Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (2139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
42.810
Cevap
357
Favori
1.039.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
110 oy
Sayfa: önceki 21372138213921402141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atlantisnet e 500 tl ödüyodum bağlantı problemleri var diye Türknet e geçeyim kafam rahat etsin dedim şimdi 900 tl ödyorum 14 saattir internet yok arkadaş yokmu bu işi düzgün hakkıyla yapan bir iss parasında değilim 2026 yılında bu rezillik nedir ya??

    Abone:5018603



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsGame34 -- 27 Ocak 2026; 23:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DM üzerinden iletişime geçtik. Mesaj kutunuzu kontrol etmenizi rica ederiz.
    _____________________________
  • MarsGame34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetiniz Online gözükmektedir. Şu an sorun yaşıyor musunuz?
    _____________________________
  • şu an sorun yok inşallah tekrar böyle uzun süreli sıkıntı yaşamayız

    _____________________________
  • 2 aylık internet aboneliği gerekti taşınmadan önce, Turknet'e başvurduk modemi kendimiz almamız gerektiği söylendi. İdare etmelik Huawei HG658 V2 iş görür mü acaba? Satın aldık ama iptal edelim yaramazsa. VDSL şu anki altyapı, yeni taşınılacak yerde gigafiber kutusu koyuldu mu var mı yok mu bilmiyorum.

    _____________________________
    Software (Fullstack + AWS) Engineer

    CPU Ryzen 7 5800X3D — MOTHERBOARD ASUS TUF B450-Pro Gaming — GPU PNY GeForce RTX 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB — RAM GSkill Ripjaws 16 GB 2x8 3200Mhz — COOLING Noctua NH-D15 chromax.Black — CASE Corsair 4000D Airflow Beyaz — SSD Kingston KC3000 512GB — SSD Sandisk 480GB SSD — PSU CORSAIR RM1000x Shift 80+ Gold PCI5 — KEYBOARD NuPhy Halo96 Rose Glacier Switch — MICE Razer Viper V2 Pro
    MONITOR SONY XR-42A90K 4K 120hz OLED TV // SAMSUNG C27HG70 2K 144Hz
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    DM üzerinden sorduğunuz soruya cevap verildi. Kontrolünüzü rica ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • filojistoN kullanıcısına yanıt

    2.4 ghz destekli, kablosuzda yüksek hız beklentinizi karşılamayabilir, kabloluda 100 e kadar alırsınız. Yeni adreste Gigafiber yoksa, H300S bakabilirsiniz, 5ghz destekli, portlar gigabit. F-P olarak.

    Tercihlere karışmıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Binamıza yaklaşık 3 ay önce Turknet Gigafiber kutusu takıldı fakat ne hikmetse aylardır sorgulama yaptığımızda bulunduğumuz sokakta tüm binalarda Turknet Gigafiber aktifken sadece bizim binada aktif değil, Kutu takıldı aylardır abonelik yapmak için bekliyoruz, Sadece bizim binaya özel bir sorun mu oldu, sebebi nedir ?

    _____________________________
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, adres ve iletişim bilgilerinizi konu linki ile birlikte DM üzerinden bizimle paylaşabilir misiniz? Kontrol sağlayıp sizi bilgilendireceğiz.
    _____________________________
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Adres ve iletişim bilgisi DM ile gönderildi.

    _____________________________
  • Merhaba fibere geçiş hakkında bir sorum var.

    Hali hazırda TT altyapısı üzerinden Turknet VDSL kullanıyorum. Yakin zamanda binamıza TT fiber gelecek ve Turknet üzerinden fibere geçmek istiyorum, ancak merak ettiğim bir kaç konu var.

    Ben şimdi yıllık peşin ödeme yaptım ancak 1000 Mbps alabilmem için +200 TL daha vermem gerekiyor bu durumda bu iş nasıl oluyor? Kampanya sürem mi azalacak yoksa her ay +200 tl ödemem mi gerekecek ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PehliOne- kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1000 Mbps hızdan faydalanmak isterseniz aylık faturanıza ekstra 200 lira yansıtılacaktır. İçerideki bakiyenizden 200 liralık tutar da aylık olarak çekilecek ve bakiyeniz erken bitecektir. Bu nedenle kalan aylarda faturanızı ödemeniz gerekecektir. 12 ay sabit fiyat kampanyanız bitene kadar mevcut faturanız +200 TL şeklinde faturalandırılırsınız.
    _____________________________
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Benim adresimde 1.000 mps var mı demek oluyor bu şimdi, bir de peşin satışa dahil edilemiyor mu +200 TL fark. Peşin satış yenileme yapacağım.


