Şimdi Ara

Hayattan bıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 yaşındayım. 14 yaşımdan beri babamla birlikte çalışıyorum ve iş hayatını az ya da çok gördüm. Yaşım 21 üniversiteye de gideceğim bu sene eğitim hayatını da ucundan gördüm. İş hayatı ayrı okul hayatı ayrı kötü. 21 yaşında hayattan soğudum resmen. Hiçbir zaman istediğim arkadaş ortamına da kavuşamadım bunun da etkisi var gibi. Bilmiyorum ne yapacağım fakat hiç yaşama hevesi kalmadı içimde. Ne yapacağım bilmiyorum. Okumasam esnaflık bir dert okusam okulu bitirip işsiz kalmak onca yatırımın boşa gitmesi bir dert. İş bulduk diyelim o parayla hayatı idame ettirmek ayrı dert. Dert oğlu dert. Vallahi 70 sene falan yaşarsam kalan yaklaşık 50 yıl ne yapacağım bilmiyorum hiç.




  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Hayattan Bıkmak

    Hayattan bıkmak, uzun süreli hoşnutsuzluk, anlamsızlık ve yorgunluk duygularıyla karakterize edilen bir durumdur. Bu duygular, günlük rutininizden ve sorumluluklarınızdan bunalmış hissettiğinizde ortaya çıkabilir.

    Hayattan bıkmanın belirtileri şunları içerir:

    • Kronik bir mutsuzluk ve tatminsizlik hissi
    • Anlamsızlık ve değersizlik duyguları
    • Enerji eksikliği ve yorgunluk
    • Hayattan zevk alamama
    • İlişkilerde ve aktivitelerde ilginin azalması

    Hayattan bıkmanın nedenleri çeşitlidir ve kişiye göre değişebilir. Stresli yaşam olayları, zorlu ilişkiler, iş tatminsizliği ve finansal sorunlar yaşamınızdan bıkmanıza katkıda bulunabilir.

    Hayattan bıkmakla baş etmenin birkaç yolu vardır:

    • Profesyonel Yardım Alın: Terapi, hayattan bıkmanızın altında yatan nedenleri anlamanıza ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.
    • Yaşam Tarzı Değişiklikleri Yapın: Sağlıklı bir diyete odaklanmak, düzenli egzersiz yapmak ve yeterli uyku almak genel sağlığınızı ve esenliğinizi iyileştirerek hayattan bıkma duygularını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Anlamlı Faaliyetlere Katılın: Gönüllülük yapmak, yeni hobiler edinmek veya tutkularınızı takip etmek hayatınıza anlam ve amaç katabilir.
    • Olumlu İlişkiler Kurun: Destekleyici ve olumlu ilişkiler, zor zamanlarda size güç vererek hayattan bıkma duygularınızı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Şükran Uygulayın: Elinizde olan şeylere odaklanmak ve minnettarlık uygulamak, hayattaki olumlu şeylere daha fazla dikkat etmenize yardımcı olabilir ve hayattan bıkma duygularını azaltabilir.

    Hayattan bıkmakla baş etmek zor olabilir, ancak bunu aşmanın mümkün olduğunu unutmamalısınız. Profesyonel yardım alarak, yaşam tarzı değişiklikleri yaparak ve anlamlı faaliyetlere katılarak hayattan bıkma duygularınızı yenebilir ve daha tatmin edici bir yaşam sürebilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • en azından sevgilin var

  • ne sevgilisi ne alaka la yok sevgilim

  • Hocam şu an kimse zaten önünü göremiyor.


    Benim sana tavsiyem istediğin bir alana göz dik ve ne kadar başarısız olursan ol o uğurda vazgeçme insanları salla. İnsanlar yarardan çok zarar getirebilir.


    Açıkçası ben okulu arkadaş ortamından ziyade kendimi geliştirebileceğim bir alan olarak görüyorum.


