Şimdi Ara

Türklerin, Yahudilerle bir sıkıntısı yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçmiş tarihe baktığımızda II. Bayezid döneminde osmanlı da 1492 yılında ispanya prensesiyle evlenen bir hristiyanın emriyle ülkede yahudi ve müslüman kesim sınır dışı edilir. osmanlı da müslüman kardeşlerine yardım amacıyla ispanya dan alır fakat yahudilerinde hiçbir zarar görmeden osmanlı topraklarına getirilip iyi bakılmalarınıda özellikle emreder.

hatta II. bayezid şu emri yayınlamıştır:

« ... İspanya Yahudilerini geri çevirmek şöyle dursun tam bir içtenlikle karşılanmalarını, aksine hareket ederek göçmenlere kötü muamele yapacakların veya en ufak bir zarara sebebiyet vereceklerin ölümle cezalandırılacaklarını... »

Ayrica 1493'te Osmanlı'ya ilk matbaayı getiren Yahudiler barut imali ve top dökümü konularında uzmanlaşmış olduklarından Osmanlı ordularını bu silahlarla donattılar.

Ve II. abdülhamid dönemi (1876-1909)'nde filistin'i satın almak için siyonizmin kurucusu theodor herzl, osmanlı ya mektup gönderir fakat II. abdülhamid kesinlike kabul etmez direk şu cevabı vermiştir:

"Ben bir karış dahi olsa toprak satmam; zira bu vatan bana değil Osmanlı milletine aittir. Milletim bu toprakları kanlarını dökerek kazanmışlardır. Ne ile aldıysak onunla geri veririz".

sonrasında malum savaşlarda araplar, ingilizlerin yanında olup osmanlı'nın sırtından vurur yani ihanet ederler filistin toprakları osmanlı yıkılışından sonra araplara geçer ve aç gözlü araplar tarafından filistin, yahudilere resmen satılır satılmadan önce ingiliz lord parlmerston tarafından koloni fikri ortaya atılır ve öylede olur. yahudiler, ingilizlerin desteğiyle alttan alttan filistin halkına zulüm yapıp küçük küçük iç savaşlar çıkartırlar artık en son nihayetinde israil kurulur. birkaç kanunla birlikte filistin'in yerel halkı israil sınırlarına giremez bile.

ve günümüzde bu araplar filistin'de Türk bayrağı falan açıp, Türklere övgüler yardırıp bizide onların sorunlarına ortak etmek istiyorlar bu oyunlara asla inanmamalıyız. Türkler tarih de asla yahudilerle savaşmamış ve kin beslememiştir. aynı şekilde onlarla çok sıkı şekilde dost da olmadık zaten siyonizm'in mantığı bize çok çok uzak onlar sadece kendilerini düşünüp çıkarları doğrultusunda hareket ederler(amaçları tek bir din ve tek bir devlettir). rothschilds ve rockefeller ailelerini araştırırsanız kapitalist düzenin yöneticileri olduğunu, 1700 lerden beri dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösterdiklerini görürsünüz eğer araştırmak isterseniz kendinizi çok uzun konuda bulursunuz bir gün bunun hakkında da konu açacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn2 -- 24 Haziran 2015; 20:10:23 >

• up

Ve devletler dine, dile, ırka bakmadan kendi çıkarını düşünen adımlar atarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahudiler ile yada diğer dinler ile bir derdimiz olamaz. İslam bunu emrediyor. Osmanlı İslam anlayışı ile her türlü milleti uygun şekilde, huzur içinde bir arada 600 sene idare etmiştir. Bugün ihtiyacımız olan tamda budur, İslam anlayışı. Yahudiye yahudi olmasından, Hristiyana Hristiyan olmasından, Arap'a Arap olmasından dolayı bir zarar yada yaptırım verilemez. Fakat eğer bir bozgunculuk varsa bunun cezası verilir. Nitekim ayrılıkçı Ermenilere, Ayrılıkçı Kürtlere, Ayrılıkçı Araplara ve diğer bölücülere cezaları verilmiştir. Şununda farkına varmalıyız, İsrail ile yahudilik ayrımı. Bir yahudi İsrail'i destekliyorsa onunla sıkıntımız vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 24 Haziran 2015; 20:26:25 >

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Yahudiler ile yada diğer dinler ile bir derdimiz olamaz. İslam bunu emrediyor. Osmanlı İslam anlayışı ile her türlü milleti uygun şekilde, huzur içinde bir arada 600 sene idare etmiştir. Bugün ihtiyacımız olan tamda budur, İslam anlayışı. Yahudiye yahudi olmasından, Hristiyana Hristiyan olmasından, Arap'a Arap olmasından dolayı bir zarar yada yaptırım verilemez. Fakat eğer bir bozgunculuk varsa bunun cezası verilir. Nitekim ayrılıkçı Ermenilere, Ayrılıkçı Kürtlere, Ayrılıkçı Araplara ve diğer bölücülere cezaları verilmiştir. Şununda farkına varmalıyız, İsrail ile yahudilik ayrımı. Bir yahudi İsrail'i destekliyorsa onunla sıkıntımız vardır.

Ben de bunu anlamıyorum, neymiş sıkıntı yok. Arkadaş bu adamlar hangi ülkeye elini vursa oradaki bütün şirketleri ele geçiriyor, istediği gibi kullanıyor. Niye buna müsade edelim ki? Düşünün Osmanlı batıyor bunlar ise devlete gelip şurayı bize sat diye fırsat kovalıyor. Eğer o kadar iyi olsalardı o zaman devlete yardım için kullanırlardı o parayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Yahudiler ile yada diğer dinler ile bir derdimiz olamaz. İslam bunu emrediyor. Osmanlı İslam anlayışı ile her türlü milleti uygun şekilde, huzur içinde bir arada 600 sene idare etmiştir. Bugün ihtiyacımız olan tamda budur, İslam anlayışı. Yahudiye yahudi olmasından, Hristiyana Hristiyan olmasından, Arap'a Arap olmasından dolayı bir zarar yada yaptırım verilemez. Fakat eğer bir bozgunculuk varsa bunun cezası verilir. Nitekim ayrılıkçı Ermenilere, Ayrılıkçı Kürtlere, Ayrılıkçı Araplara ve diğer bölücülere cezaları verilmiştir. Şununda farkına varmalıyız, İsrail ile yahudilik ayrımı. Bir yahudi İsrail'i destekliyorsa onunla sıkıntımız vardır.

Ben de bunu anlamıyorum, neymiş sıkıntı yok. Arkadaş bu adamlar hangi ülkeye elini vursa oradaki bütün şirketleri ele geçiriyor, istediği gibi kullanıyor. Niye buna müsade edelim ki? Düşünün Osmanlı batıyor bunlar ise devlete gelip şurayı bize sat diye fırsat kovalıyor. Eğer o kadar iyi olsalardı o zaman devlete yardım için kullanırlardı o parayı

Mesajlarımda kelimeleri özellikle seçerim kardeşim. Dikkatli oku.

"Yahudiye yahudi olmasından, Hristiyana Hristiyan olmasından, Arap'a Arap olmasından dolayı bir zarar yada yaptırım verilemez. Fakat eğer bir bozgunculuk varsa bunun cezası verilir."

Yahudi diye sürgün edilmeli, barındırılmamalı diye bir anlayış kültürümüzde ve dinimizde yoktur.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm

• hazar devleti

Vikings
    Ragnar Lothbrok
  • onlar var
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.