    TurkNet Destek Burada
    _____________________________
    PSN: arslanrecep
  • arslanrecep kullanıcısına yanıt
    Merhaba, müşteri numaranızı ve konu linkini DM üzerinden paylaşabilir misiniz? Hizmetinizi kontrol edip sizi bilgilendireceğiz.
    _____________________________
  • Turknet kullanıyordum. Herhangi bir sorunum yokken üst komşu internet alınca benim internet gitti. Belki onunla alakası yoktur bilemiyorum, Ama o aldıktan sonra olan oldu.

    Bir haftadır uğraşıyorum, sonuç düzelmedi.

    TurkNet Destek Burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    İlettim.

    _____________________________
    PSN: arslanrecep
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, müşteri numaranızı ve konu linkini DM üzerinden paylaşabilir misiniz? Kontrol sağlayacağız.
    _____________________________
  • Kef14 kullanıcısına yanıt

    Binada ki kutudan kablonuzu kontrol edin.

    Vdsl ise modemden hat değerlerini atar mısınız?

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    Teşekkürler gerek yok hocam boşverin uğraşmanıza gerek yok. Bugün altyapıdan birisi bina girişindeki kutuyla uğraşırken bir ineyim bakayım dedim. İyi ki inmişim.


    Önceki gelen ekip kutunun binanın eksi 1 nci katına taşınması gerektiğini bu altyapı elemanına iletmemişler. Ek kablo yapılacak gibi kısa 1 2 kelime var sadece. O da sanıyor ki kutuya kablo takılacak ki zaten kutuya kablo gelmiş belki takılıydı bile.


    İnternetim olduğu sürece sıkıntı yok. Altyapıdan gelen eleman da durumun farkında iletişim bozukluğu var dedim kendisi kabul etti.


    Hatta önce şey dedi siyah kablo komple baştan çekilmeli sonra dedi kutudan ek yaparak aşağıya alınabilir gibi bir şey dedi artık gerisi teknik altyapının işi.


    Yani özetle yine iletişim sorunu yaşayan Turknet hem kendisini hem bizleri gereksiz oyalamaya devam ediyor.


    En kısa sürede bu iletişimsizlik sorununuzu çözmeniz dileğiyle. Gelen ekibin yazacağı 1 cümleyi sonradan gelenler neden tam olarak göremiyor anlamış değilim.

    Ek kablo yapılmıyor yasakmış. Çekilmiş olan 2 kablo komple söküldü. Onun yerine üst sokaktan dairelerin birinde olan siyah kutudan epey uzun uğraşlarla yeni kablo çekilmek zorunda kalındı.


    Maalesef bina girişine kabloyu getirip oraya kutuyu takanlar hem kutuyu yanlış yere takmışlar hem de kablo payı bile bırakmadıkları için çektikleri hat tamamen çöp oldu ve sonraki gelen ekibi uğraştırdılar.


    Dün bunlarla uğraştık ben de yardımcı olmaya çalıştım. Bugün bina içinden kablo çekildi ve sonunda gigafibere kavuştum.


    Bunun dışında daire içine kablo çeken adam bile şaşırdı. 2 tane ONT cihazı vardı. Yeni takılan ONT cihazı ile modem eşleşmiyordu. Görüşme yaparak onları halletti. Eskisini de aldı. O sorunu da çözdü sağolsun.


    TurkNet Destek Burada


    TurkNet Destek Burada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 29 Ocak 2026; 17:30:47 >
    _____________________________




  • Merhaba cihazım sizin cihazınız aynı model fakat versiyon olarak farklı acaba sizinki mi güncel yoksa benim kullandığım mı güncel size bu şekilde mi geldi yoksa modemi güncellediniz mi güncellediyseniz hangi siteden indirdiyseniz belirtirseniz sevinirim. Kullandığım modemin modemi ve yazılım numarası
    H3601P V9.0 V9.0.0P1_TN3 TurkNet Destek Burada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 21372138213921402141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.