Şimdi Ara

Türklerin Yaşam Düzeni Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba gençler şuanda yazacaklarımı okumak zorunda değilsiniz.Katılmak zorunda hiç değilsiniz.Sonuçta kafanıza silah dayayıp okutmuyorum ve benimle aynı fikirde olmayanları vurmayacağım. Söyleyeceklerim öyle bir andaki ergenlikle değil 2 belki de 3 yıldan beri kafamda olan fakat nedenini oturtamadığım şeyler. Bu forumda takılanların %80'inin 15-25 yaş arasında olduğunu bildiğimden ve bazılarınızın da diyeceklerime "aynen bunu ben de düşündüm" diyeceğini bildiğimden buraya yazıyorum. Aslında asıl sebep içimdekileri bir şekilde içimden atmak ama bu birazdan tanımını vereceğim kişilere anlatınca veya kendi kendine anlatınca tam olarak olmuyor.Yani adamla konuşuyorsun adam bir anda "Ne olacak bu Fenerin hali" tarzı şeyler söyleyebiliyor çünkü kafasındaki yaşam "Kız Futbol Survivor" tarzında oluşmuş bu onun suçu değil belki de doğrusunu o yapıyor bu bilinemez.Adam lafı dinlemiyor dinlese de anlamıyor yani. Kendi kendinle de konuşmak belli bir süre sonra patlatıyor insanın içini ve anlamsız yere bir sinir krizi geçirmiş oluyorsun.Her yere saldırasın geliyor , seninle aynı fikirde olmayan insanlara karşı saldırıda bulunuyorsun her fırsatta bir anda ciddi bir şekilde insanlarla kendi içinde aranı bozuyorsun , psikolojinin duvarları zamanla aşılıyor ve sakladığın kalbin gün geçtikçe yıkılmaya ve yılmaya başlıyor sonra bir bakıyorsun "Puff!!" kendin dışında hiç bir dostun veya derdini anlatacağın kişi kalmamış.Neyse ne işte konumuz "Arkadaşsızlık veya Asosyallik" falan değil yanlış anlaşılmasın.Bu kadar pesimistlik yeter. Konumuz başlıkta da görüldüğü üzere Türklerin Yaşam Düzeni.

Öncelikle uzun bir yazı olacak bu yüzden "bunu kim okuyacak anasını satayım" diyenler ss falan alsın otobüste giderken okursunuz. Boşvermeyin çünkü hepiniz bu yazının içinde kendinizi bulacaksınız. Belkide en önemlisi bu yazıyla bazı yönlerinizi , bazı hobilerinizi , alışkanlıklarınızı değiştireceksiniz. Yazıda taşlayacağım prototiplerden birisi veya birileri de benim. Ben de boş işlerle uğraştım hala daha uğraşıyorum. Ben bir psikolog veya sosyoloji ile uğraşan birisi değilim.18 Yaşında lise son olan bir kişiyim(bazılarınızın kardeşi bazılarınız belki abisi olacak yaştayım).Belki de senin görüşlerini önemsemiyoruz velet diyecekler olacaktır onlara da teşekkür ediyorum. En önemlisi yarın bu kişi olmayacağım çünkü dün de bu kişi değildim hepimiz genciz ve 1 saatlik farklılıklar karakterimizi değiştiriyor bunun farkında olalım. Bugün Türkçülükten dem vurup kafatasçı olup kürtlere sayıp sövenler yarın kürtlerle aynı iş ortamında olacak ve onlarla arkadaş olacak. Başka bir örnek vermek gerekirse bugün forumda "Türk Kızları paraya kanar hepsi şerefsiz" diyenler yarın güzel bir hanımefendi ile evlenip güzel bir yuva kuracak. Bu söylediklerimi sindirdiyseniz yazıma (daha doğrusu şuanda hepimizin büyüdüğü , yaşadığı ve yaşlanacağı toplum hakkındaki görüşlerimi) sizlere sunmak istiyorum. Tekrar ve son kez söylüyorum katılıp katılmamanızı eğer saygılı bir şekilde "böyle düşünüyorsun ama ben şunu düşünüyorum" şeklinde söylerseniz beni çok mutlu edersiniz.Teşekkür ederim.

