Şimdi Ara

Türknet AKK Tamamen Kalktı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sitesinde yazıyor. AKN yok diyor altyapı sorgulamada. Doğru mu acaba?
    https://turk.net/



  • akk yok güzel ama havuz sistemi internet verdikleri için bence anlamsız.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    tt port ücretlerine fahiş zam yaparak bir nevi turknet'i cezalandırdı, şu an yeni aboneler 50-75 mbit akn'siz internet kullanabilirdi. Yeni abone için akn'siz 35 mbit + 1000 dakika 60 lira da gayet makul bir seçenek (tabi stabil bağlantı sağlayabilirse)
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'un en iyi paketine bakıyorum 100 mb 50 Gb kotalı 84,90 TL AKK'den sonra 24'e Mb iniyor.

    Türknet VAE sisteminde bile 35 Mb sınırsız hizmet veriyorsa bence en iyi yola gitti.

    BTK bu konuları hassasiyetle takip ediyor Türknet'in diğer İSS'lere karşın abone oranı düşük olmasından yana Türk Telekom'a başka kanun maddeleri çıkarabilir.
  • Turknet

    Bugün bana da mail gelmiş. Yoğun saatlerdeki ufak tefek düşüşler hariç gayet memnunum. Kotasız olması da efsane.
  • Ben kotaya girmişim akk kalktı diyor ama niye böyle oldu?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    kimse bilmiyor ki turk.net i

    pazar payı son bir senede 0,1 puan azalmış

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!


    pazar payı %1,6 adan %1,5 'e düşmesine rağmen Türkiye genelinde bir sene içinde 1 milyon sabit internet abone sayısı artmış

    2016 eylül ayında 10,1 milyon sabit abone varmış
    2017 haziran ayında bu 11,1 milyona çıkmış

    turk.net in abone sayısı bir senede 15 bin artmış
    superonline nin abone sayısı 200 bin artmış
    turk telekom un abone sayısı ise 650 bin artmış

    Türk Telekom'un da gelip pazar payı %2 bile olmayan turk.net ile uğraşması garip. Turkcell ile uğraşmak yemiyor sanırım. Mahallenin şımarık veledi gibi kendinen 7-8 yaş çocuklara atar gider yapıyor.

    bu arada milenicom un tv reklamları işe yaramış gibi görünüyor bir senede güzel bir pazar artışı yaşamış. Turk.net in de TV reklamlarına önem verebilir belki. İkinci olarak BTK'yı zorlayıp taahhüt cezalarına bir üst limit getirmesi lazım. Örneğin 1 sene sonunda taahhütün cezasız iptali gibi ve cayma bedelinin aylık ödenilen faturanın 3 katını 5 katını geçmemesi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 21 Eylül 2017; 3:43:39 >




  • Türknet i tebrik ederim 2019 dan önce iyi bir atak yaptı yalnız 1-2 ay evvel yaptığım ölçümlerde 75mbps alabiliyorken bugün baktım 35mbps alabiliyorum bunun sebebini Türknet yetkililerinden rica ediyorum neden evvelden 75 görünen hızım şimdi 35 görünüyor, iss değişme arifesinde bu benim için çok önemli umarım bu yazımı Türknet den bir yetkili okuyordur.
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Milyon kere yazılmıştır yine yazayım. Sebebi tt'nin port ücretlerine fahiş zam yapması. Turknet fiyatlara zam yapmamak için yeni abonelere düşük hız vermek zorunda kaldı, eski aboneleri etkileyen hiçbir şey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Eylül 2017; 8:34:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Benim güzel milletim okumadan her yere imza atmayı çok sever, millenicom'a taahhüt vererek nasıl bir tuzağa düştüğünün farkında değil. Aylık 170 lira sözde indirim alıyor, cayması imkansız. Btk'nın taahhüt ile ilgili yapması gereken şey indirim oranlarına %20 gibi bir üst sınır getirmesi. Böyle olunca liste fiyatlarını mecbur aşağı çekecekler, kimse taahhütsüz 50-60 liraya alacağı internete 184 lira vermez (millenicom 8mbit liste fiyatı 230 lira bunun %20 indirimli halini düşünürsek 184 lira)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Eylül 2017; 8:49:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Kaç abone kaybettiğine kadar bilgim var sorun bu değil sorun Türknet sen 35 mb'a sınırsız nasıl verirsin deyipte ekstra ücretler felan çıkarmasa iyidir ayrıca port fiyatlarını arttırmak cezalandırmadan başka bir durum değildir.

