şu ki; mevcutta ciddi problemleri olmayan bir altyapıya sahipseniz kesinlikle TürkNet'i öneririm. Ben gerçekten memnunum. İleride sıkıntı yaşamayacağımın bir garantisi elbetteki yok. Sonuçta her cihaz, kablo kul yapısı ve belli ömürleri/yıparanma durumları oluyor. Her ISS için arıza riski her zaman var sonuçta. Burada mesele ciddi bir alt yapı arızası varsa önce bunu düzeltme yoluna gidilmeli.
    Canlı müşteri hizmetleri olmamasını da önemsemiyorum. Mobil uygulamadan yaptığım bazı başvurulara ortalama 3 saat içinde işleme aldılar. Forum üzerinde zaten Enes Bey çok hızlı şekilde mesajlarıma cevap verdi.
    Son olarak ise TürkNet Müşteri Hizmetleri geçiş sürecimi değerlendirmem için beni aradı. Bu da hoşuma gitti.
    Tek olumsuz diyebileceğim konu telefon hattı almak zorunda kalmam oldu. Kullanmayacağım bir hattı almak istemezdim ama bu da çok mühim değil.
    Öneri olarak ise; mobil uygulama üzerinden modemi reset vb konularda kontrol edebilsek güzel olurdu.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tüm forumdaşlara bol internetli sorunsuz günler dilerim
    Edit: Türknet ile Asus DSL-AC modem kullanan arkadaşlar varsa memnunlar mı yazarlarsa sevinirim. Şuan zyxel kullanıyorum. Asus modem-router almayı planlıyorum.

    Davet Kodum: QBP82NM63KNG
    https://turk.net/p/QBP82NM63KNG/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Elm -- 16 Eylül 2019; 18:41:28 >







  • öncelikle hayırlı olması dileği ile , her 2 modemi kullanan biri olarak ev ve iş yerimde zyxel özellikle yaz aylarında ufakta olsa şişme yapıyor haftada 1 reset atmak durumunda kalabiliyorum tabi benim cihazım için geçerli onun haricinde arayüzü oldukçta yavaş , asus modeme gelicek olursak gayet stabil herhangi bir stabilizasyon sorunu yaşamadım şimdiye kadar fakat zyxel modem asus modemden daha iyi bir çekim alanına sahip olduğunu düşünüyorum antensiz olmasına rağmen asus modemin bütün kanallarını denememe rağmen zyxel kadar kablosuz performans aldığım söylenemez dediğim gibi asus modemler kablosuz konusunda daha öncede n-16 kullanıyordum oda kablosuz olarak beni tatmin etmemişti , eğer standart kullanıcıysanız zyxel modeminizde sorun yoksa performans açısından asus modem alsanızda pek fayda görmiceğinizi düşünüyorum iyi forumlar dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Susun2Dk

    öncelikle hayırlı olması dileği ile , her 2 modemi kullanan biri olarak ev ve iş yerimde zyxel özellikle yaz aylarında ufakta olsa şişme yapıyor haftada 1 reset atmak durumunda kalabiliyorum tabi benim cihazım için geçerli onun haricinde arayüzü oldukçta yavaş , asus modeme gelicek olursak gayet stabil herhangi bir stabilizasyon sorunu yaşamadım şimdiye kadar fakat zyxel modem asus modemden daha iyi bir çekim alanına sahip olduğunu düşünüyorum antensiz olmasına rağmen asus modemin bütün kanallarını denememe rağmen zyxel kadar kablosuz performans aldığım söylenemez dediğim gibi asus modemler kablosuz konusunda daha öncede n-16 kullanıyordum oda kablosuz olarak beni tatmin etmemişti , eğer standart kullanıcıysanız zyxel modeminizde sorun yoksa performans açısından asus modem alsanızda pek fayda görmiceğinizi düşünüyorum iyi forumlar dilerim
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aslında tek isteğim download master i kullanabilmekti. Bende Adsl döneminden kalma dsl-n14u var. Dün akşam download masteri denedim. açıkcası beklediğimden çok daha kötü performans verdi. Daha iyi modellerde nasıldır bilmiyorum. Siz hiç kullandınız mı?




  • Mr.Elm M kullanıcısına yanıt
    rica ederim , evet kullandım dediğiniz gibi bende performansını beğenmedim o yüzden kullanmıyorum senelerdir geliştiremediler onu sürekli arayüz hatalarıyla karşılaştığım için kullanmıyorum artık.
  • Merhabalar, tüm kullanıcılarımıza buradan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir hatamız varsa telafi etmeye çalışıyorum. Bu olumlu geri dönüşleri almak beni oldukça mutlu ediyor. Çok teşekkür ederim. Her hangi bir sorun yaşamanız durumunda bana nereden ulaşabileceğinizi artık iyi biliyorsunuz. İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.