Bu ilk cümlelerde hep çok zorlanıyorum şairlere ve romancılara burdan helal olsun diyerek başlıyorum bu çok afedersiniz ama "boktan" yazımda bile şu ilk cümleyi kurarken acaba şu cümle oldu mu lan? diye düşünüyorum.Çaat! diye gireceğim konuma. İlk ele alacağım konu gıybet veya dedikodu veya arkadan konuşma(veya yeni nesil kızların demesiyle bilgi alışverişi)(veya yine yeni nesil kızların değişiyle "olanı konuşuyoruz yahu") olacak. Bu bizim toplumumuzdaki en büyük ve çözülmesi gereken bir sorun bu 10 yılda falan çözülmeyecek tabiki yüzyıllardır süregelmiş ve yine yüzyıllar sonra çözülebilecek bir konu ama en azından kısa vadede azaltılabilecek bir konu. Bu paragrafın arasında hemen şunu söyliyeyim bir dil sınıfında okuyorum ve bulunduğum her ortamda kız fazlalıktı yani sınıf olsun doğum günü partilerinde gittiğim yerler olsun hep şansıma kız fazlalıktaydı. Bu yüzden iyice "Türk Kızı" profiline kafamı yerleştirmiş durumdayım tabiki insan türleri asla bitmeyecek ama farkettiğim konu şu : Sokaktan 100 tane aynı tür insan seçin yani 50 tane kız 50 tane erkek. Bu 50 kızın 48'i dedikoduyu kötümser ama dedikoduya sırılsıklam aşıktır. "Ya ne saçmalıyor bu meczup" diyenlere söylüyorum. Aklınıza annelerinizin misafirlerle konuştuğu konuları veya günlerde konuşulan şeyleri getirin.O olmadı mı sınıfınızdaki kızların konuştuğu konuları düşünün.O da mı olmadı ablanızın arkadaşlarıyla konuştuğu konuları düşünün.ULAN BU DA MI GOL DEĞİL!Kahvehaneleri düşünün.Bu illete "Delikanlı adam dedikodu yapar mı yiaa" diyen erkekler dahi saplanmış durumda. O kadar saplanmışız ki hemen bir dörtlü okey kurunca muhabbetimiz okey kimde falan filan konuştuktan sonra direk "Bahattin tarlayı satmış oğluna araba almış çalışamadı tabi evladı fasa fiso fasa fiso" veya "Eray Ecem ile çıkmaya başlamış ulan kardeşim diyordu bir aralar kardeş ayağı ... ayağı dimi" falana dönüyor. Bu sizin arkadaş ortamınızda olmayabilir ama çoğu yerde böyle yani 100 ortamdan 80'inde(çok iyimser konuştum) çok ama çok rahat bu dedikodular dönüyor. Kadınlar da dedikodudan hiç hoşlanmayız modunda takılıyorlar. Onun dedikoduları yapıldığındaki konuşmaları öğrenince "BENİM DEDİKODUMU NASIL YAPARSINIZ LAN!!" moduna giriyorlar. Amma ve lakin "Hadi kaynatalım" demeyi de çok ama çok seviyorlar.Dedikodu bizim toplumuzda olduğu çok aşikar bu yüzden bundan başladım ve kadınlarda daha fazla olduğu da aşikar(feminist kardeşlerim lütfen her kadınlara doğru olan eleştiriye "kadın düşmanı" yaftası atmayın gerçek bu siz de biliyorsunuz).Next station please !