    Türknet ciddi bir abone kaybederken bu sorunları açıkça belirtmek istersek ping , bağlantı sorunları dsl ışığın birden gitmesi veya yeni abonelikte hiç gelmemesi bağlantı tamam demeleri , taahhütsüz olması çoğu insan yazlık veya 1-2 aylık aldığından dolayı eğer Türk Telekom veya herhangi İSS'de taahhütsüz olsaydı en ufak problemde İSS'ye yallah diyebilirdi çünkü Mobil olarak kaç kişi hattını taşıyor devamlı çünkü özgür en ufak bir soruna sinirlendimi artık abone durmak istemiyor.

    Türknet'te tutmanın bir yolu ise diğer İSS'lerin yapamadığını yaparak aboneyi kendine bağlamaktı.

    Abone kaybının farkında Türknet fakat müşteri hizmetleri değişmiş daha profesyonel insanlar gelmiş sorununuzu anlıyorlar ancak Türk Telekom'a şikayet kaydı açıldığından çözüme kavuşmuyor YAPA'dan sonra pingim 50'den aşağı inmiyor yurt içi kaç kere arıza kaydı bıraksamda açıkçası icraat bulamadım.

    2,4 yıldır kullanıpta memnun olan tek abone olarak bana daha fazla önem göstermesi gerekirken YAPA getirip daha berbat hal aldırdı.

    Türk Telekom tarafında açıklanmayan sorunlar ise ping , hız , bağlantı sorunları gibi bütün sorunları Türk Telekom Santral Personelleri çözdüğü için Türknet ve Türkcell Süperonline baya şikayet kaydı açtıkları için ek mesailer ve ek çalışma kadrosu kurmak zorunda kaldı buda ekstra maliyetten başka bir durumun ötesine geçmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 21 Eylül 2017; 11:45:56 >




  • Yapa bakır mesafesinin fazlalığından dolayı santral binasına çok yakın olanlar dışında sıkıntı çıkarıyor. Bir de cgn olunca ping yükselmesi kaçınılmaz. @NitroNos

    TT diğer iss'lere her türlü pisliği yapıyor, bunu herkes biliyor. Turknet'in yapması gereken, tt otomasyon sisteminde yazanlara güvenmeyip müşterisine kulak vermesi. Herifler yalan beyanlarla arıza kaydını kapatıyor, müşteri diyor ki gelen giden yok kimse kontrol etmedi, turknet personeli otomasyonda yazanı aynen okuyor, müşteriyi dikkate almıyor. Hele ki etiketleme yapmayıp otomasyona "aktivasyon tamamlandı" bilgisi düşüyorlar ya, tam sopalık. Port ücreti işlemeye başladığı için bu olaydan turknet de mağdur oluyor. Müşteri de kullanamadığı internetin parasını ödemek zorunda kalıyor.

    AKN'nin kaldırılması sonrasında tt turknet'e çok daha fazla pislik yapacak, buna hazırlıklı olması lazım.

    Saçma sebeplerle yaşanan mağduriyetleri görünce turknet'i sert eleştirebiliyorum ama eleştirilerimde çözüm yolları da öneriyorum. Milleti arap telekom belasından ne kadar kurtarabilirsek o kadar iyi. Tabi bunun için fiyat avantajı yetmiyor, tüm engellemelere rağmen hizmet kalitenizi yükseltmeniz gerekiyor. En önemlisi de sürekli anlattığım gibi TT otomasyon sisteminde yazanlara çok güvenmeyip müşterilerinize kulak vermeniz, gerekirse BTK, Rekabet Kurulu, İdare Mahkemesi gibi yerlere başvurularınızı yapıp olayın takipçisi olduğunuzu müşterilerinize hissettirmeniz. Ben bir sorun yaşamıyorum, keşke herkes sorun yaşamadan doya doya internetini kullanabilse. Tam da arap telekomun istediği gibi müşterinin sizden kaçıp onlara 24 ay bağlanmasına lütfen engel olun. @TurkNetDestek @doominsert @skurmus

    "1 ay önce hattım 75 mbit gösteriyordu, şimdi 35 mbit gösteriyor" diyen arkadaşlar lütfen aşağıdaki iki tabloyu incelesinler. Bu tutarlar tt'nin diğer iss'lere sattığı aylık port ücretleri.