    Aynı yaştayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 8 Eylül 2021; 14:32:22 >
  • 7 senedir babanla çalışıyormuşsun.sonuçta çalıştığın alanda bir tecrübe edinmişsin.okuduğun bölüm ve üniversite sana ne katacak ileriye dair onu düşün derim ben.

    ne bölümü okuayacaksın ve okuyacağın bölümle ilgili misin.okuyacağın üniversite yaşadığın şehirde ise bir yandan okuyup boş zamanlarında çalışmaya devam et ne kadar tecrübe okadar rahatlık demek..boyacılığı bile öğrensen diyeceğim boyacıyı küçümsemiyor önüne gelecek bu sanat emin ol...

  • eagle-1453 E kullanıcısına yanıt
    Medipolde ybs okucam hocam.Bi zanaat öğrenmedim babamla çalışırken telefon teknik parca aksesuar satıyoruz toptan ama onda da ni zanaat yok ticareti öğrendim işte
  • Niye hocam sizin durum nasıl
  • Hocam haklısınız da bilmiyorum ya derin düşününce insan üzülüyor
  • Arkadaş dediğin çocukluk arkadaşı değilse gelip geçicidir. Senin başarılı olmanı istemezler.
    Yalnızlık iyidir...

    Hayattan bıkma düşüncesi...
    Amaçsız, düzensiz, istikrarsız bir yaşam sonucu ortaya çıkan düşünce

    Amaaa senin yaşındaki her genç böyle diyip işin içinden çıkmak istemiyorum.

    Ülkenin şartlarını değiştiremezsin, ülkedeki insanları değiştiremezsin ama kendin için değişikliklere gidebilirsin.

    Esnaflık yapmak istemediğin için okumak istediğini söylüyorsun ama uzun vadeli sürece odaklanınca zor geliyor.

    Başka seçeneğin yok, 30 lu yaşlarında saygın, duruşu olan bir erkek olmak istiyorsan 20li yaşlarını kendi kaliteni artırmak uğruna heba etmek ZORUNDASIN.

    Ülkede emeklilik yaşı 65... 30lu yaşlara gelince, çalışmak için 35 sene kalıyor geriye o 35 seneyi esnaf olarak mı geçirmek istiyorsun yoksa hayalini kurduğun şekilde mi?

    Bu sorunun cevabını tabiki 20li yaşlarını nasıl geçirdiğine bağlı olarak cevaplanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 8 Eylül 2021; 16:10:47 >




  • Mutlu olmak istiyorsan başkalarının mutsuzluğuna bak mutsuz olmak istiyorsan başkalarının mutluluğuna bak
  • docthirst D kullanıcısına yanıt

    Ben lisede üzülüyordum bu duruma, ancak artık üzülmüyorum. İnsanlar yarardan çok zarar getiriyor. Zaten hayatımızda dost diyeceğiniz maks 10 kişi olur gerisi arkadaş olur gelip geçicidir. Yani sosyal meyada 1000+ kişi yada civarı insanla sohbet etmek takipleşmek bence insan sağlığı açısından sağlıklı değil.


    Üzülecek bir şey yok dostum ciddi diyorum. Hayatta daha kötü dertleri olanlar var. Okumak istiyorsanda oku kimin ne diyeceğini boş ver. İnsanlar sende çok ciddi bir başarı görmedikleri sürece etrafına toplanmazlar, başarıya ulaştığındada o etrafına toplanma amaçları dostluk kurmak, samimiyet değildir, çıkardır. Bu herif benim işime bir gün yarayabilir işimi halledebilirim yada bu çocuğun işi var arabası ve evi var kendini geliştirmiş onun kız arkadaşı ben olmalıyım diye düşünürler.


    Bu hayranlıktan çok iki yüzlülüktür, berbat zamanınızda kimse yanınızda olmaz çeker giderler. O yüzden böyle olacaksa yalnız kalmak daha iyidir. Kendi yaranızı, sıkıntınızı kendiniz bilir kendiniz çözersiniz insanlara ihtiyaç duymazsınız ki bence bu özellik çok elit bir şey. Çoğu insan ayakta kalabilmek için başkalarından duygusal destek bekler, ancak yalnız olanlar yaralarını kendileri tedavi ederler.





  • Fakirlerin hayat amacı çalıssın ki zenginler hayatlarını yaşasın
  • docthirst D kullanıcısına yanıt

    Sevgili ne arar la pazarda dfjdksjsks

  • ++++  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.