İkinci konum hepinize çok tanıdık gelicek.Boş işlerle uğraşmamız.Bir üye var forumda ismini hatırlayamıyorum "Theologist" olması lazım ama emin değilim. Kendisine selamlarımı yolluyorum ama lütfen artık bu işi abartma diyorum aynı zamanda.-İyi günler-Şimdi bahsettiğim arkadaşın konularında bazı haklı bulduğum noktalar var mesela DH'de Survivor'ın hep Trend Konularda olması bir ayıptır.Yalan değil ben de bazen içimi dökmek istiyorum film izleyemiyorum çünkü daha çok ağırlık basıyor. Dizi izlesem devam etmek zorundayım falan en iyisi günlük programlar yani Survivor. Açıyorum bakıyorum Serhat Akın koşuyor kazanınca iki spastik hareket yapıyor gülüyorum ve kapatıyorum belki 1 saat ya oluyor ya olmuyor ama şunun 4-5 saat kritiğini yapıyorlar ya. ALLAAHIM SABIR VER ŞİMDİ ......... Yapmayın kardeşim yapmayın. Hepiniz gençsiniz.Öğrenmeniz.... dur lan dur daha sonuç cümlesinin yeri değil sayacak çok örnek var bu konuda (sakinim..). Survivor dedim sonrasında bilgisayar oyunları (yalan yok oynuyorum EU4'de hepinizi süpürürüm). Benim bilgisayar oyunları hakkındaki görüşüm 14 yaşının üstünün oynamasının zaman kaybı olduğudur(oynamasının derken günde 4-5 saat oynamasından falan bahsediyorum yoksa eve geldin mi yarım saat - 1 saat CS atmak gibi zevklisi yok). Bu konudaki örnekleri çoğaltabiliriz. Neleri sayabiliriz mesela ? DH'da sabah akşam habire gezmek , habire sosyal medyada takılmak vs. de bunların içinde sayılabilir. FAKAT GELELİM NELER SAYILAMAZA. Arkadaşlar eğer sizin entellektüel seviyenizi veya sizi karakter olarak hayata hazırlamak olarak geliştirecek etkinliklere "Üff boş iş denmesine çok karşıyım. Ne dedim şimdi ben örnekler vereyim. Photoshop yapımı , edebiyatla uğraşma , herhangi bir el becerisi ile uğraşma(Zanaat ile uğraşma yani), spor ile uğraşma veya böyle çok bilmişlerin şimdi "sen bunu neden yapıyon?" dedikleri aktiviteler var ya kardeşlerim hepinizin aklına geldi bu aktiviteler. İşte bunlar boş işler değil yani bunlar senin hobin bunlar senin sağlıklı bir yaşam yaşaman için (hem fiziksel hem zihinsel) senin gerekli olduğun şeyler rahatladığın şeyler.Ama memleketimizde "Meyve veren ağaç taşlanır" misali sabah magazin izleyen öğlen instagramda habire kızlara slm yazan akşam da sörvayvır izlerken dh'de "Şerefsiz ilhan mansız en büyük adem" yazan tipler sizi "Bunlar boş işler ya uğraşma" diye küçümserler. Olur kardeşlerim olur. Hiçbir bilgili insan "Bunlar boş iş" demez. "Bunun yerine şu aktiviteyi yaparsan sana daha yararlı olur" veya "Bununla birlikte şunu da yapman bence çok kıyak olur" der. Bu kadar resmi dille konuşmazsınız ama buna benzer şeyler derler. Neyse bugünlük bu kadar arkadaşlar belki başka bir konu da açabilirim. Bugün dedikodu ve boş işlerle alakalı konuşmak istedim bunda son 1-2 haftada yaşadığm olaylar da etkili oldu yoksa konuşacaklarımız yaz yaz bitmez. Başka bir konuda görüşmek üzere katıldığınız görüşlerimi veya katılmadığınız görüşleri yazarsanız SAYGILI bir biçimde konuşup tartışabiliriz. Hepinize iyi günler diliyorum. Trollere de bir son sözüm olacak "Kardeşim mizahın bile güzelini yapın da gülelim yahu artık aynı esprileri yapmayın lütfen".