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!

    Eskiden adsl için tek fiyat, vdsl için tek fiyat varken şu anki durumda hıza göre fiyat belirlenmiş. Zam miktarı ve oranları da şöyle:

    16 mbit 2,26 TL %23
    24-35 mbit 3,76 TL %39
    50-75-100 mbit 9,26 TL %95


    50-75-100 mbit hızlarda turknet'in maliyeti neredeyse iki katına çıktı. Zam yapmak yerine sadece yeni aboneler için (eski aboneleri etkileyen birşey yok) max hızı 35 mbit'e çekmek zorunda kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Eylül 2017; 17:58:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Milyon kere yazılmıştır yine yazayım. Sebebi tt'nin port ücretlerine fahiş zam yapması. Turknet fiyatlara zam yapmamak için yeni abonelere düşük hız vermek zorunda kaldı, eski aboneleri etkileyen hiçbir şey yok

    Benim için hız önemli 35mbps ile işim olmaz bu durumdan dolayı farklı bir iss e bakıcam artık.
  • İyi bok yedi.

    Türknet AKK Tamamen Kalktı !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 21 Eylül 2017; 22:16:15 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Harika özetlemişsiniz durumu. Teşekkür ederiz. Özellikle sahada elimizi kolumuzu bağlayan sorunları çözmek, müşterimizin bu konuda sesine daha fazla kulak verebilmek için çalışıyoruz. Biraz vakit alıyor bu tür çözümler. 2018 başında bu konularda ciddi bir ilerleme kaydetmiş olacağız.
  • skurmus S kullanıcısına yanıt
    Umarım başarılı olursunuz. Ben de buradan tecrübelerime dayanarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Yalan beyanda bulunduğu tespit edilen tt personeli hakkında bir yaptırım uygulanıyor mu? Artık daha da agresif bir şekilde sorun çıkartarak milleti ayartmaya çalışacaklar. Forumda birkaç kişiden okudum, artık tt'nin kendisi mi taşeronları mı bilmiyorum ama arayarak "onlar ikinci sınıf porttan hizmet veriyor biz birinci sınıf porttan veriyoruz" ve "10 lira için hizmet kalitenizi düşürmeyin" şeklinde şantaj yapıyor.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Biz elimzide somut kanıt olduğu durumlarda BTK ve TT'ye şikayet ediyoruz. Ama çok bir şey olmuyor:)
  • skurmus S kullanıcısına yanıt
    Tam da tahmin ettiğim gibi, "kimi kime şikayet ediyoruz" mantığı Olan hizmet alamayan müşteriye oluyor işte. Siz de boşu boşuna port ücreti ödemiş oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 22 Eylül 2017; 11:47:19 >
  • yaw adamlardan 1 haziranda adsl hizmeti almaya başladım, ilk 2-3 gün hariç 3 mb. hız veremediler..



    benim için turknet akn yi kaldırsa ne kaldırmasa ne böyle rezalet mi olur..



    üstüne denemesi bedavadan yararlanıp abone olmuştum, ay bitmeden 27 haziranda aboneliğimi iptal ettirdim 10 gün sonra 54 tl. fatura çıkardılar bu fatura nerden çıktı dediğimde kendilerininde birşeyden haberi yok çıkmaması lazımdı şimdi ben kayıt açıyorum size dönülecek vs,vs 2 ay oldu ne dönen var ne arayan...



    yasal işlem başlatmamamız için faturanızı ödeyin deye mesaj atıyorlar mesajdaki no yu arıyorum böyle bir borcum yok benim bu msj ne diyorum , az bakıyor evet siz denemesi bedavadan yararlanmışsınız fatura çıkmaması lazımdı diyor ee neden çıkmış peki diyorum konuyu üst birime ilettim diyor haydaa ulann 2 ay olmuş yuhh ..



    böyle rezalet yaşayacaksam şimdi bu firma bana akn yi kaldırsa ne olur kaldırmasa ne olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.