• okunacak.
  • İşte bunu okumayacaklar bu yazının haklılığını gösteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir mesaj yazmak isterdim ama şimdiders başlayacak. Bir illet de ben söyleyeyim, YouTube. Alamıyorum kendimi oradan ya, o video şu video derken gidiyor zaman. Ha ingilizceyi öğrendim sayesinde, orasına bişey demiyorum. Fakat şimdiki nesiller türkçe izlemeye başladı, onun da getirisi kalmadı artık. İzlediğim videolar da çoğunlukla gameplay videoları. Gerçek hayatın stresinden kendimi oraya atıyorum hep. Ama videolar bitince, o farkındalık gelince hep sıkılıyorum tekrar. Çizim yapmayı seviyorum, fakat onda da tembellik yapıyorum. Motivasyon eksikliğinden olsa gerek, çünkü arkadaşlarım çizimlerime ilgi göstermeyince mutsuz ediyor beni. Başkası için mi çiziyorsun dersen hayır, fakat insan biraz ilgi istiyor doğasında var. Şimdi sınavlarım da yaklaşıyor, üstümde bir moralsizlik, bunalım var. Kendimi YouTube'a atıyorum hep.

Konudan saptım biraz ama içimde birikiyor, yakınlarıma da anlatasım gelmiyor çünkü verdikleri tepki aynı hep, gelir geçer. Tamam geçiyor da, bu sıkıntıları nasıl lehime çevirebilirim, değerlendirebilirim hiç yardım yok o konularda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın hasan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki haklısın kardeş.

• Gerçek bir DH'li bu yazıyı asla okumaz

By the way, didnt read lol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size sonuna kadar hak veriyorum. Hergun ayni seylere onlarca defa maruz kaliyorum. Ulkemizdeki insanlarin acikcasi yuzde 80'i ici bombos... Bilim teknoloji kulturle ilgili muhabbet edecek insan, zar zor buluyorum.

• Vallahi okudum. Yazdıklarının %80 kadarına katılıyorum. Yazıda şahane. Doğru söze ne denir. Eywallah kardeşim.

• Kardeş bu ne ben bunu okusam akademisyen olurum

• BoomShy B kullanıcısına yanıt
    Hocam yazım tarzınız hakkında naçizane tavsiyem yazınısı daha fazla paragrafa ayırmanız. Cidden okumak istedim, okumaya da çalıştım ancak bi yerden sonra yazılar birbirine girdi hep, en azından ben bu şekilde okumakta zorlanıyorum. Eğer bu yazı 9-10 paragrafa bölünseydi çok daha rahat olunurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sorunlara değinmen ve bazı şeylerin farkında olman çok güzel.ama bence yazdıkların ufak tefek şeyler. Dedikodu yapmak, x dizisinin 1500üncü bölümünü ağzı açık dinlemek tabi hoş şeyler değil ama bence türk toplumunda daha ciddi sorunlar var. Neymiş o diyceksin.söyliyim. Sorun ekonomiden kaynaklanıyor.

Halk ciddi anlamda fakir.halkın yüzde10luk kaymak kısmını ve iyimser olup yüzde 30luk diyelim, orta halli kısmını çıkarsak geriye kalan yüzde 60lık kısım 100-150liranın hesabını yaparak yaşıyor.kenarda ciddi birikimleri yok.

Herkezin birikimi olmayabilir ama fakirlik bazı insanları .. Çocuğu olmaya itiyor. Ve ciddi anlamda dolandırıcılık,hırsızlık sözkonusu.ve bu dolandırıcıların ciddi anlamda alllah korkusu yok.çok kalitesiz insanlar var.depremde ölen enkazın altında kalan kadının bileğini kesip bileğinden altın bileziği çalmaları buna bir örnek olabilir. Ticaret adı altında 1 liralık ürünü trencilik yaparak 39liraya sana bana ona kaktırıyorlar. Hırsızlık ve dolandırıcılık bariz olarak gözükür bide gizli dolandırıcılıklar var. Turksatta nice kanallar var hiç gördün mü ürün satmaya çalışanlar, gıdada oynanan oyunlar, reklamı yapılan her üründe dolandırıcılık var yazmıyım ama yüzde90ı o yolda.. Bu işi türk toplumu olarakda sınırlandırmamak lazım. Dünya,insanın yapısından dolayı rekabet ve zayıfı öldürme üzerine kurulmuş durumda.dönüp arkaya baktığında da milyonlarca kaderine söven, milyonlarca da küstah ukela görüyorsun eetrafta.

Devlet çoğu yerde görevini yerine getirmiyor yada ben öyle hissediyorum.mesela marketlerde satılan çoğu paket ürün kanser yapıcı.denetlenmiyor.çoğu ürünün üretimi durdurulmalı.çoğu ürün fiyatları balon gibi şişirilmiş durumda.25kuruşa mal ettiklerini paketliyip reklamlayıp 25liraya kaktırıyorlar özellikle bisküvi tarzı zımbırtılarda. Ali ağaoğlu paraya para demiyor.neden? Çünkü allahın bataklığını kurutup oraya 40katlı bina dikip her daireyi trilyona sattığı için olabilir mi. ev ffiyatları.memlekette dahası dünyada çok sorun var.kıskançlık dedikodu ufak tefek şey kalıyor.fazla uzun yazmıyalım sonuçts yaptığımız şey sadece yazmaktan ibaret.okumak isteyenleri de korkutup bunaltmıyalım

• Tesekkur ediyorum ben de suanda biraz pismanim yazi duzeni hakkinda aksam konuyu yeni bir yaziyla guncelleyecegim. Bu sefer daha kisa ve daha iyi bir duzenle yazmak istiyorum.

• pokajy P kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediklerini cok iyi anladim ama bu yaziyi gunluk hayatimda karsilastigim insanlardan aldim tiksinclikle yazdigim icin oyle konulara deginmedim. Turkiyenin bu hale gelmesi bir butun Devletin politikasindan tut memurun is yapmamasi denetim mekanizmasi olmamasina kadar uzaniyor bu bozukluk. Anlatmaliyiz insanlarin biraz icini bogmaliyiz ki insanlar anlamali yoksa bu devran sonsuza kadar surecek.

• Yazı gayet güzel ve akıcı hafif mizahta iyi olmuş. Aklıma inci sözlükte ki faydalı başlıklar geldi.

• Okumaya calistim ama 2 saat konuya girememissin yok ister okuyun okumayin yok yasiniz su kadar

• Hocam yaziya iyi baslamissin ama dokundugun konular ozellikle dedikodu cok bos olmus toplum bu sekilde olmasinin nedeninin dedikodu oldugunu dusunmuyorum ya da etkisi cok az. Bence temel sebep egitim sisteminin cocuklari egitmektense bir suru gereksiz teorik bilgi yukleyip ezberi dayatarak "hayata" degil sinava hazirlamasidir. Tabi cocuklarin buyudugu cevre ve aile ortamida toplum duzenin bu sekilde olmasinda buyuk etken. Aile nasilsa cocukta buyuk oranda o sekilde buyuyor ve zaten bozuk olan egitim sistemiylede bu cocuklari topluma geri kazandiramiyoruz sokaklarda uyusturucudan oluyor bu gencler. Sistemi duzeltmek ne yazik ki cok zor bu saatten itibaren .

• Giriş bölümü çok uzun ve sıkıcı yazmışsın. Zaten okumayan bir milletiz bu yazının sonunu da sayılı bir kesim görür.

• İnsanlara bir şeyi okutmak istiyorsan giriş kısmını anlattığın asıl konudan uzun yapmamalısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.